21 October-19 November 2022
Επόμενες Εκθέσεις , Τέχνη

Έκθεση ''The City Becomes the Island'' του Φίλιππου Θεοδωρίδη

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, στην EDIT Gallery

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2022

Η EDIT GALLERY είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την δεύτερη ατομική έκθεση του Φίλιππου Θεοδωρίδη με τίτλο ‘The City Becomes the Island’.

Δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσει κανείς τα έργα του Φίλιππου Θεοδωρίδη με λόγια, αφού σχεδιάστηκαν για να αποφεύγουν το βάρος της αναπαράστασης, να αποτρέπουν τον θεατή από την αδιόρθωτη συνήθεια να αναζητά αναγνωρίσιμες μορφές στο αφηρημένο πεδίο. Δεν είναι φτιαγμένα για να διαβάζονται, αλλά για να ανταποκρίνονται, αινιγματικά ερεθίσματα για μια αυθόρμητη ανάταση καθαρού συναισθήματος.

Στην έκθεση ‘The City Becomes the Island’, ο ήχος συνεχίζει να καθοδηγεί τις πινελιές του Θεοδωρίδη, το ρυθμό και την ένταση τους, καθώς και τη διαδικασία συνένωσης διαφόρων στοιχείων τα οποία ενώνονται αρμονικά. Η φασαρία της καθημερινότητας στην πόλη μετατρέπεται στη γαλήνη και την ηρεμία του νησιού, με αποτέλεσμα έργα τέχνης που αποπνέουν καθαρότητα και ηρεμία αλλά ταυτόχρονα είναι έντονα και παιχνιδιάρικα.

Τα έργα βασίζονται σε μια συνεχή διαδικασία δημιουργίας και διαγραφής ή στην προσθήκη νέων στρωμάτων διατηρώντας τα ίχνη από όσα έχουν προηγηθεί. Υπάρχει πάντα μια απτή, ζωντανή αίσθηση του καλλιτέχνη να παίρνει αποφάσεις ή να αλλάζει πορεία. Οι αφηρημένες και ημιαφηρημένες μορφές στα έργα ρέουν μαζί αναμειγνύονται ή συγκρούονται, βυθίζονται και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, αναδιατυπώνονται και μετασχηματίζονται μέσα από μια συχνά μακροχρόνια διαδικασία αφαίρεσης και πρόσθεσης. Τα έργα καταλήγουν να έχουν μια προσεγμένη ισορροπία, μεταξύ της αίσθησης ροής που αποπνέουν και της αισιοδοξίας που εμπνέουν.

Εγκαίνια παρουσία του καλλιτέχνη
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Οκτωβρίου – 19 Νοεμβρίου 2022

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close