1 November 2022
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Eμπειρικό εργαστήρι ψυχοδράματος από την ομάδα Γιασεμίν

Με τις Άννα Κυπριανού και Ναταλία Παναγιώτου

Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022

H ομάδα Γιασεμίν ανακοινώνει την έναρξη κύκλου εμπειρικών εργαστηρίων ψυχοδράματος γύρω από το θέμα της γυναικείας ύπαρξης και αλληλεγγύης σε συνεργασία με την Άννα Κυπριανού, κλινική ψυχολόγο και ψυχοθεραπεύτρια.

1η Νοεμβρίου, 18.15-20.30 μ.μ. στο Εντός των Τεχνών
Πρόκειται για ένα χώρο συνάντησης όπου οι συμμετέχουσες καλούνται να μοιραστούν και να δουλέψουν την ψυχική και διυποκειμενική τους πραγματικότητα σε ένα ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο ασφάλειας. Το αίσθημα του ανήκειν, η προσφορά, η ανιδιοτελής αγάπη και η γυναικεία αλληλεγγύη είναι μερικά από τα ζητήματα που θα προσπαθήσουμε να αγγίξουμε και να δουλέψουμε μέσα από το ψυχόδραμα.
Τη στιγμή που η γυναικεία πραγματικότητα βάλλεται, προτείνουμε να ανοίξουμε ένα διάλογο μεταξύ μας και να δώσουμε θέση στα ερωτήματα μας, στις ανησυχίες και τις σκέψεις μας. Να ακούσουμε η μια την άλλη. 
Γιατί εν τζιαι ξέρεις ποττέ. Μπορεί στην άλλη να βρεις ένα κομμάτι που έλειπε που σένα ή που εν το ανακάλυψες ακόμα.

Εμπειρικό εργαστήρι ψυχοδράματος - 1η Νοεμβρίου 4.png



Το εμπειρικό εργαστήρι ψυχοδράματος είναι μια ομαδική εμπειρία ψυχοθεραπείας που σκοπό έχει τη δραματοποίηση, μέσω λεκτικής και μη επικοινωνίας σε ένα πλαίσιο ομάδας. Αφορά την θεατρική αναπαράσταση μιας βιωμένης ή φανταστικής σκηνής, υπό τη καθοδήγηση μίας θεραπεύτριας και μίας ηθοποιού-θεατρολόγου, με σκοπό να εξωθήσει τις πηγές μιας σύγκρουσης που το άτομο επαναλαμβάνει στη σχέση του με τις άλλες συμμετέχουσες.
Το εργαστήρι θα λαμβάνει χώρα μία φορά κάθε μήνα και απευθύνεται σε γυναίκες όλων των ηλικιών εφόσον είναι άνω των 18 ετών. Συστήνεται η σταθερή συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια, παρ’όλα αυτά νέες συμμετοχές είναι εφικτό να ενταχθούν στη συνέχεια.
Ημερομηνία: 01.11.22

Χώρος: Εντός των Τεχνών (Αισχύλου 29, 1011 Λευκωσία)
Ώρες: 18.15 -20.30 μ.μ.

Καθοδήγηση/εμψύχωση:
Άννα Κυπριανού, κλινική ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια
Ναταλία Παναγιώτου, ηθοποιός, θεατρολόγος
Συμμετοχή: 20 ευρώ
(φοιτήτριες, άνεργες, συνταξιούχοι - 15 ευρώ)
Απαραίτητη η εγγραφή μέσω email (yasemin.collective@gmail.com) στο οποίο να αναφέρετε: όνομα, επίθετο, ηλικία και απασχόληση.
Πληροφορίες: 97-681858
FB EVENT: https://fb.me/e/5n1SQSvKI
www.yasemincollective.com

Σύντομα βιογραφικά:
Η Άννα Κυπριανού είναι κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια που ζει και εργάζεται μόνιμα στη Λυών, Γαλλία. Με κλινική άσκηση τα τελευταία χρόνια στο τομέα της νευρολογίας και της γηριατρικής, είναι εξωτερική συνεργάτιδα σε πανεπιστήμια της Λυών (Université Lumière Lyon 2, Université Claude Bernard Lyon 1) όπου διδάσκει μαθήματα κλινικής ψυχολογίας και ψυχοπαθολογίας. Παράλληλα με τη διδακτορική της έρευνα, ασχολείται με κοινωνικά ζητήματα όπως η γυναικεία αλληλεγγύη, η κοινωνική συμπερίληψη και η προσβασιμότητα στην ψυχική υγεία.

H Ναταλία Παναγιώτου είναι ηθοποιός και θεατρολόγος. Κατέχει πτυχίο στις Τέχνες του Θεάματος με ειδίκευση στο Θέατρο (Université Paul Valéry Montpellier III), μεταπτυχιακό στις Τέχνες της σκηνής – Θέατρο και Χορός (Université Lumière Lyon 2) και είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής Arts en scène (Lyon). Ειδικεύεται στο σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν. Παράλληλα με την καλλιτεχνική της δράση, εμψυχώνει θεατρικά και κινησιολογικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες. Είναι επίσης εξωτερική συνεργάτης του UNIC Medical School. Η αγάπη της για τις Τέχνες και η επιθυμία της για κοινωνική αλλαγή την οδήγησαν στη δημιουργία της ομάδας Γιασεμίν.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close