23 October 2022
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Μία γιορτή με φαγητό, παιχνίδι και μουσική στην Πλατεία Ελευθερίας

Οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας θα αρχίσουν με γιορτή στην Πλατεία Φανερωμένης

Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2022

Οι Πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι οι Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας που στοχεύουν στην προώθηση της πολυγλωσσίας στην Κύπρο και συμβάλλουν στην πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ Κύπρου, Αυστρίας, Γερμανίας και Ελβετίας, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Κύπρο από τις 23 Οκτωβρίου μέχρι τις 28 Νοεμβρίου για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας θα παρουσιαστεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων οι οποίες σχετίζονται με τη γερμανική γλώσσα και τη κουλτούρα των τριών γερμανόφωνων χωρών, όπως συναυλίες κλασικής μουσικής, αναλύσεις γερμανόφωνης λογοτεχνίας, προβολές ταινιών, κ.ά.

Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Ένα ρεσιτάλ με τον πιανίστα Mario Häring με γνωστά κομμάτια Γερμανών συνθέτων και μια διάλεξη με θέμα τον γερμανικό ρομαντισμό και την σχέση του με το σήμερα, που διοργανώνονται από την Γερμανική Πρεσβεία.

Το Ινστιτούτο Γκαίτε συμμετέχει στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων με ένα διαγωνισμό για νεαρούς μαθητές και μαθήτριες γερμανικών καθώς και το Moving Silence σε συνεργασία με το ARTos House, όπου για δωδέκατη συνεχή χρονιά συναντιόνται μουσικοί και συνθέτες/συνθέτριες από Γερμανία και Κύπρο για ένα μοναδικό πρόγραμμα μουσικής και κινηματογράφου. O Κυπρογερμανικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από την παράδοση της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς.

Η Αυστριακή Πρεσβεία μας παίρνει πίσω στη δεκαετία του 80’ με μια ταινία για την ασυνήθιστα συναρπαστική ζωή του γνωστού ποπ-στάρ, Φάλκο.


Η Πρεσβεία της Ελβετίας θα προβάλει μια ευχάριστη κωμωδία στα γερμανικά (ελβετικά), Eden für Jeden σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Με μια μουσική παράσταση, που διοργανώνουν από κοινού οι τρεις Πρεσβείες, αφιερωμένη στο μαγικό κόσμο των Lieder, οι Κύπριες σοπράνο Χρύσω Μακαρίου και η Μαρίζα Αναστασιάδη θα συμπράξουν επί της σκηνής του Θεάτρου Ριάλτο λίγο πριν την λήξη των Εβδομάδων Γερμανικής Γλώσσας. Τέλος, ο Κύπρο-Ελβετικός Σύνδεσμος θα κλείσει το φετινό πρόγραμμα με μια ζωντανή προβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα Παγκόσμιου Κυπέλλου Βραζιλία – Ελβετία, λουκάνικα και Πρέτζελ!

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής λόγω πανδημίας, θα εγκαινιάσουμε και φέτος τις Εβδομάδες Γερμανικής Γλώσσας 2022 με μια υπαίθρια εκδήλωση στην Πλατεία Φανερωμένης, την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022, μεταξύ 10:00 π.μ. – 02:00 μ.μ.

Σε αυτή την καθιερωμένη γιορτή δρόμου οι μικροί μας επισκέπτες θα βρεθούν και φέτος στο επίκεντρο και θα διασκεδάσουν με διάφορες δραστηριότητες. Μικροί τεχνίτες θα δημιουργήσουν τα δικά τους αντικείμενα με τη βοήθεια του εργαστηρίου ξύλου Wood Wizards ενώ ένα παιχνίδι εξερεύνησης θα οδηγήσει μικρούς και μεγάλους στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Η Bierstein Blasmusik Band θα ζωντανέψει την πλατεία Φανερωμένης με γερμανικά κλασικά κομμάτια και άλλες μουσικές επιτυχίες! Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από τις τρεις γερμανόφωνες χώρες, καθώς και να παρακολουθήσουν μια επίδειξη ενός εκ των αρχαιότερων εθνικών σπορ της Ελβετίας - του κυματισμού της σημαίας.

Την εναρκτήρια γιορτή θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δήμαρχος της Λευκωσίας κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://www.wddscyprus.com/ και στο Facebook: www.facebook.com/CypWddS

POSTER_FINAL_8-10-22 resized.png

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close