News , Guide

Το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου βρίσκεται στην Ευρώπη

Κατατάσσεται στο βιβλίο Γκίνες ως το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, θα πρέπει να ταξιδέψετε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην Πράγα. Το Guinness World Records κατατάσσει το κάστρο της Πράγας, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, ως το μεγαλύτερο αρχαίο κάστρο στον κόσμο!

Χωρίς αμφιβολία, το Κάστρο της Πράγας αξίζει την προσοχή. Με έκταση 18 στρεμμάτων, χτίστηκε τον 9ο αιώνα και τροποποιήθηκε τόσο στον 10ο όσο και στον 14ο αιώνα. Είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο κατασκευής της ρωμανικής και της γοτθικής αρχιτεκτονικής.

Περνώντας πάνω από τον ποταμό Μολδάβα στη Γέφυρα του Καρόλου το βράδυ, είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείτε από το μεγαλείο του εμβληματικού αυτού Κάστρου.

lea-kyQHN4dnVc0-unsplash.jpg

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο κάστρο του κόσμου, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για ένα σύμπλεγμα κτισμάτων που βρίσκεται στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου στην αριστερή όχθη του Ποταμού Μολδάβα. Είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό κτίσμα σε ολόκληρη την Πράγα.

Πιστεύεται ότι φτιάχτηκε γύρω στο 880 από τον πρίγκηπα Bořivoj. Είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα κτιρίων που αποτελούν ένα κάστρο στον κόσμο και μάλιστα έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, αφού όλη η έκταση του είναι περίπου 70.000τ.μ.!

frantisek-zelinka-NYpiSHcGfbw-unsplash.jpg

Είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και περιλαμβάνει τους βασιλικούς κήπους, το παλιό βασιλικό ανάκτορο, πύργους και εκκλησίες και τη σημερινή επίσημη προεδρική κατοικία. Έχει διάφορα αρχιτεκτονικά στυλ, από ρωμαϊκά μέχρι και γοτθικό του 14ου αιώνα.

Διαφέρει από τα κλασικά κάστρα γιατί αρκετά τμήματά του χτίστηκαν σε διαφορετικά στυλ και η επέκτασή του έγινε περισσότερο οριζοντίως παρά καθέτως.

Το κάστρο φαίνεται από πολλά σημεία της πόλης, αφού βρίσκεται σε ύψωμα και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό τη νύχτα.

Πηγή: travelstyle.gr

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close