Τα καλύτερα της Κύπρου , Τι τρέχει στην Κύπρο

16 προτάσεις για ένα εναλλακτικό τριήμερο

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2022

Το τελευταίο weekend του Οκτώβρη είναι εδώ και τα δρώμενα της Κύπρου μάς καλούν να ζήσουμε στο έπακρον όλα όσα θα λάβουν χώρα!

Ένα τριήμερο γεμάτο νέες προτάσεις, μόλις ξεκίνησε κι εσύ δεν έχεις παρά να εντάξεις τα πιο in events και τις χαλαρωτικές επιλογές στην ατζέντα σου, προκειμένου να γεμίσεις αυτές τις ημέρες με all day προτάσεις.

Golden Donkeys Farm
Η αγαπημένη φάρμα Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου γιορτάζει 8 χρόνια λειτουργίας και ετοιμάζει μια μέρα γεμάτη γευσιγνωσία και διασκέδαση. Την Παρασκευή 28 Οκτώβρη, πάμε στην Golden Donkeys Farm για παραδοσιακούς χορούς, μουσική παρέα από τον Μιχάλη Χατζήμιχαηλ και την ορχήστρα του ενώ στον χώρο θα υπάρχει magic show και face- painting για τους μικρούς μας φίλους. Εκεί θα μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε δωρεάν γαϊδουρινό γάλα και προϊόντα. Το λογιστικό γραφείο «The practice» θα ψήσει σουβλάκια για φιλανθρωπικό σκοπό και στον χώρο θα υπάρχει μπουφέ με σπιτικά παραδοσιακά φαγητά.
>> Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, Golden Donkeys Farm, Σκαρίνου, Λάρνακα. Πληρ. 99563727.

Royal Boxing Fights
Το μεγαλύτερο πυγμαχικό γεγονός στην ιστορία της Κύπρου έρχεται. Ο λόγος για το "Royal Boxing Fights", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου στο γήπεδο του Αγίου Δομετίου για μια αξέχαστη παράσταση! Αθλητές πυγμαχίας από όλο τον κόσμο αγωνίζονται για τη νίκη. Οι αγώνες ξεκινούν στις 16.00. Οι πόρτες ανοίγουν στις 15.00.
>> Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, Γήπεδο Αγίου Δομετίου, Λευκωσία, 16.00. Πληρ. ΕΔΩ.

event.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Nicosian Speed Dating Event
Η ομάδα Γιασεμίν μπαίνει στο παιχνιδιάρικο πνεύμα του Halloween και θέλοντας να φέρει τον κόσμο κοντά, διοργανώνει το Nicosian Speed Dating Event στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας. Φορέστε τη μάσκα σας λοιπόν και... Έτοιμοι; Το παιχνίδι ξεκινά! Έχετε στη διάθεσή σας συγκεκριμένο χρόνο για να γνωρίσετε τον άνθρωπο που κάθεται απέναντί σας. Όταν ο χρόνος τελειώσει, αλλάζετε θέση και γνωρίζετε κάποιον άλλον. Μετά κάποιον άλλον και πάει λέγοντας Μέσα σ'ένα βράδυ καλείστε να γνωρίσετε ανθρώπους με διαφορετικά backgrounds και να περάσετε όμορφα! Εσείς επιλέγετε πώς θα καταλήξουν αυτές οι γνωριμίες. * Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φοράνε μάσκα για το συγκεκριμένο event (όχι μασκα του covid). Ηλικιακό όριο: 30-40 χρονών (±3)
>> Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022, Εντός των Τέχνων, Αισχύλου 29, παλιά Λευκωσία, 20.30. Εισιτήριο: €10 (προκράτηση απαραίτητη). Πληρ.97681858.

ilias-vrettos.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ηλίας Βρεττός
Ο αγαπημένος Ελλαδίτης τραγουδιστής κατεβαίνει στο νησί μας, με σκοπό να ξεσηκώσει το κοινό με τα τραγούδια του. Ο Ηλίας Βρεττός έρχεται στην Κύπρο για δυο μοναδικές live εμφανίσεις! Ο δημοφιλής καλλιτέχνης με τις μεγάλες επιτυχίες του "Κάνει Μοναξιά", "Και Πετάω Ψηλά", "Μέτρα τ΄αστέρια", ''Φύσηξε Έρωτας Βοριάς'' κ.ά. θα μας διασκεδάσει και θα μας ξεσηκώσει. Ο Όμιλος Breeze, ο μεγαλύτερος όμιλος ψυχαγωγίας στην Κύπρο, παρουσιάζει τον Ηλία Βρεττό για 2 μοναδικές εμφανίσεις στον εσωτερικό χώρο του Theama Venue. Ο Ηλίας Βρεττός θα βρίσκεται στο νησί μας την Παρασκευή 28 & το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.
>> Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Οκτωβρίου, Theama Venue, Λεμεσός. Πληρ.99 85 2220.
1842 που τον τζιησβέ στο fréddo μαζί με τον σεφ Σταυρή
Το τριήμερο 28 μέχρι 30 Οκτωβρίου, ένα από τα αγαπημένα στέκια στο χωριό Φαρμακάς επιστρέφει ανανεωμένο, μαζί με τον master chef του κυπριακού brunch και τον chef της καρδιάς μας, Σταυρή. Ο λόγος λοιπόν, για το 1842 που τον τζιησβέ στο fréddo, το οποίο λανσάρει καινούργιο μενού με τα best selling πιάτα των προηγούμενων τριών μενού και όπως πάντα με εκπλήξεις για τον ουρανίσκο. Αν ετοιμάζεσαι για χαλαρή βόλτα στο χωριό, κάνε στάση για νέες γευστικές απολαύσεις παρέα με τον Σεφ Σταυρή.
>> Παρασκευή 28, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου, 1842 που τον τζιησβέ στο fréddo, Φαρμακάς, επ. Λευκωσίας. Πληρ. 99631175.

zest.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Street Food και Κοκτέιλ στον πεζόδρομο
Αν αγαπάς τα vibes που εκπέμπει η παλιά Λεμεσός, αλλά και το vintage style τότε σίγουρα μια σωστή επιλογή για σένα είναι το Zester, το bar που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίας και έχει αγαπηθεί τρομερά. Στημένο στο χώρο ενός παλιού parking, με salmon colour walls και λαμπάκια παντού, δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό και χαλαρωτικό κλίμα για σένα και την παρέα σου. Mάλιστα στο εν λόγω μπαρ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα έχεις την ευκαιρία να στηθείς στην ουρά για νόστιμο street food από το “Grill n Roll”, απολαμβάνοντας τις μοναδικές και πεντανόστιμες δημιουργίες του Σεφ Αβραάμ, με πρωταγωνιστές τα λαχταριστά burgers. Πέρα από κοκτέιλ και νόστιμο street food, στο Zester θα παίζει και μουσική από τον DJ Alex M.
>> Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, Zester, Λεμεσός.

Motor-Festival-2021-28.10.21-19.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


2η Ετήσια Έκθεση Μηχανοκίνητου Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας
Ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά την ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση με τίτλο "Motor Festival", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης του Λυκείου Ελληνίδων από τις 28-30 Οκτωβρίου 2022. Τα επίσημα εγκαίνιά της θα τελέσει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο Έντιμος Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων κ. Γιάννης Καρούσος. Ο Δήμος Αγίας Νάπας καλεί όσους είναι κάτοχοι παλαιών μοντέλων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, αυτοκινήτων αντίκες και της νέας εποχής όπως δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 99-418980 και 99-454677.
>> Παρασκευή 28, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου, Χώρος στάθμευσης του Λυκείου Ελληνίδων, Αγία Νάπα. Πληρ. 99418980/ 99454677.

cache_1500x3000_Analog_medium_157.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


«Αυτόν που αγαπά η ψυχή μου»

To πρωτότυπο οικογενειακό δράμα του Ιτάι Σέγκαλ «Αυτόν που αγαπά η ψυχή μου» παρουσιάζει στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, το Εθνικό Θέατρο του Ισραήλ «Χαμπίμα», την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστεί ο Αμίτ Ραχάβ, που έγινε γνωστός από τη μίνι σειρά του Netflix «Unorthodox». Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου σκηνοθετεί το τελευταίο έργο του Itai Segal που βασίζεται στη τρομοκρατική ενέργεια στο Bar Noar της κοινότητας ΛΟΑΤΙ+ τον Αύγουστο του 2009 στο Τελ Αβίβ. Ο Amit Rahav (“Unorthodox” (Netflix)) πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Jonathan, του ομοφυλόφιλου γιου μιας καθημερινής οικογένειας που φαντάζει αγαπημένη. Μιας οικογένειας, όμως, με μυστικά και πληγές από το παρελθόν, αγωνίες και καταστροφικές προκαταλήψεις. Ο Τζόναθαν μετά την άγρια επίθεση βρίσκεται αναίσθητος στο νοσοκομείο και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει στη μητέρα του τι έκανε ο μονάκριβος γιος της σε ένα γκέι μπαρ. Έτσι ξεκινά ένα οικογενειακό δράμα στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ένα θρησκευόμενο 17χρονο αγόρι που σύντομα αναγκάζεται από την οικογένειά του να υποβληθεί σε θεραπεία μετατροπής.
>> Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTickets.

zrng-n-gharib-Cmbx4r3peQE-unsplas.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


2o Φεστιβάλ Ροδιού
Το ρόδι, ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα, με την απίθανη γεύση και τα πολλά θρεπτικά συστατικά, φέτος τον Οκτώβρη μάς παίρνει σε ένα υπέροχο χωριό της επ. Λεμεσού, την Ασγάτα για τη 2η Γιορτή Ροδιού. Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου λοιπόν, στον Κοινοτικό χώρο σταύμευσης Ασγάτας, προγραμματίζεται μια βραδιά γεμάτη χορό, ποίηση και ζωντανή μουσική! Στον χώρο θα προσφέρεται δωρεάν παλουζές ροδιού και ρέσι. Ακόμα, θα υπάρχει φαγητό και ποτό, παιδική γωνιά για τους μικρούς μας φίλους, παραδοσιακές χειροτεχνίες και πολλά άλλα.
>> Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, Κοινοτικό Χώρο Σταύμευσης Ασγάτα, επ. Λεμεσού, 16.00.Είσοδος ελεύθερη.

Μαρίνα Λάρνακας

Η Μαρίνα Λάρνακας, μετά από αρκετή αναμονή, ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό, με ένα νέο χαρακτήρα και προφίλ, ενώ πλέον, στον χώρο θα συναντήσουμε καινούργιους χώρους εστιάσεις για όλη την οικογένεια.Έτσι και ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί την Παρασκευή 28 και Σάββατο 29 Οκτωβρίου με δυο υπέροχες συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα μας συνεπάρουν στο δικό τους μουσικό ταξίδι.
>> Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, Μαρίνα Λάρνακας, 13.00. Είσοδος ελεύθερη για όλους. Πληρ. 70077600.

Φθινοπωρινό Φεστιβάλ
Αυτό το φθινόπωρο θα το περάσουμε με τον καλύτερο τρόπο! Με παιχνίδι και δραστηριότητες ξεχωριστές και απόλυτα διασκεδαστικές! Για να σε βοηθήσω να καταλάβεις, στη Λεμεσό για τρεις ημέρες μέρες θα στηθεί ένα Φθινοπωρινό Φεστιβάλ, όπου τα παιδιά θα περάσουν υπέροχα με διάφορες φθινοπωρινές δραστηριότητες. Πιο συγκεκριμένα, το αγαπημένο Halloween φεστιβάλ μικρών και μεγάλων έρχεται και φέτος στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού (δίπλα στην Αρχή Αδειών). Χίλιες κολοκύθες για σκάλισμα και στόλισμα, trick or treat, Halloween parties και διασκέδαση, παραστάσεις παπαγάλων, fun fair, bungee jumping trampolines, τοξοβολία και άλλα πολλά παιχνίδια περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για πολλή «τρομακτική» διασκέδαση! Διασκεδάζουμε και φέτος και στηρίζουμε τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής.
>> Παρασκευή 28, Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Οκτωβρίου, Δασικό Πάρκο Λεμεσού.

ladi-koutali-psomi.jpg.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Φεστιβάλ Λαδιού
Όλα αυτά τα χρόνια, όλο και σε κάποιο φεστιβάλ θα έχεις πάει. Κι επειδή -σχεδόν- όλα τα φρούτα, λαχανικά κ.ά έχουν ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σε αυτά, ήρθε και η σειρά του λαδιού! Το Κοινοτικό Συμβούλιο Άγιος Ιωάννης στην Πάφο λοιπόν, διοργανώνει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου το Φεστιβάλ Λαδιού, στις 15.00 στο προαύλιο του Κοινοτικού Συμβουλίου Άγιος Ιωάννης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε επίδειξη εξαγωγής λαδιού με τον παραδοσιακό πετρόμυλο και με το πιεστήρι με τη χρήση των ζεμπυλίων. Θα υπάρχουν παραδοσιακοί χοροί από το
Χορευτικό Συγκρότημα ‘’Ιεροί Κήποι’’ αλλά και μουσική. Μάλιστα, οι διοργανωτές θα μας κεράσουν ζεστές φρυγανιές με λάδι αλλά και παλουζέ. Στον χώρο θα πωλούνται φαγητό, ποτό και ρέσι.
>> Σάββατο 29 Οκτωβρίου, Προαύλιο του Κοινοτικού Συμβουλίου Άγιος Ιωάννης, επ. Πάφου, 15.00. Είσοδος ελεύθερη.

prigkipas.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Ο Μικρός Πρίγκιπας
Το Θέατρο Piccolo παρουσιάζει το αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους επιστρέφει ανανεωμένη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια ξεχωριστή παράσταση που συνδυάζει την τεχνική της life size κούκλας και των human puppets, ιδανική για μικρούς και μεγάλους θεατές. «Με την καρδιά βλέπεις πάντα καλύτερα. Την ουσία δεν την βλέπουνε τα μάτια».Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από το ταξίδι του, μεταφέρει στα παιδιά ανεκτίμητα μηνύματα και ταυτόχρονα θυμίζει στους μεγάλους τι πραγματικά έχει ουσία στη ζωή.
>> Σάββατο 29 Οκτωβρίου, Flea Theatre, Καϊμακλί, Λευκωσία, 15.30. Πληρ. 94409100.

spiliapaloyzes22.2e16d0ba.fill-1375x729.png


11η Γιορτή του Παλουζέ
Η καθιερωμένη Γιορτή του Παλουζέ, επανέρχεται στο χωριό Σπήλια, με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα και διασκέδαση. Τη γιορτή διοργανώνει ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Σπηλιών - Κουρδάλων την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, ο οποίος μας προσκαλεί στις 11:00 π.μ. μέχρι τις 15.00 στην Κρύα Βρύση, είναι κοντά στην είσοδο του χωριού, κάτω από το εστιατόριο "Σαμα". Εκεί θα υπάρχει φρέσκος ζεστός παλουζες, πίττες με μέλι και με ζάχαρη και όχι μόνο. Φυσικά, θα μπορείς να αγοράσεις διάφορα κυπριακά προϊόντα, φρούτα κ.ά.
>> Κυριακή 30 Οκτωβρίου, Κρύα Βρύση, Σπήλια, επ. Λευκωσίας, 11.00.

United Street Festival
Για πρώτη φορά και με στόχο τη διατήρηση της δράσης του, το United Street Festival καταλαμβάνει τους δρόμους της Παλιάς Πόλης της Λευκωσίας και μας προσκαλεί όλους σε ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να μας ενώσει με τέχνη και τη μουσική με την αγάπη για το φαγητό και τα κοκτέιλ. Ένα μονοήμερο φεστιβάλ όπου οι δρόμοι θα γεμίσουν με δημιουργικότητα και ανεβασμένη διάθεση, μετατρέποντας την καρδιά της πρωτεύουσας σε μια τεράστια παιδική χαρά με περισσότερους από 20 καλλιτέχνες, και όχι μόνο!
>> Κυριακή 30 Οκτωβρίου, οδό Τεμπώνμ, Παλιά Πόλη της Λευκωσίας, 16.00.

jarett-lopez-6WHl6T-fxU0-unsplash.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Mexican night
Το εστιατόριο Por Favor φέρνει την πιο εκπληκτική μεξικάνικη γιορτή, το Dia de los Muertos, πίσω στη Λευκωσία για δεύτερη φορά. Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε, φέρτε τον καλύτερο εαυτό σας και τη γιορτινή σας ατμόσφαιρα στο Por Favor, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, και ελάτε μαζί μας για να γιορτάσουμε τη ζωή μαζί. Στον χώρο θα υπάρχει ζωντανή μουσική, νόστιμο Μεξικάνικο φαγητό, δροσερές Μαργαρίτες, face painting και πολλές άλλες εκπλήξεις.
>> Κυριακή 30 Οκτωβρίου, Por Favor, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close