Πάμε Ταξίδι

Επισκεφτήκαμε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, στο Λονδίνο

Συναντήσαμε εύγευστα κοκτέιλ και... απρόσμενες εικόνες

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2022

Όλα ξεκίνησαν όταν ανακοινώθηκε η φετινή λίστα με τα καλύτερα μπαρ του κόσμου και το δικό μας, το Lost + Found, βρισκόταν για ακόμα μια χρονιά ανάμεσα σ' αυτά. Αφού βρέθηκα, λοιπόν, στο Λονδίνο, γεννήθηκε η ιδέα να επισκεφτώ ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, μιας και βρίσκεται πάνω κάτω σε κεντρικό δρόμο και, συνεπώς, η πρόσβαση θα ήταν σχετικά εύκολη.

Ακολουθώντας παράλληλο δρόμο της πολυσύχναστης Oxford Street και δύο – τρεις ακόμα, βρεθήκαμε έξω από το Connaught Hotel, που στεγάζει το Connaught Bar. Για τα πρακτικά, να πούμε πως τo 2021 ανακηρύχθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά το καλύτερο μπαρ του κόσμου ενώ τις προηγούμενες ήταν σταθερά στην πρώτη πεντάδα. Φέτος βρίσκεται στην όγδοη θέση.

Μπαίνεις μέσα στο χολ του ξενοδοχείου όπου σε υποδέχονται και σε καθοδηγούν στο μπαρ. Δεν χρειάζεται κράτηση και, όπως ανακαλύψαμε στη συνέχεια, ούτε dress code. Στον σχεδόν γεμάτο χώρο βλέπει άτομα όλων των ηλικιών και, το απρόσμενο, χωρίς να ακολουθούν κάποιο dress code. Κάποιοι φαίνονται να είναι σε επαγγελματική συνάντηση, άλλη για ποτό μετά τη βόλτα, άλλοι με οικογένειες (και παιδιά) και άλλοι παρέες. Το προσωπικό χαμογελαστό και ευγενικό, μακριά από τον σνομπισμό που θα περίμενες από ένα 5άστερο ξενοδοχείο.

Ο χώρος προσεγμένος στην τρίχα, με χαμηλό φωτισμό παντού εκτός από το μπαρ όπου τα φώτα είναι πιο έντονα, έτσι ώστε να τραβά το μάτι χωρίς να κλέβει την προσοχή από τον υπόλοιπο χώρο, όλα σε γήινες ή σκούρες αποχρώσεις (και πάλι με εξαίρεση τον χώρο του μπαρ), με τους bartenders να κάνουν το σόου τους διακριτικά και - πάντα - εντυπωσιακά. Ο κατάλογος τον κοκτέιλ και τον ποτών αρκετά μεγάλος, με το πιο φτηνό κοκτέιλ να είναι στις 15 λίρες και το πιο ακριβό στο, αν μη τι άλλο εντυπωσιακό, ποσό των 2000. Αυτό είναι το Silver Jubilee Rob Roy, φτιαγμένο με ουίσκι Macallan που έγινε για τον Ασημένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας το 1977.

Επιλέξαμε Memento, ένα αποκαλούμενο «classic» του μπαρ, με τζιν, από την κατηγορία των Feels που μιλούν σε όλες τις αισθήσεις και Avant-Garde από την κατηγορία Nuances, που σε καλεί σε έναν διάλογο μεταξύ χρώματος, γεύσης και έννοιας. Μπορείς να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη ιδέα για το μενού κάνοντας κλικ εδώ.

313813904_401736662174442_3592226354596284135_n.jpg

Στην τελική, είναι ένας χώρος που σου αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις. Σίγουρα πιο casual απ’ ό,τι θα περίμενες (και είναι κάτι που ''κλωτσά'' στη συνολική εικόνα) αλλά οι γεύσεις και η ατμόσφαιρα σίγουρα δικαιολογούν τη θέση του ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου, με τιμές που φαίνονται πως ξεφεύγουν λίγο από τα φυσιολογικά όρια αλλά και πάλι θα τις περίμενες δεδομένου του πού βρίσκεσαι.

Αν θέλεις να το εντάξεις στο επόμενό σου ταξίδι στο Λονδίνο, βρίσκεται στο ξενοδοχείο Connaught (Carlos Pl, London W1K 2AL)

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close