Δημοσιεύτηκε στις 09 Δεκεμβρίου 2022
Η Πρωτεύουσα έχει ντυθεί στα γιορτινά και είναι έτοιμη να υπο - δεχθεί το κοινό για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με πλούσιο Χριστουγεννιά - τικο και εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους (ή με πληθώρα εκδηλώσεων και εορταστικών δράσεων).
Η Πλατεία Ελευθερίας, η Παραμυθού - πολη στην Τάφρο Νταβίλα, οι πεζόδρομοι Λήδρας και Ονασαγόρου, η Πλατεία Φανε - ρωμένης, η οδός Ερμού και το ανανεω - μένο πλέον εμπορικό κέντρο (Λεωφόρος Μακαρίου, οι οδοί Αναστασίου Λεβέντη και Στασικράτους και όλοι οι παρόδοι της περιοχής), θα αποτελούν την απόλυτη Χρι - στουγεννιάτικη βόλτα για τους επισκέπτες της Πρωτεύουσας.

Τα Σαββατοκύριακα του Δεκέμβρη μέχρι και τα Φώτα, αλλά και τις δύο εβδομάδες που θα είναι κλειστά τα σχολεία, σε διά - φορα σημεία της πόλης θα φιλοξενούνται Χριστουγεννιάτικα παζαράκια, μουσικοί και χορωδίες, μουσικοχορευτικές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά παιδικά εργαστηριάκια.
Η Παραμυθούπολη λειτουργεί από 18 Νοεμβρίου 2022 μέχρι 8 Ιανουαρίου 2023 με ένα φαντασμαγορικό σκηνικό στα τείχη της Λευκωσίας, τον τροχό, το παγο - δρόμιο και πολλά παιγνίδια για μικρούς και μεγάλους.
Η Φωταγώγηση της Πόλης
Το έναυσμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Δήμο Λευκωσίας έδωσε η φωταγώγηση της πόλης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας. Ο Άγιος Βασίλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, μαζορέτες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και χριστουγεννιάτικες μασκότ πορεύθηκαν από την αρχή της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ (στη συμβολή της με τη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού) μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας όπου έγινε η φωταγώγηση της πόλης.
Ακολούθησε συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη από το Δήμο Λευκωσίας και την Παραμυθούπολη.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ 9-10-11 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου: Παρέλαση με φαντασμαγορικές φιγούρες στην Πλατεία Ελευθερίας και τους πεζόδρομους Λήδρας-Ονασαγόρου Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λαμπρή Χριστου - γεννιάτική φιέστα της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ και της οδού Στασικρά - τους με Χριστουγεννιάτικες φιγούρες, ξυλοπόδαρους, μαζορέτες και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας. Έναρξη παρέλασης στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’: 17:30 Έναρξη παρέλασης στη οδό Στασικράτους: 18:30 Θα ακολουθήσει (19:00) συναυλία από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς στη Πλατεία Σπυριδάκι (360) Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 17:30 «Τα Παιχνίδια Ζωντανεύουν στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’». Όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα στην παιδική παρέλαση του Δήμου Λευκωσίας. Σημείο εκκίνησης η πλατεία μπροστά από το κτήριο του πρώην Debenhams (απέναντι από Αστυ - νομία Λυκαβηττού) Θα ακολουθήσει 19:00 συναυλία από τη Χορωδία του Δήμου Λευκω - σίας και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στη Πλατεία Σπυριδάκι.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 ΚΑΙ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2022
Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου η οδός Στασικράτους θα μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων με μια σειρά από γιορτινά θεάματα και δραστηριότητες. Οι εκδηλώσεις των καταστηματαρχών της Στασι - κράτους φέτος έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα.
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στην καρδιά της Παλιάς Λευκωσίας, στην Ερμού 272. Τα εργαστήρια, τα καφενεία και τα σπίτια της γειτο - νιάς θα είναι ανοικτά να υποδεχτούν το κοινό με γιορτινή διάθεση από τις 10:00 έως και τις 19:00
Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 19:00 το αγαπημένο Coca-Cola Christmas Truck θα βρίσκεται στη Πλατεία Σπυριδάκι με πολλές εκπλήξεις για παιδιά.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί το Christmas Run του Δήμου Λευκωσίας και σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό RuNicosia. Μικροί και μεγάλοι, φοράμε τις στολές του Αϊ Βασίλη, καπελάκια, τα Χριστουγεννιάτικα μας και τα κουδούνια μας για μία βόλτα (τρέξιμο ή περπάτημα) στη Λευκωσία. Έναρξη Λεωφόρος Μακαρίου Γ’ (συμβολή με Σπύρου Κυπριανού) και τερματισμός Πλατεία Ελευθερίας.
Στο σημείο της έναρξης θα μαζεύουμε παιχνίδια καινούργια και σε καλή κατάσταση για τα άπορα παιδιά.
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19:00 στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση με αυτοκίνητααντίκες «Η Μαγεία των Χριστουγέννων» από τους Beautydolls
Σχετικά
Φιλανθρωπικό FASHION SHOW Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού Λεμεσού
Μια λαμπερή βραδιά μόδας και προσφοράς
Το Καϋμάκκιν γιορτάζει τα 10χρονά του με ένα 10ήμερο εκδηλώσεων
Σημείωσε τις ημερομηνίες και περίμενε τις λεπτομέρειες!
14 όμορφες ιδέες για μια αξέχαστη εβδομάδα στην Κύπρο
Από συναυλίες και γευστικές εμπειρίες μέχρι φεστιβάλ και περιπάτους στη φύση ό,τι κι αν αγαπάς, η Κύπρος έχει κάτι ξεχωριστό για σένα αυτή την εβδομάδα
The Jolly Road: Το πιο φωτεινό Christmas Market της Λευκωσίας έρχεται!
Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών με μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά στην πρωτεύουσα
Τις Κυριακές στο Φοινί φτιάχνουν Φοινιώτικο παλουζέ
Για τελευταία Κυριακή, πάμε στο χωριό για ζεστό παλουζέ
Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιώ και να οδηγήσω...
Η Λεμεσός λέει όχι στην οδήγηση υπό αλκοόλ
H καρδιά του Taekwon-do, χτυπά αυτόν τον Νοέμβριο στην Κύπρο
Η Λεμεσός φιλοξενεί την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του αθλήματος στην Ευρώπη
Αυτό το εργαστήρι δημιουργικής γραφής με την Ελένη Ξένου εμπνέεται από τα ίχνη και τις γραμμές
Σε έναν καινούριο υπέροχο χώρο στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στη Λάρνακα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πάχνα, ανακοίνωσε ημερομηνίες
Όλα όσα ετοιμάζει το χωριό της Λεμεσού
Το Κοιλάνι μεταμορφώνεται φέτος σε ένα «Παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό»
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις
Το Όμοδος ανακοίνωσε τριήμερο Christmas Market
Τριήμερο με άρωμα Χριστουγέννων στο Όμοδος!