Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2022
Το bar-restaurant της κάβα Uncork αποχαιρετά το εστιατόριο της Λεβέντειου Πινακοθήκης και επιστρέφει στη βάση της με την γνωστή πλέον και εξαιρετική μεσογειακή-ισπανική κουζίνα του. Ο χώρος μέσα είναι αρκετά άνετος, το ίδιο και ο εξωτερικός του ο οποίος είναι στεγασμένος και προστατευμένος με εφαρμοσμένες διαφάνειες και σόμπες που τον διατηρούν ζεστό ακόμα και τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Είναι γενικά πολύ cozy μαγαζί που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, άνετα, προδιαθέτοντάς σε να θες να το κάνεις στέκι σου. Όχι μόνο για την ζεστή, φιλόξενη ρουστίκ αισθητική του αλλά και για τα πεντανόστιμα τάπας του τα οποία δένουν εξαιρετικά με την επιλεγμένη σειρά κρασιών του και των διάφορων άλλων αλκοολούχων ποτών του.
Το φαγητό είναι όπως πάντα υπέροχο, καλομαγειρεμένο, κομψά σερβιρισμένο, πλούσιο σε γεύση και αρώματα. Αρχίσαμε με σαλάτα burrata €14 η οποία ήταν εξαιρετική για την ποιότητα της burrata, τα τραγανά, φρέσκα λαχανικά και το εύγευστο dressing.
Συνεχίσαμε με το φρέσκο και λεμονάτο sea bass ceviche €15, τις τραγανές και ισορροπημένες κροκέτες με ζαμπόν και τυρί manchego €10, και τις χορτοφαγικές και εξίσου τραγανές κροκέτες με κινόα €11 που έδεναν υπέροχα με το πουρέ γλυκοπατάτας και μεσογειακής σάλτσας πράσινου ταχίνι. Το Majorcan κοτόπουλο σουβλάκι €10 ήταν μαλακότατο και σωστά αρωματισμένο, τα μανιτάρια €8 με σκόρδο, τυρί manchego και λάδι τρούφας προκλητικά ενώ το αργεντίνικο φιλέτο rib-eye 250 γρ €28 σε έκανε να παραμιλάς. Μπορείς να το απολαύσεις στην ένταση ψησίματος που επιθυμείς.
Το μενού συμπεριλαμβάνει επίσης και τριών ειδών bao buns για όλα τα γούστα, με χοιρινό €9, γαρίδες €10 και κοτόπουλο €8 όπως επίσης και platters τυριών και αλλαντικών από €17,50-€36. Στο τέλος μας φίλεψαν με ένα επιδόρπιο κοκτέιλ με καφέ και σοκολάτα, το απόλυτο επιστέγασμα για να κλείσει η γαστρονομική μας βραδιά ευχάριστα.
Τώρα τα Χριστούγεννα και όχι μόνο θα βρεις διάφορα πακέτα για δώρα, στολισμένα ανάλογα με το πνεύμα των γιορτών και να δημιουργήσεις τους δικούς σου συνδυασμούς με κρασί, είδη delicatessen και σοκολατάκια σε συνεργασία με την εταιρία Leonidas.
Το Uncork είναι ανοικτό από το πρωί σαν κατάστημα και το απόγευμα σαν μπαράκι. Αποτελεί ένας προορισμός που σίγουρα θα πρέπει να βάλεις άμεσα στο πρόγραμμα σου. Θα σε καταπλήξει!
(22252507) Πάργας 7, Κέντρο Λευκωσίας, κατάστημα Δ, Τρ, Πεμ, Παρ 10.00πμ-19.00, Τετ, Σ 10.00-14.00.
Για το μπαρ Τρ-Σ από τις 17.30-24.00 το οποίο είναι επίσης ανοικτό και για αγορές.
Συντάκτης: Ξένια Τσιαμαντά
Σχετικά
Eκλεκτά θαλασσινά και premium κοπές κρέατος, σε ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα εστιατόρια της πόλης
Εκεί όπου η θάλασσα συναντά την τέχνη του κορυφαίου κρέατος
Το French Depot απέκτησε νέο σπίτι στην Έγκωμη
Mια ολοκληρωμένη εμπειρία για κάθε λάτρη του κρασιού και των gourmet γεύσεων
Ραντεβού και πάλι στις αυλές: 13 ταβέρνες στη Λευκωσία για νόστιμα μεζεδάκια
Γνωστές ή πιο «κρυμμένες», μικρές ή λίγο πιο μεγάλες, πλακόστρωτες ή με γρασίδι, νόστιμες και αεράτες
Γιατί το να είσαι αυθεντικός είναι το νέο trend
Τελικά, ο Πέτρος Μάμος ήξερε πολύ καλά τι έκανε πριν από 100+ χρόνια.
Για φαγητό και cocktail δίπλα στη θάλασσα: 9 αγαπημένες διευθύνσεις
Εννιά top διευθύνσεις δίπλα στη θάλασσα για καλοκαιρινό τσιμπολόγημα εκεί σχεδόν που σκάει το κύμα
Το καλοκαίρι ανεβαίνει στον 8ο όροφο του AMARA, εκεί όπου τα ηλιοβασιλέματα συναντούν τις πιο εμβληματικές γεύσεις
Τρία ξεχωριστά γαστρονομικά concepts, σε μία τοποθεσία
Κυπριακός φούρνος στο Μανχάταν έγινε viral για το χαλούμι του (Video)
Σήμερα, το κατάστημα προσελκύει τόσο Κύπριους και Ελλαδίτες, που αναζητούν γνώριμες γεύσεις από την πατρίδα, όσο και Αμερικανούς που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό
Το Παγκόσμιο Κύπελλο παίζεται στην PizzaExpress
Νέο Summer Menu, ειδικές προσφορές και προβολή των αγώνων στην PizzaExpress Λεμεσού
Η νέα μαγευτική άφιξη που βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω από τη θάλασσα
Στο Island Hotel, με φόντο τη θάλασσα, το νέο εστιατόριο συστήθηκε στο κοινό παρουσιάζοντας τον ανανεωμένο του χώρο, το νέο concept και ένα μενού που συνδυάζει σύγχρονες γεύσεις με ποιοτικές πρώτες ύλες
«Το φαγητό δεν είναι μόνο γεύση, είναι μνήμη»: Ο άνθρωπος πίσω από το Εύ Κουζήν μιλά για τη ζωή, την επιτυχία και τη Λάρνακα
Ο άνθρωπος πίσω από ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της πόλης μοιράζεται τις μνήμες, τις αξίες και τη φιλοσοφία που καθόρισαν την πορεία του
Οι 15 δυνατές νέες αφίξεις του φετινού καλοκαιριού
Νέα εστιατόρια, νέα beach bar, νέα πρότζεκτ: όλα τα καινούργια της σεζόν που διανύουμε
Αυτό το καλοκαίρι, τα Starbucks σε προσκαλούν να ανακαλύψεις τα νέα Summer Beverages
Αυτό το καλοκαίρι, οι πρωταγωνιστές είναι τρεις μοναδικές σειρές ροφημάτων