Εστιατόρια

Ένα κουτούκι στην Ιπποκράτους στη Λευκωσία που θυμίζει παλιά, καλή Αθήνα

''Θα φας μυρωδάτο μαγειρευτό φαγητό, θα γελάσεις δυνατά, θα χαλαρώσεις στην καρέκλα και θα ζητήσεις τον λογαριασμό φωναχτά''

Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2022

Η Άντρια ανέλαβε το μαγαζί πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά προτίμησε να αφήσει τον κόσμο να την ανακαλύψει (γι’ αυτό και μέχρι πρόσφατα δεν είχε social media).

Κάπως έτσι το ανακαλύψαμε κι εμείς, περνώντας από την Ιπποκράτους ένα απόγευμα Δευτέρας, το μάτι μας έπεσε πάνω σε κάτι πήλινα σκεύη με μαγειρευτά λουκάνικα, ρεβίθια και φρεσκοτηγανισμένους  κεφτέδες, συνοδεία της φωνής του Καλογιάννη και της Μοσχολιού.

Καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια στον πεζόδρομο, ενώ μέσα έκαιγαν οι σόμπες πετρελαίου, αυτές οι παλιές της γιαγιάς που ζέσταιναν το σπίτι και παράλληλα έψηναν και το βραδινό τσάι. Η βραδιά ήταν όμορφη ωστόσο και το έξω πάντα έχει άλλη χάρη.

emag6.jpg
Φωτογραφία: Καφενείο Εμαγιέ / Facebook

Με το που καθίσαμε μας υποδέχτηκε η Άντρια. Η νεαρή ιδιοκτήτρια ανέλαβε τον χώρο πριν από περίπου ένα χρόνο, όπως μας είπε, αλλά προτίμησε να παραμείνει εκτός social media γιατί σκοπός της ήταν να φτιάξει ένα χώρο που θα μαζεύει ανθρώπους που αγαπάνε να ανακαλύπτουν νέους χώρους με ζεστασιά και καλό, σπιτικό φαΐ. «Όταν ανέλαβα το χώρο είχα στο μυαλό μου τα κουτούκια της Πλάκας και του Ψυρρή. Αυτά που θα βρεις στις πίσω αυλές ψιλικατζίδικων και άλλων μαγαζιών, κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια  των περαστικών. Αυτά που θα φας μυρωδάτο μαγειρευτό φαγητό, θα γελάσεις δυνατά, θα χαλαρώσεις στην καρέκλα και θα ζητήσεις τον λογαριασμό φωναχτά», εξομολογείται.

Και το κατάφερε πολύ καλά. Ό μικρός εσωτερικός χώρος είναι διακοσμημένος με διάφορα vintage αντικείμενα που συλλέγει η ίδια κατά καιρούς, ενώ από το ραδιόφωνο ακούγονται μελωδίες  από Πουλόπουλο, Καλογιάννη, Μοσχολιού κ.α.

Με τη ζιβανία σερβίρει και ένα πιάτο με διάφορα τυριά και αλλαντικά, συνήθως κυπριακά. Μαζί παραγγείλαμε και λουκάνικο κοκκινιστό με φέτα στο φούρνο, το οποίο συνοδεύει με ψημένη πίτα κυπριακή,(ή ψωμί) πασπαλισμένη με  λάδι και ρίγανη. Δυστυχώς τα μαγειρευτά της ημέρας είχαν τελειώσει, φτιάχνει καθημερινά μόλις δύο διαφορετικά πιάτα, οπότε για να μας μην μας κακοκαρδίσει μας έβγαλε διάφορα τσιμπήματα με ό,τι είχε στο ψυγείο.

Η επόμενη φορά που κοιτάξαμε το ρολόι είχαν περάσει ήδη τρεις ώρες, με την παλιά πόλη να έχει σχεδόν αδειάσει. Πληρώσαμε τον ομολογουμένως πολύ μικρό λογαριασμό και βγάλαμε μερικές φωτογραφίες για να συνοδεύσουν το εν λόγω κείμενο, καθώς δεν θα μπορούσα να μην σας συστήσω το Καφενείο Εμαγιέ το οποίο εδώ και λίγο καιρό βρίσκεται (διακριτικά) στα social media.

Κεντρική Φωτογραφία: Καφενείο Εμαγιέ / Facebook

Συντάκτης: Ανδρέας Κάτσιης

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close