Cyprus Eating Awards

Adriano Cattaneo: Ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin σεφ των 18ων Cyprus Eating Awards

Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso και διοργανώνει το Check In

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2022

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, έρχονται για να επιβραβεύσουν γι’ ακόμα μια χρονιά τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού. Τα βραβεία παρουσιάζει η Nespresso και διοργανώνει το Check In.

Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, στη Λεμεσό. Τις γαστρονομικές δημιουργίες της βραδιάς θα επιμεληθεί ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin και LPM Restaurant & Bar’s Global Executive chef Adriano Cattaneo.

Με καταγωγή από τη Γαλλία, ο σεφ Adriano Cattaneo έχει πάνω από 17 χρόνια εντυπωσιακής εμπειρίας στον κόσμο του F&B, κατέχοντας σημαντικές θέσεις σε κορυφαία εστιατόρια ανά το κόσμο. Η αγάπη του ταλαντούχου σεφ για τη μαγειρική ξεκίνησε στην κουζίνα του εστιατορίου του πατέρα του, όπου απέκτησε γνώσεις για τις εποχικές τεχνικές μαγειρικής. Με σκληρή δουλειά και επιμονή, ο σεφ Adriano απέκτησε το πτυχίο μαγειρικής τέχνης το 2005 στο L' Ecôle Hôtelière de Saint-Quentin, στην Yvelines της Γαλλίας. Οι γαστρονομικές του βάσεις βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στις γαλλικές τεχνικές και την ευρωπαϊκή γαστρονομία.

Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στη γενέτειρά του, το Παρίσι, όπου πέρασε χρόνο μαθαίνοντας την τέχνη σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, όπως το Epicure, Le Meurice, L' Atelier de Joël Robuchon και Le Nomicos. Η συναπάντησή του με γαστρονομικά είδωλα όπως τον 3 αστέρων Chef Yannick Alléno, τον Jean-Louis, τον Joël Robuchon και τον David Alves καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική του πορεία και τον ενέπνευσαν να είναι πιο δημιουργικός και να κυνηγά τη γαστρονομική αριστεία. Μέσα απ’ αυτό, γεννήθηκε η επιθυμία να αξιοποιήσει τις γνώσεις του στη γαλλική γαστρονομία σε μη-βραβευμένα εστιατόρια.

andriano2.jpg

Ωστόσο, το 2016, η καριέρα του πήρε σημαντική στροφή, αφού συνεργάζεται με τον David Alves, τον πρώην εκτελεστικό σεφ του L'Atelier de Joël Robuchon στο Χονγκ Κονγκ στην αρχή ως Chef de Cuisine και η αποφασιστικότητά του τον οδήγησε τελικά στην προαγωγή του σε Executive Chef, όπου κατάφερε να διατηρήσει τη διάκριση των 3 αστέρων Michelin.

Με εστιατόρια σε Γαλλία και Χονγκ Κονγκ στο ενεργητικό του, το 2022 αποφάσισε να δοκιμαστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην ομάδα του LPM Restaurant and Bar, ως Global Executive Chef. Με τοποθεσίες όπως Μαϊάμι, Λονδίνο, Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Χονγκ Κονγκ, Ριάντ και, πλέον, Λεμεσό, ο σεφ μοιράζει τον χρόνο του στα 7 αφού είναι υπεύθυνος για όλο το γαστρονομικό πρόγραμμα της LPM Group.

Το όραμα του σεφ Adriano μένει πιστό στο θρυλικό γαλλικό – μεσογειακό κόνσεπτ, εισάγοντας παράλληλα την τεχνογνωσία και το ταλέντο του.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου.

Cyprus Eating Awards 2022, που παρουσιάζει η Nespresso

Στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου

Στρατηγικός Συνεργάτης: Χαραλαμπίδης Κρίστης

Χορηγοί: Φυσικό Νερό Acqua Panna, Ανθρακούχο Νερό San Pellegrino, οινοποιία Ζαμπάρτας, Παπαγιαννάκος και Νίκο Λαζαρίδη, Παγωτά Mövenpick, Σαμπάνια Jacquart, προσέκκο Μοντελβίνι, Μπίρα ΚΕΟ, Προγράμματα Mαγειρικής και Zαχαροπλαστικής του INTERCOLLEGE, Dynamec Innovative Packaging, Anco Catering Equipment, Splendid Events.

Φιλοξενία: PARKLANE, A LUXURY COLLECTION RESORT & SPA LIMASSOL του Ομίλου Mediterranean Hospitality Venture.

Για συνεχή ενημέρωση για τα Cyprus Eating Awards συντονιστείτε με το Check In στο www.checkincyprus.com και στο applicationCheck In (διαθέσιμο σε iOS και Android).

To hashtag της εκδήλωσης είναι #cypruseatingawards

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close