Δημοσιεύτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2022
Ένας ηχητικός διαδραστικός περίπατος για την Πλατεία Ηρώων, αφιερωμένος στους ανθρώπους της, αυτούς που έζησαν, που ζουν και αυτούς που θα την ζήσουν στο μέλλον.
Ιστορίες από τα παλιά, μνήμες, κτίρια που αλλάζουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μια ματιά στο μέλλον της πλατείας. Ανάμεσα σε αυτα πρωταγωνιστής το Ριάλτο, ένα θέατρο που διαμορφώνει πολιτιστική ταυτότητα και αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την Πλατεία Ηρώων.
Οι δύο καλλιτέχνιδες, Μαρία Βαρνακκίδου και η Κωνσταντίνα Ανδρέου μέσα από μια σύγχρονη και ευρηματική διαδικασία δημιούργησαν μια βιωματική ηχογραφημένη περιήγηση / παράσταση της περιοχής της Πλατείας Ηρώων και του Θεάτρου Ριάλτο, που εξιστορεί, ανακαλεί, αλλά και δημιουργεί καινούργιες εικόνες και εμπειρίες.
Οι δύο δημιουργοί εκκινώντας από αρχιτεκτονικά και μνημειακά στοιχεία, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, καθώς και τα στενά καντούνια, τις απλωμένες μπουγάδες και τα μπαλκόνια με τις γλάστρες που χαρακτηρίζουν την περιοχή, αναζητούν την πολιτιστική ταυτότητα… Μέσα από το πέρασμα του χρόνου και μέσα από την ιστορική και κοινωνική έρευνα δημιούργησαν μια βόλτα όπου ο κάθε θεατής έχει την ευκαιρία να νιώσει τον παλμό της πλατείας Ηρώων και της ευρύτερης περιοχής.
Της υλοποίησης της δράσης προηγήθηκε έρευνα σε αρχεία, συνεντεύξεις με ιστορικούς και καλλιτέχνες, εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις, χαρτογράφηση και παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.
Οι δύο δημιουργοί επηρεάστηκαν και εμπνεύστηκαν από τα στοιχεία, αυτά που ήδη έχουν γραφτεί για την πόλη της Λεμεσού αλλά και πολλά άλλα που δεν γράφτηκαν ή δεν ρωτήθηκαν ποτέ. Στόχος ήταν να συμπεριληφθούν σε αυτή τη διαδικασία και ντόπιοι καλλιτέχνες μέσα από συνεντεύξεις και εργαστήρια τα οποία πρόσφεραν υλικό για την δημιουργία αυτής της βιωματικής ηχογραφημένης βόλτας.
Θέατρο Ριάλτο, Κυριακή 08 Ιανουαρίου στις 11:00πμ (60’)
Εισιτήρια: Είσοδος ελεύθερη (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων)
E-ticket: rialto.interticket.com
Tαμείο: 77 77 77 45 (Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 1,5 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)
Σχετικά
Το διάσημο τσίρκο ακυρώνει όλες τις παραστάσεις της εβδομάδας
Η ανακοίνωση των διοργανωτών
Under the Stars: Μια μαγική φιλανθρωπική βραδιά κάτω από τ’ αστέρια στη Λευκωσία
Πάμε να μοιραστούμε μια αξέχαστη εμπειρία!
Το φετινό Διεθνές Ράλι Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου θα βραβεύσει τα καλύτερα αυτοκίνητα
Το Ράλι θα είναι διήμερο και θα καλύψει μια διαδρομή περίπου 230 χιλιομέτρων με 10 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας.
Hello Summer στη Λευκωσία: Το πιο δημιουργικό Handmade Market επιστρέφει!
Με μερικούς από τους πιο ταλαντούχους τοπικούς δημιουργούς από όλους τους κλάδους, Bakers με γλυκά & pastries, εργαστήρια κ.ά.
To Street Food Party στο Γεφύρι, επιστρέφει
Η καθιερωμένη γιορτή επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά
Weekend Agenda: 30 όμορφα πράγματα που αξίζει να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Φεστιβάλ, θέατρο, μουσική, φαγητό, stand-up και οικογενειακές δράσεις γεμίζουν το τριήμερο με επιλογές για κάθε γούστο
Στηρίζουμε μαζί το Δικαίωμα Ελπίδας μέσα από ένα ξεχωριστό κοκτέιλ γκαλά
Φιλανθρωπική βραδιά αγάπης και στήριξης για νέους με αναπηρίες
Το Πάρκο Ακρόπολης θα γεμίσει κάκτους και παχύφυτα
Έρχεται η 17η Ετήσια Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Μαγιάτικο Πανηγύρι στην Άλασσα, με όμορφες εκπλήξεις
Μια όμορφη ανοιξιάτικη γιορτή, για μικρούς και μεγάλους
Πεζοπορούμε με τους Cyprus from Air δίπλα στη θάλασσα, σε μίαν από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού
Μία ξεχωριστή διαδρομή σε ένα από τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία του νησιού, στο Κάβο Γκρέκο
Θα βολτάρουμε και φέτος στα δρομάκια και τις αυλές της Λάνιας
Οι Γυναίκες της Λάνιας θα χαρούν να σας φιλοξενήσουν και πάλι στα γραφικά δρομάκια και στις ανοιχτές αυλές του χωριού
Circus Atmosphere: Μάθαμε ποια είναι η επόμενη στάση του (μετά τη Λευκωσία)
Όλες οι λεπτομέρειες για τις παραστάσεις του