Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Cyprus Eating Awards: Το απολαυστικό μενού της βραδιάς

Οι γαστρονομικές δημιουργίες επιμελήθηκε ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin και LPM Restaurant & Bar’s Global Executive chef Adriano Cattaneo

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2023

Τα Cyprus Eating Awards, ο μεγαλύτερος γαστρονομικός θεσμός της Κύπρου, που εδώ και 18 χρόνια επιβραβεύουν και αναδεικνύουν τους καλύτερους της γαστρονομίας, απονεμήθηκαν γι’ ακόμα μια χρονιά. Την τελετή βράβευσης διοργάνωσε και φέτος το Check In, ακολουθώντας διεθνή πρότυπα και επιβραβεύοντας τις προσπάθειες όσων δεν εφησυχάζουν και άοκνα παρέχουν υψηλή ποιότητα και συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Η τελετή βράβευσης των καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου για το 2022 πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα χθες το βράδυ, 17 Ιανουαρίου, στο εντυπωσιακό Parklane Luxury Collection Resort & Spa, Limassol του Ομίλου Mediterranean Hospitality Venture.

Τον θεσμό παρουσίασε και φέτος η Nespresso και στήριξε η Τράπεζα Κύπρου. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Σάββα Περδίου.

Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν ο Λούης Πατσαλίδης και η Γιώτα Δαμιανού, ενώ τους καλεσμένους συντρόφευσε μουσικά η μοναδική Έλλη Κοκκίνου, ερμηνεύοντας επιτυχίες που όλοι αγαπάμε.

Τις γαστρονομικές δημιουργίες της βραδιάς επιμελήθηκε ο βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin και LPM Restaurant & Bar’s Global Executive chef Andriano Cattaneo.

IMG_0019-1920x2880.jpg

Με γαλλική καταγωγή, ο σεφ Adriano Cattaneo έχει πάνω από 17 χρόνια εντυπωσιακής εμπειρίας στον κόσμο του F&B, που τον ενέπνευσαν να είναι πιο δημιουργικός και να κυνηγά τη γαστρονομική αριστεία. Με πτυχίο μαγειρικής από το L’ Ecôle Hôtelière de Saint-Quentin, στη Γαλλία, οι γαστρονομικές του βάσεις στηρίχθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις γαλλικές τεχνικές και την ευρωπαϊκή γαστρονομία. Απέκτησε ανεκτίμητες εμπειρίες σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, όπως τα Epicure, Le Meurice, Le Nomicos ενώ και η συναπάντησή του με γαστρονομικά είδωλα, όπως οι σεφ Yannick Alléno, Jean-Louis, Joël Robuchon και David Alves, καθόρισαν σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική του πορεία, η οποία τον οδήγησε στη θέση του Executive Chef του L’Atelier de Joël Robuchon Χονγκ Κονγκ διατηρώντας τη διάκριση των τριών αστεριών Michelin. Το 2022 εντάσσεται στην ομάδα του LPM Restaurant and Bar ως Global Executive Chef και το όραμά του μένει πιστό στο θρυλικό γαλλικό – μεσογειακό κόνσεπτ, εισάγοντας παράλληλα την τεχνογνωσία και το ταλέντο του.

ΕΔΕΣΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Οι γαστρονομικές δημιουργίες της βραδιάς, σε συνεργασία με το Parklane,a Luxury Collection Resort & Spa, Limassol φέρουν την υπογραφή του βραβευμένου με 3 αστέρια Michelin και LPM Restaurant & Bar’s Global Executive Chef, Adriano Cattaneo.

“Με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, θέλησα να παραμείνω σε γιορτινό κλίμα, δημιουργώντας ένα μενού εορταστικό, βασισμένο σε εξαιρετικά προϊόντα. Χρησιμοποίησα τις τεχνικές που αποκόμισα κατά τη διάρκεια των 8 ετών δίπλα στον chef Robuchon, ενώ τις συνέδεσα με αυτό που δημιουργώ σήμερα με το LPM Restaurant & Bar. Σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο νέο έτος 2023.”

H Μαρία Θ. Μασούρα, Wine Specialist, Βάσσος Ηλιάδης Λτδ. ανέφερε πώς “Για το φετινό δείπνο, έχουν επιλεχθεί κρασιά από Κύπρο και Ελλάδα, όπου το καθένα έχει το δικό του ξεχωριστό αφήγημα να προσφέρει στη γαστρονομική αυτή εμπειρία.”

Aκολουθεί το εκλεκτό μενού της βραδιάς:

Καλωσόρισμα

Λευκός Αφρώδης Οίνος, Champagne Jacquart

Nespresso Martini

Ταρτάρ Hamachi, χαβιάρι Kristal και γουακαμόλε

Λευκός ξηρός οίνος, Οινοποιείο Παπαγιαννάκου Σαββατιανό 2022

Σουφλέ τυριού, βελουτέ αγκινάρας και μαύρη τρούφα

Λευκός ξηρός οίνος, Château Lazaridi White 2021

Μπαλοτίνα κοτόπουλου με μαύρη τρούφα, πουρές κρεμμυδιού με κίτρινο κρασί

Ερυθρός ξηρός οίνος, Οινοποιείο Ζαμπάρτα Margelina 2019

Trou Normand

Σορμπέ λεμόνι και λάιμ Mövenpick με Montelvini Prosecco White

IMG_0463.jpg

Τατέν μήλου, παγωτό από γιαούρτι και πιπερόριζα

Λευκός Γλυκύς Οίνος, Οινοποιείο Παπαγιαννάκου Μελίας

Φρέσκο baguette συνοδεύει τα πιάτα του σεφ

Τα πιάτα συνόδευσαν το φυσικό μεταλλικό νερό Acqua Panna και το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S.Pellegrino.

Ευχαριστούμε:

Τον LPM Global Executive Chef Adriano Cattaneo για τη δημιουργία και πραγματοποίηση του μενού, καθώς και τους βοηθούς του Claire Voc, Mickael Koffi και Benjamin Clement.

Tον executive chef Σπύρο Ηλία και την ομάδα του F&B του ξενοδοχείου PARKLANE RESORT & SPA.

Τη διεύθυνση του ξενοδοχείου PARKLANE RESORT & SPA για την άψογη συνεργασία.

Την εταιρεία ΒΑΣΣΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΛΤΔ για τη διάθεση των προϊόντων της, τα οποία απολαύσαμε στο μενού της βραδιάς: τον καφέ Nespresso, το ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό S. Pellegrino, το φυσικό μεταλλικό νερό από τους λόφους της Τοσκάνης Acqua Panna, τα κρασιά από τα οινοποιεία Ζαμπάρτας, Παπαγιαννάκος και Nico Lazaridi, τη σαμπάνια Jacquart, το prosecco Montelvini και τα ελβετικά παγωτά Mövenpick.

Την ομάδα του Τμήματος Επισιτιστικών Τεχνών του INTERCOLLEGE, για την πολύτιμη συμβολή τους.

Την εταιρεία UNICARS, για την ασφαλή διακίνηση των φιλοξενουμένων.

Τη σχεδιάστρια ΕΦΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Εφi Coutoure, για την παραχώρηση δημιουργιών της.

Την εταιρεία MINDY-MORK, για την παραχώρηση ενδυμάτων.

Τον hair stylist, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΓΚΑ, για την επιμέλεια του hair styling της Έλλης Κοκκίνου.

Τον ΜΙΧΑΛΗ ΟΡΦΑΝΙΔΗ CEO του MΑΚΕ UP DESIGNORY STUDIO CYPRUS, για την επιμέλεια του μακιγιάζ των παρουσιαστών.

Το εμπνευσμένο μενού, δημιουργήθηκε με τα αγαπημένα μας γαλακτοκομικά προϊόντα Χαραλαμπίδης Κρίστης.

Πηγή: Madame Figaro

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close