3 February 2023
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

Γιορτάζουμε τον θρύλο του αργεντίνικου τάνγκο, Astor Piazzolla

Ραντεβού στο Θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιανουαρίου 2023

Με την παράσταση «Γιορτάζοντας τον Astor Piazzolla», οι μουσικοί του κουαρτέτου Carel Kraayenhof Quartet τιμούν το μουσικό τους είδωλο, με την ευκαιρία των 100 χρόνων από τη γέννησή του.

Για τον μπαντονεονίστα Carel Kraayenhof, ο Άστορ Πιατσόλα είναι μουσικά ο «νονός» του, ένας αληθινός ήρωας που επηρέασε και διαμόρφωσε ολόκληρή του τη ζωή, από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντήθηκαν στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου όπου ο Πιατσόλα ζήτησε από τον νεαρό τότε Kraayenhof να «παίξει κάτι για εκείνον». Η ζωή του Ολλανδού δεξιοτέχνη με την αργεντίνικη καρδιά θα είναι για πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδιοφυή Αργεντίνο μαέστρο. Ως πατέρας του νουέβο τάνγκο, ο Πιατσόλα είχε καλέσει προσωπικά τον Carel Kraayenhof να παίξει σόλο μπαντονεόν στο δημοφιλές κομμάτι του, Tango Apasionado. Η ερμηνεία του Kraayenhof στον ολλανδικό βασιλικό γάμο συγκίνησε πολλούς ανθρώπους με τη δυνατές μελωδίες του Piazzolla.

20210425_carel_kraayenhof_-_Amstelveen_schouwburg_Reinout_Bos (66 of 77).jpg

Εάν ο Carel είναι το μουσικό «παιδί» του Πιατσόλα, τότε ο μπασίστας Jaap Branderhorst και ο βιολινίστας Bert Vos είναι τα «εγγόνια» του. Ο πιανίστας Juan Pablo Dobal από το Μπουένος Άιρες είχε επίσης, στενή σχέση με τη μουσική του Πιατσόλα, τον οποίο γνώρισε σε νεαρή ηλικία καθώς συνόδευε την Amelita Baltar, σύντροφο του τελευταίου και πρώτη ερμηνεύτρια των τραγουδιών του.

Πάνω από 10 χρόνια, οι τέσσερις δεξιοτέχνες του τάνγκο ταξιδεύουν μαζί ανά τον κόσμο με τους Sexteto Canyengue & Carel Kraayenhof Ensemble, ενώ έχουν ηχογραφήσει μαζί οκτώ δίσκους. Πλέον, εμφανίζονται ως Carel Kraayenhof Quartet, ένα κουαρτέτο που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτή την παράσταση, στην οποία αναβιώνουν ορχηστρικοί θησαυροί που εναλλάσσονται με πολύχρωμες προσωπικές ιστορίες του Carel και των μουσικών του συντρόφων.

Κουαρτέτο: Carel Kraayenhof (μπαντονεόν), Juan Pablo Dobal (πιάνο), Jaap Brandenhorst (κοντραμπάσο), Bert Vos (βιολί).

Πληροφορίες
>> Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30

Εισιτήρια €20 & €15
Προπώληση www.rialto.com.cy
Πληροφορίες 77777745

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close