Νέες Εκθέσεις , News , Τέχνη

Ο Άντρος Ευσταθίου μάς ξεναγεί στην έκθεση που θα μας ταξιδέψει στον χρόνο

''Ο Συλλέκτης'': Συλλεκτικά έργα σπουδαίων καλλιτεχνών από Ελλάδα και Κύπρο, στην Isnotgallery

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2023

Η σχέση του «Συλλέκτη» με την τέχνη ξεκινάει από πολύ νωρίς, αφού και ο ίδιος την υπηρετεί από τα νεανικά του χρόνια. Οι επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις που ανέπτυξε με πολύ σημαντικούς Κύπριους και Έλληνες καλλιτέχνες από τη δεκαετία του ‘70, του εντρύφησαν την τεράστια αγάπη και ανάγκη για να ξεκινήσει την συλλογή του. Τα έργα και τα σχέδια που έχουν επιλεγεί δημιουργήθηκαν κυρίως τις δεκαετίες του 1970, 1980, 1990 και 2000, από καταξιωμένους καλλιτέχνες των οποίων την δουλειά πρέπει να εκτιμάμε και να τιμάμε.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την υπέροχη έκθεση, ζητήσαμε από τον Άντρο Ευσταθίου - τον άνθρωπο πίσω από την Isnotgallery Contemporary - να μας απαντήσει μερικές βασικές ερωτήσεις.

Περιγράψτε μας την έκθεση που θα ανοίξει για το κοινό στις 10 Φεβρουαρίου.
Η νέα μας έκθεση «Ο Συλλέκτης» η οποία ανοίγει για το κοινό την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην Isnotgallery Contemporary είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας μας να φέρουμε σε επαφή το φιλοθεάμον κοινό με εξαιρετικά έργα τέχνης(σχέδια) τα οποία φιλοτέχνησαν καταξιωμένοι Κύπριοι και Έλληνες καλλιτέχνες κατά την διάρκεια των τελευταίων 50 χρόνων! Ενδεικτικά αναφέρω μερικούς: Γκλυν Χιούζ, Στέλιος Βότσης, Μιχάλης Μανουσάκης, Λευτέρης Οικονόμου και πολλοί άλλοι.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για μια τέτοια έκθεση, με συλλεκτικά έργα;
Η ιδέα γεννήθηκε πολύ απλά.Σε μια από τις συνομιλίες που είχαμε με τον φίλο μας «Συλλέκτη» περί τέχνης και αισθητικής,ο ίδιος πήρε την απόφαση να μας διαθέσει έναν αριθμό σχεδίων από καλλιτέχνες που αγαπάμε και εκτιμάμε με την προϋπόθεση να διοργανώσουμε μια έκθεση η οποία θα φέρει το κοινό σε επαφή με τα σημαντικά αυτά έργα. Και, γιατί όχι, εάν θέλει να αποκτήσει ένα.

19 (1).JPG
Στέλιος Βότσης

Πόσο εύκολη ήταν η υλοποίηση της;
Προσπαθήσαμε αρκετά και νομίζω τα καταφέραμε έτσι ώστε όλα τα έργα που εκτίθενται να μπορούν να «συνομιλούν» και η έκθεση να έχει μια ομαλή ροή.

Ποιο είναι το πιο παλιό έργο που περιλαμβάνεται στην έκθεση;
Το πιο παλιό έργο στην έκθεση είναι ένα μικρό έργο του Λευτέρη Οικονόμου του 1950.

Πόσο σημαντική είναι, κατά την άποψή σας, μια τέτοια έκθεση το 2023;
Νομίζω ότι είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε στο κοινό την ιστορία του, να του την υπενθυμίζουμε, να του την ''διδάξουμε'' κατα κάποιον τρόπο. Ειδικά στην χώρα μας που υπάρχει μια απόσταση του κόσμου από την τέχνη, είναι χρέος μας να προσπαθούμε μέσα από τέτοιου είδους εκθέσεις να επιμορφώνουμε το κοινό, και ειδικά την νέα γενιά ή οποία είναι και το μέλλον της χώρας μας.Μόνο καλύτερους θα μας κάνει η τέχνη.

Ποιος είναι, τελικά, ο Συλλέκτης;
Δεν θα αποκαλύψουμε το όνομα του «Συλλέκτη». Αυτός ήταν και ο μοναδικός όρος που μας έβαλε.

15 (1).JPG

*Στην κεντρική φωτογραφία, έργο του Γκλυν Χιουζ.

Η έκθεση «Συλλέκτης» θα παρουσιάσει μια σειρά από επιλεγμένα έργα-σχέδια των πολύ σημαντικών καλλιτεχνών Γκλύν Χιούζ, Στέλιου Βότση, Λευτέρη Οικονόμου, Κώστα Οικονόμου, Μιχάλη Μανουσάκη, Φέλιξ Γιαξή, Ρέας Μπέιλυ, Ευγενίας Βασιλούδη, Δώρας Ορόντη, Κώστα Ιωακείμ, Κώστα Ιωακείμ Καϊμάκη και Αντρέα Χαραλάμπους.

Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 17:30
Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου-25 Φεβρουαρίου / Τρίτη-Παρασκευή 10:00-13:00 & 15:00-18·00, Σάββατο 10:00-14:00
Πληροφορίες: 99569498 / www.Isnotgallery.com

Συντάκτης: Νάκης Αντωνίου

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close