Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2023
Η Λεμεσός είναι η πόλη του καρναβαλιού και αύριο γιορτάζει την έναρξη των Αποκρεών με ξεσηκωτική μουσική, σουβλάκια και μπόλικη διασκέδαση.
Πρόγραμμα για Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου
11.00π.μ.
Καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με μουσική και κέρασμα μπροστά από την Ελληνική Τράπεζα (οδός Γλάδστωνος) και την Τράπεζα Κύπρου (οδός Αγίου Ανδρέου έναντι εκκλησίας Αγίας Νάπας).
1.30μ.μ.
Η ομάδα «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο.
5.30μ.μ. Δημοτικό Μέγαρο
Ο Δήμος Λεμεσού σε συνεργασία με την Ένωση Αυτοδίδακτων Ζωγράφων (Λεμεσού) διοργανώνουν Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «Καρναβάλι 2023». Συμμετέχουν η Δημοτική και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών.
6.00μ.μ. Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου
Η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι.
Μαζί μας η ιστορική ομάδα σημαιοφόρων της πόλης Καστιλλιόν Φιορτεντίνο σε ένα φαντασμαγορικό σόου με τεράστιες σημαίες, εντυπωσιακά κοστούμια και ζωντανή μουσική, η ομάδα Κρουστών Batukinio και το συγκρότημα Brazilian Band με 8 μουσικούς και 12 κρουστούς!
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο με τη Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, τις Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών και τις Μαζορέττες Λεμεσού σε πομπή, θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο).
7.00μ.μ. Ο Βασιλιάς της φλόγας του Λεμεσιανού Καρναβαλιού εισέρχεται στην πόλη πάνω σε ένα εντυπωσιακό άρμα με τη συνοδεία του. Ακολουθεί η τελετή στέψης και ξεκινά η παρέλαση από την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Ανεξαρτησίας, Αγίου Ανδρέου, Καραϊσκάκη (Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη), Στασίνου, Ανδρέα Δρουσιώτη και θα καταλήξει στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου.
Θα ακολουθήσει ένα καρναβαλίστικο ξεφάντωμα με τραγούδι και χορό!
Εδώ Λεμεσός! Κοπιάστε όλοι μεταμφιεσμένοι!
Πρόγραμμα: http://bit.ly/3lsFz1X
Σχετικά

Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης & Περιβάλλοντος έρχεται στη Λεμεσό
Το αγαπημένο φεστιβάλ επιστρέφει για 10η φορά!

Spooktacular Halloween στο Paradox Museum Limassol!
Ένα εναλλακτικό Halloween με εργαστήρια Κολοκύθας και όχι μόνο, για μικρούς και μεγάλους!
Ο «Καρυοθραύστης» από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής!
Τα Μεγάλα Μπαλέτα του Δήμου Λεμεσού φέρνουν στην Κύπρο τον Καρυοθραύστη

Ένα τριήμερο χριστουγεννιάτικο μάρκετ θα στηθεί μέσα στο δάσος
Μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές επιστρέφει

Το σαββατοκύριακο τρώμε ζεστό παλουζέ σε 3 υπέροχα χωριά
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε για παλουζέ στο χωριό


#BeActive στο Πάρκο Χρωμάτων
Για μία ημέρα το Πάρκο μετατρέπεται σε ένα μεγάλο αθλητικό χωριό

Τα Σάββατα κάνουμε δωρεάν γιόγκα, στην Πλατεία Ελευθερίας
Για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο


22+1 παραδοσιακά φεστιβάλ στο χωριό, για τον Οκτώβριο
Ένας οδηγός με τα πιο νόστιμα φεστιβάλ του μήνα!

Η Λεμεσός θα γεμίσει με κλασικά αυτοκίνητα
Το Theotokos Foundation Regularity Challenge επιστρέφει

Τον Οκτώβριο τρέχουμε στον 25ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου»
Άρχισαν οι εγγραφές