Cinema: Τα Καλύτερα

The Banshees of Inisherin

Η πολυβραβευμένη, υποψήφια για 9 Όσκαρ ταινία του Martin McDonagh

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2023

Σε ένα απόμερο νησί της Ιρλανδίας, η ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Martin McDonagh ("Three Billboards Outside Ebbing, Misouri") παρακολουθεί τους καρδιακούς φίλους Padraic (Colin Farrell) και Colm (Brendan Gleeson), που βρίσκονται σε αδιέξοδο όταν ο Colm ξαφνικά αποφασίζει να διακόψει τη φιλία τους.

Ένας εμβρόντητος Padraic, με τη βοήθεια της αδερφής του της Siobhan (Kerry Condon) και ενός προβληματικού νεαρού, του Dominic (Barry Keoghan), προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση, αρνούμενος να αποδεχθεί το "όχι" ως απάντηση.

Εντούτοις, οι επανειλημμένες προσπάθειες του Padraic το μόνο που καταφέρνουν είναι να ενισχύσουν την απόφαση του πρώην φίλου του και όταν ο Colm του δίνει ένα απεγνωσμένο τελεσίγραφο, τα γεγονότα κλιμακώνονται τάχιστα με συνταρακτικές συνέπειες.

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 79ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, όπου ο Colin Farrell κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού και ο Martin McDonagh το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Έλαβε επίσης οκτώ υποψηφιότητες στις 80ες Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας τρεις: Καλύτερης Ταινίας σε μιούζικαλ ή κωμωδία, Καλύτερου Ηθοποιού σε μιούζικαλ ή κωμωδία (για τον Farrell ) και καλύτερου σεναρίου για τον McDonagh, ενώ στα BAFTA, απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Β' Ανδρικού Ρόλου για τον Barry Keoghan και Β' Γυναικείου Ρόλου για την Kerry Condon.

Το "The Banshees of Inisherin" διεδικεί επίσης 9 βραβεία Όσκαρ, ανάμεσά τους και αυτό για την Καλύτερη Ταινία.

Διάρκεια: 114 λεπτά. Πρεμιέρα: 23 Φεβρουαρίου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close