11 March 2023
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Γνωρίζουμε την Κύπρο απ' όλες τις πτυχές της

Εκδρομές και περίπατοι που προσφέρουν την ευκαιρία σε Κύπριους κάθε ηλικίας να γνωρίσουν την ιστορία, την παράδοση και τους μύθους

Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2023

Κεντρική εικόνα: Πέτρος Πετρίδης

Διοργανώνεται και φέτος η θεσμοθετημένη πια εκδήλωση, «Γνωρίστε την Κύπρο», με εκδρομές με λεωφορείο και περιπάτους, υπό τον τίτλο «Στους δρόμους των μύθων και των θρύλων», από Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό. Τόσο οι εκδρομές όσο και οι περίπατοι, προσφέρουν την ευκαιρία σε Κύπριους κάθε ηλικίας να γνωρίσουν ξεχωριστές πτυχές της ιστορίας, της παράδοσης και των μύθων μέσα από τις προσφερόμενες διαδρομές, ανακαλύπτοντας την αυθεντική Κύπρο μας.

Εκδρομές με λεωφορείο από Λευκωσία:

Σημείο συνάντησης: Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας

Έναρξη: 09:00

Επιστροφή: 17:30

Τιμή: €15.00

Γεύμα: Δεν περιλαμβάνεται στην τιμή

Εκδρομή στα Μαχαιροχώρια

  • Η επίσκεψή μας στα γραφικά χωριά που περιβάλλουν το μοναστήρι του Μαχαιρά, αρχίζει με προσκύνημα και ξενάγηση στο μοναστήρι της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας. Στον ίδιο χώρο θα γνωρίσουμε το εξαιρετικό Μουσείο του θρυλικού ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα 1955-59, Γρηγόρη Αυξεντίου.
  • Ακολούθως θα μεταβούμε στο χωριό Λαζανιάς, το οποίο συνδέεται με μεσαιωνικούς θρύλους. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η οποία διαφυλάσσει εντυπωσιακό εκκλησιαστικό διάκοσμο.
  • Επόμενος σταθμός το βραβευμένο από την Europa Nostra Φικάρδου, όπου θα ξεναγηθούμε στις οικίες-μουσεία Κατσινιόρου και Αχιλλέα Δημήτρη, για να ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος για γεύμα.
  • Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο χωριό Γούρρι, όπου θα επισκεφθούμε την εκκλησία, του 18ου αιώνα και το αξιόλογο κοινοτικό μουσείο.

Για κρατήσεις, τηλ. 99685071, email:mitachristina@gmail.com

Εκδρομή στην Κοιλάδα Μαραθάσας

  • Ο Καλοπαναγιώτης είναι το πρώτο σημείο επίσκεψης, αφού σταματήσουμε στον Ορκόντα για καφέ. Θα ξεναγηθούμε στο Εικονοφυλάκιο, όπου θα γνωρίσουμε αξιόλογα δείγματα της αγιογραφικής τέχνης της Κύπρου και ακολούθως στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή, με τους διαδοχικούς ναούς, το ιστορημένο καθολικό του Αγίου Ηρακλειδίου, του Αγίου Ιωάννη Λαμπαδιστή και το ιταλοβυζαντινής τέχνης παρεκκλήσι του Ακαθίστου Ύμνου. Γνωριμία με το ενετικό γεφύρι, τα ιαματικά νερά και την μεγάλη θρησκευτική παράδοση της περιοχής.
  • Ο Πεδουλάς είναι ο επόμενος σταθμός, για γεύμα. Νωρίς το απόγευμα, θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που επίσης είναι ενταγμένη στην Unesco, όπως και η προηγούμενη. Η επίσκεψή μας θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στο τοπικό μουσείο Λαϊκής Τέχνης.  
    Για κρατήσεις, τηλ. 99420436, email: koula.vas23@gmail.com

Περίπατοι σε Λεμεσό και Λάρνακα

Οι περίπατοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα για τα άτομα και/ή οικογένειες που θα ήθελαν να συνδυάσουν το πρωί την γνωριμία με την πόλη και στη συνέχεια να ακολουθήσουν το δικό τους πρόγραμμα.

Έναρξη: 10:00

Λήξη: 13:00

Τιμή: €5.00

Λεμεσός: Η πόλη των Ιπποτών

  • Συνάντηση στο Κάστρο Λεμεσού. Ξενάγηση στο μνημείο αυτό που στεγάζει το Μεσαιωνικό Μουσείο Κύπρου.
  • Ακολουθεί περιδιάβαση σε ιστορικούς δρόμους του κέντρου της πόλης για να θαυμάσουμε παλιά αρχοντικά αστικής αρχιτεκτονικής, τον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας, την Αγορά, το Δημαρχείο, το Κεπίρ τζαμί και να καταλήξουμε στην πλατεία του κάστρου.
  • Ενδιάμεσα, θα απολαύσουμε τον καφέ μας για ξεκούραση.

Για κρατήσεις, τηλ. 99473360, email: gloriasavvides@yahoo.com

Λάρνακα: Μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης

  • Συνάντηση στο Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας, όπου θα ξεναγηθούμε στο πρόσφατα ανακαινισθέν μουσείο, το οποίο στεγάζει μια μεγάλη συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα από όλη την Επαρχία καθώς και εντυπωσιακές μαρμάρινες σαρκοφάγους.
  • Ακολουθεί περίπατος στο παραλιακό μέτωπο, όπου θα γνωρίσουμε κτίρια της αποικιοκρατίας και παλιά αρχοντικά, τις ιστορικές μορφές που συνδέονται με την πόλη, τους παραδοσιακούς θεσμούς και το κάστρο.
  • Τελευταίος σταθμός είναι η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, όπου θα ξεναγηθούμε στον ιερό αυτό ναό και στον περιβάλλοντα χώρο.
  • Ενδιάμεσα, θα απολαύσουμε τον καφέ μας με θέα τη θάλασσα.

    Για κρατήσεις, τηλ. 99572640, email: dimi_208@hotmail.com

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close