Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 φανταστικές επιλογές για το πιο νόστιμο μεσημεριανό γεύμα

Πού θα πας για το γεύμα του μεσημεριού;

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρτίου 2023

Το μεσημεριανό φαγητό είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Το γεύμα που σου ξαναγεμίζει μπαταρίες για το υπόλοιπο της ημέρας και ταυτόχρωμα σε ξεκουράζει, αυτό που θέλεις να απολαύσεις στο διάλειμμα από τη δουλειά ή στην έξοδό σου το σαββατοκύριακο. Μπορεί επίσης να αναζητάς έναν χώρο με καλό φαγητό για επαγγελματικές συναντήσεις.

Χρειάζεσαι χορταστικές μερίδες, πλούσιες σε γεύσεις και ποσότητα σε έναν όμορφο χώρο που να σε εμπνέει, για να πάει καλά το υπόλοιπο της μέρας σου.

Η ερώτηση είναι ''πού θα πάμε για μεσημεριανό;'' και πιο κάτω σου έχουμε 10 φανταστικές επιλογές που σίγουρα θα λατρέψεις.

Στο ''Bottega Amaro'' για εποχιακά πιάτα ημέρας

thumbnail_1S7A8492.jpg

Μπορεί εδώ και χρόνια να βρίσκεται στις σταθερές επιλογές για βραδινή έξοδο, το Bottega Amaro όμως αποτελεί μια εξίσου ωραία και ενδιαφέρουσα επιλογή για μεσημεριανό break, επαγγελματική συνάντηση ή μεσημεριανή έξοδο το σαββατοκύριακο. Στο μεσημεριανό του κόνσεπτ συναντάμε, εκτός από την κανονική κάρτα φαγητών που γνωρίζουμε και αγαπάμε, νόστιμα πιάτα ημέρας φτιαγμένα με εποχιακά λαχανικά και συνδυασμένα με φρέσκα ψάρια ημέρας. Όλα φτιαγμένα περίτεχνα, που ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.

thumbnail_BA0208.jpg

Ανάμεσα στις επιλογές που έχεις στο πλαίσιο του μεσημεριανού κόνσεπτ είναι το λουβί σαλάτα με φρέσκο ταρτάρ γαλανόπτερου τόνου, μπιζέλια αγκινάρες, χταπόδι σχάρας με ρεβύθια και χούμους, βοδινό φιλέτο στρατσέτι με σαλάτα ρόκας και παρμεζάνα, με τα ψάρια να ψήνονται στη σχάρα και να σερβίρονται με άγρια χόρτα ή πατατοσαλάτα.

Είτε επιλέξεις να καθήσεις έξω για να νιώθεις τα vibes της πόλης, είτε μέσα, στον προσεγμένο και κομψό εσωτερικό του χώρο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις την εμπειρία σου στο έπακρον. Πιάτα γνώριμα, που παίρνουν το μεσημεριανό φαγητό σε νέα μονοπάτια και γι' αυτό μας αρέσει. Άλλωστε, μιλάμε για ένα εστιατόριο στο κέντρο της πρωτεύουσας που εδώ και χρόνια έχει αγαπηθεί από τον κόσμο της Λευκωσίας και όχι μόνο.

(22 777270) Πινδάρου 14, Λευκωσία

Στο ''Pinolo'' για χειροποίητη, νόστιμη πίτσα και ιταλικά πιάτα

pinolo2.jpg

Στην ανανεωμένη λεωφόρο Μακαρίου, το Pinolo προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με άρωμα Ιταλίας, σε έναν χώρο με άφθονο φως και δόσεις πρασίνου που θα σε αναζωογονήσουν. Οι επιλογές σου απλώνονται σε ένα πλούσιο μενού με εκλεκτά πιάτα για ορεκτικό, πολλές πίτσες και ζυμαρικά αλλά και επιδόρπια, όλα χειροποίητα, φτιαγμένα με φρέσκα, βιολογικά προϊόντα.

Ξεκινάς με ορεκτικό, με επιλογές μεταξύ άλλων από μπρουσκέτες, tartare Chianina και τα αγαπημένα Arancini και συνεχίζεις με ζυμαρικά και ριζότο σε κλασικές και εμπνευσμένες συνταγές. Για κυρίως, αν λαχταράς πίτσα, έχεις επιλογή ανάμεσα σε μια σειρά από πεντανόστιμες χειροποίητες πίτσες με ζύμη 48ωρης ωρίμανσης από βιολογικό αλεύρι ολικής άλεσης. Συνόδευσέ τις με μία από τις σαλάτες, όπως αυτή με μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Αυτά όμως είναι μόνο μερικές από τις γευστικές επιλογές που συναντάς στο Pinolo.

Έχεις, επιπλέον, επιλογή ψαρικών και κρεατικών και φυσικά η εμπειρία θα ολοκληρωθεί μόνο αν δοκιμάσεις γλυκό. Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό tiramisu ή μια πεντανόστιμη panna cotta; Για επιδόρπιο, δοκιμάζεις αυθεντικά, παραδοσιακά ιταλικά γλυκά με ένα Pinolo twist, και η εμπειρία σου σίγουρα θα ολοκληρωθεί με τον καλύτερο, τρόπο.

pinolo (1).jpg

Στο Pinolo πας για να ταξιδέψεις στον συναρπαστικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας αφού τιμά το σλόγκαν του ''Italian Dining Done Right'' και με το παραπάνω. Εδώ απολαμβάνεις μοντέρνες δημιουργίες και ευδιάκριτες μεσογειακές γεύσεις, σε προτάσεις που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν.

Και το καλύτερο είναι πως τα έχεις όλα αυτά σε έναν όμορφο, κομψό χώρο στην καρδιά της πρωτεύουσας, με μπόλικο φως και δόσεις πρασίνου που θα σε αναζωογονήσουν, σε μια εναλλακτική επιλογή για μεσημεριανό και βραδινό μέχρι τις 23:00. Για να απολαύσεις όλα αυτά, κάνε την κράτησή σου στο 22570750 ή στο reservations@pinolo.com.cy.

(22 570750) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ', Κτήριο Σεβέρη 9, 1065 Λευκωσία

Στα ''Pralina Experience'' για πιάτα international, μεσογειακά και fusion

pralina.jpg

Τα πολυβραβευμένα Pralina Experience έχουν πλέον ταυτιστεί με τα ποιοτικά τους πιάτα και την κομψότητα που αποπνέουν από το πρώτο κιόλας λεπτό. Απολαμβάνεις ένα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων και υφών με αυθεντικές γεύσεις και ενδιαφέρουσες επιλογές για όσους εκτιμούν την ποιότητα και φυσικά την απόλαυση. Ένας πανέμορφος χώρος με φυσικό φως και πολλά φυτά που δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για το μεσημεριανό σου, είτε πρόκειται για διάλειμμα από τη δουλειά ή για επαγγελματικό lunch.

Στο μενού θα βρεις ορεκτικά όπως ceviche, ταρτάρ και καρπάτσιο σε νόστιμες εκδοχές, σε βοδινό, τόνο και χταπόδι, φτιαγμένα με μαεστρία. Πιάτα international, μεσογειακά και fusion με χορτοφαγικές και vegan επιλογές. Στα κυρίως, έχεις εντυπωσιακές επιλογές ασιατικών με Sushi rolls, nigirι ή sashimi και περίτεχνων ζυμαρικών και ριζότο με μεσογειακούς συνδυασμούς όπως μπουράτα, γαρίδες και φιστίκια Αιγίνης.

pralina2.jpg

Δεν είναι όμως μόνο αυτά, αφού έχεις επίσης πλούσια επιλογή ψαρικών και κρεάτων. Στα ψάρια, δοκίμασε το χριστόψαρο ή μπαρμπούνι σε εκτελέσεις κλασικές και με ευφάνταστα twists. Όσον αφορά στα κρεατικά, έχεις premium επιλογές από συγκεκριμένες φάρμες εκτροφής όπως Creekstone, ή ποικιλίας όπως black angus ή wagyu αλλά και εξαιρετικής κοπής όπως tagliata. Φυσικά, δεν μπορείς να φύγεις πριν δοκιμάσεις ένα από τα εκλεκτά γλυκά από τα Pralina Confectioneries. Γεύσεις που ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις και με το παραπάνω.

Απόλαυσε το φαγητό σου σε Λευκωσία ή Λεμεσό για μεσημεριανό και όχι μόνο, αφού η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 μέχρι τις 23:00. Κάνε την κράτησή σου τηλεφωνικώς στα 22665588 και 25355338 ή, εναλλακτικά, στο reservations@pralinaexperience.com.cy.

(22665588) Στασικράτους 31, 1065, Λευκωσία
(25355338) Λεωφόρος Μακαρίου Γ΄ 224, Λεμεσός

Στο ''SCALE'' για ευφάνταστα, καινούργια πιάτα

scalemap2.jpg

Το εστιατόριο SCALE, που βρίσκεται στο ξενοδοχείο MAP της Λευκωσίας, συνεχίζει να ''παίζει'' δυνατά στις επιλογές μας για μεσημεριανό. Γεμάτο με χρώματα και αρώματα, απολαμβάνεις επαγγελματικό (και όχι μόνο) μεσημεριανό σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα που δεν μπορεί παρά να σε ενθουσιάσει.

Από τις 9 Μαρτίου, στο SCALE απολαμβάνεις ένα μενού ολοκαίνουργιο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ με σαλάτα με σπανάκι, ταρτάρε τόνου, γαρίδες σαγανάκι, τηγανιτό baby καλαμάρι και tiramisu, ανάμεσα σε άλλα, για μια αλλιώτικη και εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία.

scalemap.jpg

Το νόστιμο μενού έχει επιμεληθεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος και η έμπειρη ομάδα του, και έχεις την ευκαιρία να το απολαύσεις σε έναν εξίσου ανανεωμένο και εντυπωσιακό χώρο, στο κέντρο της πρωτεύουσας, γεμάτο πράσινο και απαλά χρώματα που ηρεμούν το μυαλό για να ζήσεις την εμπειρία αυτή όσο καλύτερα μπορείς. Άλλωστε, ο χώρος έχει επανασχεδιαστεί για να αποπνέει την κομψότητα και το παιχνιδιάρικο ύφος του ξενοδοχείου MAP, και το καταφέρνει και με το παραπάνω.

Μπορείς να το επισκεφτείς για μεσημεριανό από τις 12:30 μέχρι τις 16:00.

(22444999) MAP Hotel, Λεωφ. Στασίνου 15 και Αφροδίτης, Λευκωσία

Στο ''Γευσηκλέους 62'' για φαγητά στη σχάρα, στην κατσαρόλα και στον ξυλόφουρνο

GEUSICLEOUS-62-LUNCH-PHOTOS-CHECK-IN.jpg

Το όνομά του εστιατορίου Γευσηκλέους 62 σε προϊδεάζει πως κάτι καλό συμβαίνει εδώ, κάτι που δοξάζει την γεύση! Σημείο συνάντησης μεσημέρι και βράδυ, με εύγευστες προτάσεις που έχουν βάση την κυπριακή κουζίνα, φτιαγμένες με μεράκι και άριστη πρώτη ύλη.

Σχάρα, κατσαρόλα και ξυλόφουρνος προσφέρουν επιλογές που έχουν λατρευτεί όπως ψητό αρνάκι με σπανάκι, μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια, χταποδάκι καθιστό με πλιγούρι, φασόλια γίγαντες πλακί, κοτόπουλο λεμονάτο, λαχανοντολμάδες με μοσχαρίσιο κιμά αυγολέμονο, ψαρονέφρι φιλετάκια με σως κουμανταρία και πουρέ πατάτας, χοιρινή και μοσχαρίσια ζουμερή μπριζόλα, χοιρινό κότσι μαριναρισμένο που ψήνεται ώρες στο φούρνο και λιώνει στο πιάτο, χειροποίητο κανελόνι με σπανάκι ή κοτόπουλο.

GEUSICLEOUS-62-LUNCH-PHOTOS-CHECK-IN-2.jpg

Αλλά και τα ορεκτικά που είναι όλα ανεξαιρέτως φτιαγμένα στο χέρι, όπως την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, την τυροκαυτερή, τους κολοκυθοκεφτέδες που έχουν αφήσει το δικό τους αποτύπωμα στους απανταχού καλοφαγάδες της πρωτεύουσας.

(22 252323) Περικλέους 62, Στρόβολος, Λευκωσία

Στη ''Μπέμπα'' για σπιτικά φαγητά (και όχι μόνο)

54510775_602225366964849_6834910871796389677_n.jpg

Σε έναν όμορφο, cozy χώρο στο κέντρο της Λευκωσίας, πας και τους αφήνεις να σε παρασύρουν με υπέροχες γεύσεις.

Από γιουβαρλάκια αβγολέμονο, κολοκυθάκια γεμιστά και ξεκούνια σαλάτα με σουπιά αχνιστή μέχρι χοιρινό κότσι μαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο, κολάρο σφυρίδας στα κάρβουνα, κόκορα γιουβέτσι και φραγκόκοτα ψητή με πορτοκάλι και δενδρολίβανο.

192734751_763391527660748_127886053723868640_n.jpg

Η Μπέμπα, άλλωστε, πλέον έχει γίνει σταθερή επιλογή για τα μεσημέρια, και όχι μόνο, αφού παίρνει την ελληνική κουζίνα - και το σπιτικό φαγητό - σε άλλο επίπεδο.

Βοηθά, φυσικά, και ο χώρος που αποπνέει μια ζεστασιά με το που θα μπεις μέσα, κι ας μην ξεχνάμε πως όσο ο καιρός το επιτρέπει μπορείς να απολαύσεις το φαγητό στην υπέροχη αυλή του.

(22252626) Πινδάρου 2, Λευκωσία

Στο ''Παντοπωλείο - Καλή Όρεξη'' για... πειραγμένες παραδοσιακές γεύσεις

pantopoleio (1).jpg

Είναι ο χώρος που έχει αγαπηθεί για τα μεσογειακά του πιάτα, που αναβαθμίζει μεγάλες δόσεις δημιουργικότητας. Τα μεσημέρια στο Παντοπωλείο - Καλή Όρεξη, απολαμβάνεις επιλογές από σαλάτες, διάφορα ορεκτικά, κρεατικά, ψάρια και ζυμαρικά.

Εκτός όμως από το ήδη ικανοποιητικό μενού, κάθε μέρα έχεις επιλογή ανάμεσα σε επιπλέον πιάτα ημέρας, που χαρακτηρίζονται από την εποχικότητα ανάλογα με την περίοδο του χρόνου. Νόστιμα, καλοφτιαγμένα πιάτα όπως σαλάτα με παξιμάδια χαρουπιού και γραβιέρα Κρήτης, μακαρόνια με κεφτεδάκια, χταπόδι στη σχάρα, λαβράκι, όσπρια, κοτόπουλο σουβλάκι, μπιφτέκι γεμιστό με μπέικον, μανιτάρια και φέτα αλλά και τους ιδιαίτερους... ψευδοκεφτέδες, κεφτέδες δηλαδή από λάχανα, ντομάτα, τυρί φέτα, δυόσμο και ρίγανη.

pantopoleio2.jpg

Και φυσικά, δεν μπορείς να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις τα γλυκά του. Διάλεξε δελεαστική πορτοκαλόκρεμα ή λαχταριστό γαλακτομπούρεκο με κρέμα μασκαρπόνε που σεβρίρεται με παγωτό. Ποιος μπορεί να αντισταθεί;

Για μεσημεριανό, μπορείς να το επισκεφτείς Δευτέρα με Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 16:00.

(99075151) Μετοχίου 38, Λευκωσία

Στην ''Πυξίδα'' για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά

pyxidaa (1).jpg

Αν είσαι Λευκωσία, ξέρεις ήδη πως για να φας φρέσκο ψάρι δεν χρειάζεται να βγεις εκτός πόλης. Η λύση είναι εδώ και χρόνια η Πυξίδα.

Τα μεσημέρια, έχεις πολλές επιλογές αλλά θα σου πούμε τις πιο δελεαστικές. Πέραν από το φρέσκο ψάρι της ημέρας, προσφέρει ψαρόσουπα, σουπιά, χταπόδι αλλά και άλλα μαγειρευτά όπως, για παράδειγμα όσπρια και ψητά λαχανικά.

pyxida2.jpg

Σε έναν προσεγμένο χώρο, παρέχει μια εναλλακτική αλλά δελεαστική πρόταση, για επαγγελματικό lunch και όχι μόνο. Με άλλα λόγια, είναι η ιδανική επιλογή αν είσα στην πρωτεύουσα, έχεις πεθυμήσει ψάρι και δεν μπορείς να βγεις εκτός πόλης.

Εναλλακτικά, και αν βρίσκεσαι Λεμεσό, μπορείς να φας φρέσκο ψάρι το μεσημέρι, με θέα τη θάλασσα, αν επισκεφτείς την Πυξίδα στη νέα Μαρίνα Λεμεσού (25051200).

(22 445636) Μενάνδρου 5, 1066 Λευκωσία

Στη ''Στοα του Δημήτρη'' για φρέσκο, μαγειρευτό φαγητό

20200920_093824.jpg

Ο Κυπριος, ως γνήσιος καλοφαγάς την ώρα του lunch break ζητά το φρέσκο καλομαγειρεμενο φαγητό και λόγω του πιεσμένου χρόνου του επιζητά την καλή και γρήγορη εξυπηρέτηση...εδώ στηρίζεται και η φιλοσοφία της Στοάς του Δημήτρη. Ο έντονος ανταγωνισμός στον τομέα μας αντίμετωζεται με σταθερή προσεγμένη ποιότητα και καλές τιμές.

Αυτό που κάνει το εστιατόριο μας να ξεχωρίζει είναι η μεγάλη ποικιλία φρέσκων καλομαγειρεμενων σπιτικων φαγητών, από όσπρια, μελιτζάνες İmam bayıldı, κεφτέδες μέχρι σπανάκι με αρνί. Η ζέστη ατμόσφαιρα και η καλή προσωπική εξυπηρέτηση.

IMG-cd65fb4b32d657b6a7bd2a61bdc96bef-V.jpg

Η Στοά του Δημήτρη συνεχίζει πάντοτε να ξεχωρίζει για τις καλές τιμές, διατηρώντας τα ίδια υψηλά επίπεδα ποιότητας και εξυπητησης.

Με αυτή τη φιλοσοφία άρχισε να λειτουργεί και με την ίδια συνεχίζει, σεβομενη τους πελάτες της και κερδίζοντας την προτίμηση τους

(22 343030) Διγενη Ακριτα 28, Λευκωσία

Στο ''Χύτρων Γεύσεις'' για σπιτικά πιάτα

47088-sitesdefaultfilesxytrwn_0.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Είναι το μαγειρείο που ξεχώρισε - και συνεχίζει να ξεχωρίζει - με τις γεύσεις της κυπριακής κουζίνας και όχι μόνο. Απολαμβάνεις γνώριμες και αγαπημένες γεύσεις της μαμάς, όσπρια, ψάρι σολομό, τσιπούρα και τηγανιτό καλαμάρι, κολοκάσι, μπάμιες, μελιτζάνες, κολοκυθοκεφτέδες και μπιζέλι κ.ά., όλα φρεσκομαγειρεμένα, γεμάτα γεύσεις και αρώματα.

Δεν θα σε κερδίσει όμως μόνο με το μενού, αλλά και με τον χώρο του. Είναι ο κατάλληλος προορισμός αν αυτό που αποζητάς είναι κάπου να χαλαρώσεις, σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.

283104797_5337061126361510_3058266809071317288_n.jpg

Νιώθεις οικεία, σε έναν χώρο που συνδυάζει όμορφα το παραδοσιακό με το μοντέρνο, και απολαμβάνεις στο έπακρον το φαγητό, σε τιμές value for money. Τι καλύτερο από μια χαλαρή, μεσημεριανή έξοδο σε ένα μαγαζί που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι σου;

(22261261) Χυτρών 11, Λευκωσία (πάροδος Κένεντι)

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close