Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

12 ψαροταβέρνες για καλό ψάρι την 25η Μαρτίου

Έκανες την κράτησή σου;

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2023

Κεντρική εικόνα: Shutterstock

H 25η Μαρτίου είναι προ των πυλών, εξ ου και πολλοί θα ψάξουν να γευτούν το παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας, τον μπακαλιάρο, αλλά και τα υπόλοιπα λαχταριστά θαλασσινά που επιβάλλονται για αυτή τη μέρα.

Γι' αυτό λοιπόν, συγκεντρώσαμε 12 ιδανικές προτάσεις για το Σάββατο που μας έρχεται, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το σποτ που επιθυμείς και να κάνεις κράτηση για όλη την οικογένεια.

meneou.jpg


Ακρογιάλι
Είναι, χωρίς αμφιβολία, μία από τις δημοφιλέστερες ψαροταβέρνες, στην παραλία Μενεού. Το Ακρογιάλι φημίζεται τόσο για την τοποθεσία του - αφού βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα - όσο και για τις εξαιρετικές του γεύσεις, βασισμένες στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Εδώ λοιπόν, πέρα από ολόφρεσκο ψάρι, θα φας πλούσιο ψαρομεζέ, σε πολύ καλές τιμές. Στο τραπέζι σου θα φτάσουν ορεκτικά, όπως ταραμοσαλάτα και ταχίνι, χωριάτικη σαλάτα, χούμους, ελιές και ξιδάτα, νόστιμες γαρίδες γάμπαρη, μαλακό τηγανητό καλαμάρι, καβουροκεφτέδες, καβουράκια, γευστικά μύδια, φρέσκες πατάτες τηγανητές, υπέροχη αθερίνα και γόπα, μπαρμπούνι, μαρίδα, τσιπούρα στη σχάρα, σουπιά καθιστή, χταπόδι σχάρας, γαρίδες σαγανάκι και τσιπούρα.
(99634727, 96008904) Παραλία Μενεού, Μενεού, Λάρνακα

299082815_487169733414681_7215368621816658935_n.jpg


Βάσος Ψαρολίμανο
Από το 1962 η ταβέρνα Βάσος Ψαρολίμανο αποτελεί σήμα κατατεθέν της γύρω περιοχής. Δεσπόζει στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Νάπας και είναι φημισμένο για το ολόφρεσκο ψάρι και τα νόστιμα πιάτα που σερβίρει. Αν θέλεις όμως ακόμα ''κάτι'', πέραν από το ψάρι, μην ανησυχείς. Διαθέτει ένα πλούσιο μενού, έτοιμο να ανταποκρηθεί σε κάθε όρεξη. Οι επιλογές σου περιλαμβάνουν αγαπημένα θαλασσινά, μύδια, στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια και τη φοβερή αστακομακαρονάδα του, μέχρι την προσεγμένη επιλογή σε sushi. Απολαμβάνεις το φαγητό σου όπως πρέπει, με υπέροχη θέα στο λιμάνι Αγίας Νάπας.
(23721884) Λεωφόρος Μακαρίου 51

fish-yiangos2.jpg

Γιάγκος & Πέτρος
Ακριβώς δίπλα από το όμορφο και δημοφιλές λιμανάκι στο Λατσί, συναντάς την ψαροταβέρνα Γιάγκος και Πέτρος που, από το 1939, έχει εξεληχθεί σε σταθερή αξία για... πεινασμένους απ' όλη την Κύπρο. Άλλωστε, συνδυάζει καλό φαγητό, εξαιρετική τοποθεσία και άψογη εξυπηρέτηση! Το ψάρι είναι πάντοτε φρέσκο, που το φέρνουν τα τέσσερα ιδιόκτητα αλιευτικά σκάφη. Γι' αυτό και σερβίρουν ντόπια ψάρια αλιευμένα από τα κρύα και κρυστάλλινα, καθαρά, θαλασσινά νερά του Ακάμα. Όσον αφορά στους ψαρομεζέδες, τρως σαλάτα, ταραμάς, τζατζίκι, ελιές, ταχίνι, γαρίδες, μύδια, τηγανητό καλαμάρι, χταπόδι, σουπιές (ή γλώσσα ή ξιφία), μικρό, τηγανητό ψάρι και ψάρι στη σχάρα σίγουρα θα σε ικανοποιήσουν και με το παραπάνω.
(26321411) Λεωφόρος Ακάμαντος, Λατσί, Πάφος

161651209_892885764834470_5250098200268175730_n.jpg


Γλάρος

Η ιστορία του Γλάρου, ξεκίνησε από το 1977 δίπλα στη θάλασσα, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η Μαρίνα Λεμεσού, και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με το ίδιο μεράκι, στη νέα της τοποθεσία, κοντά στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, από όπου προσφέρει πλέον τα πιο φρέσκα θαλασσινά και τους πιο εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Εδώ λοιπόν η οικογένεια του κ. Βασίλη έχει μια βασική αρχή: ψάρια και θαλασσινά υψηλής ποιότητας και μαγειρεμένα στην εντέλεια. Από το τραπέζι σου θα παρελάσουν οι πιο εκλεκτοί και νόστιμοι ψαρομεζέδες, πάντοτε ολόφρεσκοι και καλοψημένοι. Πέρα από τους νόστιμους ψαρομεζέδες του, τα ψάρια του είναι πάντα φρέσκα, και αλλάζουν ανάλογα με το τι έχει προσφέρει η θάλασσα την κάθε ημέρα. Στο μενού ωστόσο θα βρεις και θα δοκιμάσεις εκλεκτά πιάτα, όπως είναι ο φρέσκος ορφός, τα μύδια κατσαρόλας, η μικρή φρέσκια αθερίνα, η συναγρίδα παραγαδίου, οι φρέσκες σουπιές με μελάνι της σχάρα με λαδολέμονο, το μπαρμπούνι της σχάρας με λαδολέμονο και το παστό χταπόδι.
(99357049) Ιντίρας Γκάντι 31, Τσιφλικούδια, Λεμεσός

313419196_504422138371357_3545034899942020437_n (1).jpg


Καλαμιές
Ένας από τους πλέον διαχρονικούς προορισμούς του Πρωταρά για ψάρι και θαλασσινά, οι Καλαμιές στην περιοχή Περνέρα εδώ και περίπου 46 χρόνια, έχουν καταφέρει να κερδίσουν τον κόσμο με τη μοναδική θέα της θάλασσας καθώς επίσης και το γαλανόλευκο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Οι επιλογές που προσφέρει το εστιατόριο είναι πολλές, ώστε να καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Τα ολόφρεσκα ψάρια και τα θαλασσινά εδέσματα πρωταγωνιστούν: φρέσκα μύδια, χτένια σοτέ σε βούτυρο και λεμόνι, tuna tartare και σολομός carpaccio είναι μερικές από τις επιλογές που θα σε ενθουσιάσουν. Αν, επίσης, ακολουθείς μία vegetarian ή vegan διατροφή, το εστιατόριο έχει προνοήσει καθώς διαθέτει μεγάλη ποικιλία από σαλάτες που πλαισιώνουν τις προτάσεις του μενού, αλλά και πιάτα από ζυμαρικά, κυπριακές συνταγές και πιάτα σχάρας.
(23831145) Περνέρα, ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, Πρωταράς

Karas-Fish-Tavern-Paralimni-5.jpg


Καράς

Από τη μια η ειδυλλιακή τοποθεσία της κι από την άλλη οι ιδιαίτερες συνταγές της γιαγιάς, κατατάσσουν την ταβέρνα Καράς στις πιο δημοφιλείς της περιοχής. Και το μυστικό εδώ είναι ότι πολλά από τα λαχανικά κόβονται καθημερινά από τον δικό τους κήπο. Ο ψαρομεζές του είναι και πλούσιος και γεμάτος φρέσκα ψαράκια, ενώ στο μενού υπάρχουν και επιλογές για όσους θέλουν κάτι σε κρεατικό ή μαγειρευτό. Εάν, όμως, θες ατομικό πιάτο, τότε δοκίμασε οπωσδήποτε το χταπόδι στα κάρβουνα σερβιρισμένο απλά με το λαδολέμονό του.
(23820565) Κάππαρη 55, Παραλίμνι

IMG_0111-Copy.jpg


Κουμπαρής
Φιλόξενη και νησιώτικη, η ψαροταβέρνα Λοΐζος Κουμπαρής αποτελεί εδώ και χρόνια μίαν από τις πιο πολυσυζητημένες ψαροταβέρνες στο Ζύγι, όπως άλλωστε μαρτυρά και το πλήθος κόσμου που την επισκέπτεται. Πρόκειται εξάλλου για ένα μαγαζί με ιστορία που ξεκίνησε από το 1970 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Στον Κουμπαρή οι θαλασσινές γεύσεις βρίσκουν σπίτι σε μια πανέμορφη, φωτεινή σάλα. Οι λάτρεις του ψαριού και των θαλασσινών απολαμβάνουν εκλεκτούς ψαρομεζέδες, σε γενναίες ποσότητες, ολόφρεσκα κυπριακά ψάρια, μαγειρεμένα όπως ακριβώς επιθυμούν (στη σχάρα ή στο τηγάνι) αλλά και τα καλύτερα προϊόντα με “γεύση” τη θάλασσα. Πέρα όμως από τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, στα οπωσδήποτε που πρέπει να δοκιμάσεις, βάλε το τραγανό, τηγανητό καλαμαράκι, το χταπόδι στη σχάρα με λαδολέμονο σερβιρισμένο με πατάτες, τις πεντανόστιμες σουπιές, καθώς επίσης και τις εξαιρετικές γαρίδες του.
(96790372) Γρηγόρη Αυξεντίου 71, Ζύγι, επ. Λάρνακας

l1190944.jpg


Πεντάσχοινος
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στη θαλασσινή γεύση προσφέρει το Pentaschoinos Seafood Experience, λίγο έξω από την πόλη, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο πλάι στο κύμα. Αν ακόμη δεν το έχεις επισκεφθεί θα το βρεις δίπλα από την παραλία του Αγίου Θεοδώρου στην ορεινή Λάρνακα, μόλις 10 λεπτά από το Zύγι. Με ιστορία σχεδόν 40 ετών, το Pentaschoinos Seafood Experience συνδυάζει κλασικές αξίες με δημιουργικές προτάσεις, προτείνοντας ένα μενού αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στους θησαυρούς του βυθού. Εδώ θα απολαύσεις χαλαρή ατμόσφαιρα και φρέσκο ψάρι που προμηθεύονται από δικές τους βάρκες. Το πιο σημαντικό είναι ότι το ψάρι θα φτάσει κοντά σου σωστά ψημένο, στη σχάρα ή στο τηγάνι και σε προσιτές τιμές.
(96236310) Παραλία Αγιου Θεοδώρου, Άγιος Θεόδωρος Σκαρίνου.

335606640_145928801436551_5095624101170615117_n.jpg


Πυξίδα
Από τη μία, η Πυξίδα στη Λευκωσία αποτελεί ένα κλασικό οικογενειακό fish restaurant, που από το 2004, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του, σου στρώνει τραπέζι μεσημέρι και βράδυ, σερβίροντάς σου τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά. Από την άλλη, η Πυξίδα Λεμεσού, έχει ως ατού της τη συγκλονιστική θέα της θάλασσας που απλώνεται μπροστά σου. Όποιο όμως εστιατόριο κι αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσεις ένα μενού γεμάτο εύγευστους θαλασσινούς θησαυρούς! Στο μενού βρίσκεις πιάτα παραδοσιακά όπως πολλών ειδών ψάρια, φρέσκα της ημέρας –ανάμεσά τους φαγκρί, μπαρπούνι, τσιπούρα, λαβράκι, μαρίδα, αθερίνα, σαρδέλες, βλάχος, ορφός, πεσκανδρίτσα, γάβρος, καραβίδες, αστακός, σουπιές, καλαμάρι κ.ά.– που ψήνονται με μαεστρία στη σχάρα ή στο τηγάνι. Συναντάς όμως και πληθώρα άλλων πιάτων, όπως σουπιές μαγειρευτές, κυδώνια, γυαλιστερές, λαβράκι σεβίτσε και καρπάτσιο. Αν ωστόσο, θέλεις να τα δοκιμάσεις μια μεγάλη ποικιλία πιάτων, τότε επίλεξε τον πλούσιο μεζέ, ο οποίος περιλαμβάνει από σαλάτα και ορεκτικά, μέχρι διάφορα ψητά, τηγανητά ψάρια ή και μαγειρευτά.

(22445636) Μενάνδρου 5, Λευκωσία
(25051200) Μαρίνα Λεμεσού, Λεμεσός

326475589_1211071099511285_2799804874388932525_n.jpg


Στέφανος
Σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές τοποθεσίες της Λάρνακας, θα ανακαλύψεις κι εσύ την Ψαροταβέρνα Στέφανος, μία τοποθεσία που αποτελεί πλέον το κοινό μυστικό των Λαρνακέων για πραγματικά καλό ψάρι. Εδώ, λοιπόν, θα απολαύσεις ολόφρεσκο ψαράκι σε ιδανικό σημείο κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα. Ο κατάλογος με τις διαθέσιμες επιλογές σε ψαρικά και θαλασσινά είναι μακρύς, όρεξη να ‘χεις να διαβάζεις και να… τρως! «Σπαρταριστά» μπαρμπούνια, αθερίνες, μαρίδες και καλαμάρια είναι μερικά από τα ψάρια που θα γευτείς, ψημένα στο τηγάνι ή στη σχάρα ανάλογα με την προτίμησή σου, ενώ εάν εκτός από λάτρης των θαλασσινών είσαι και μακαρονάς, τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη γαριδομακαρονάδα τού “Στέφανου” ή τα σπαγγέτι με θαλασσινά. Πέρα από αυτά, μπορείς να γευτείς και μια σειρά εξαιρετικών πιάτων, ανάμεσά τους εδέσματα θαλασσινών, όπως είναι οι καβουροκεφτέδες, ψαροκεφτέδες, μύδια, γαρίδες, καβουράκια, ολόφρεσκες σουπιές και χταπόδι καθώς επίσης και πολλές επιλογές σε λαχταριστά ορεκτικά.

(24252628, 99583887) Σακκαριά (Πιαλέ Πασά) 3, Λάρνακα

psaropoylos_1.jpg


Ψαρόπουλος

Την ψαροταβέρνα Ψαρόπουλος, θα τη βρεις στη διάσημη λεωφόρο Ακάμαντος στο Λατσί, και θα σε εντυπωσιάσει τόσο με το εξαιρετικό φαγητό της και τη φρέσκια πρώτη ύλη της, όσο και με την ατμόσφαιρα αλλά και την απρόσκοπτη θέα προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς. Από το ψάρι της ημέρας που έρχεται κατευθείαν από τις ψαρόβαρκες της περιοχής στις βιτρίνες του, μέχρι τα ντόπια κρέατα που προμηθεύεται από τη γύρω περιοχή και τα εποχικά πιάτα που φτιάχνει με σπιτική φροντίδα. Δοκίμασε το φημισμένο του χταπόδι στη σχάρα, που μόνο αυτός ξέρει να φτιάχνει τόσο επιτυχημένα. Όσο για τον πλουσιότατο ψαρομεζέ του, αυτός περιλαμβάνει σαλάτα, ταχίνι, ταραμοσαλάτα, καλαμάρι, μύδια, καβουροπόδαρα, ψάρι μικρό τηγανητό, γαριδούλες, σουπιές και ολόφρεσκη τσιπούρα.
(26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς

20210608_202452.jpg


Ψαρού
Στην Πάφο και πιο συγκεκριμένα στην οδό Αριστάρχου 6, έχει στηθεί εδώ και 7 περίπου χρόνια ένα χαλαρό σκηνικό για εγγυημένα ολόφρεσκα ψάρια με άριστο ψήσιμο και επαγγελματικό σέρβις. Εδώ καθημερινά βάζουν στα τηγάνια και τη σχάρα της μόνο τη φρέσκια ψαριά της ημέρας, την οποία προμηθεύονται από ντόπιους ψαράδες. Κυπριακές γαρίδες, καραβίδες, σκάρος, μπαρμπούνι, κουρκούνες, μαρίδα, σουπιές, καλαμάρια και άλλα πολλά ψάρια και θαλασσινά, εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή, για να φτάνουν στο τραπέζι σου ολόφρεσκα και γευστικά. Η Ψαρού είναι μια ψαροταβέρνα με παραδοσιακά πιάτα, φρέσκες και ποιοτικές πρώτες ύλες, άψογη εξυπηρέτηση, προσεγμένο χώρο και ευχάριστα vibes, που θα σου προσφέρει αξέχαστες στιγμές.
(99470411) Αριστάρχου 6, Πάφος

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close