Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Heartland of Legends: Η ύπαιθρος της Κύπρου μας όπως δεν την έχετε ξαναζήσει

Δημοσιεύτηκε στις 07 Απριλίου 2023

Η καρδιά της υπαίθρου της Κύπρου μας χτυπάει στην καμπάνια του Υφυπουργείου Τουρισμού με την ονομασία Heartland of Legends, μια μεγάλη καρδιά που χωράει όλους τους μύθους, την ιστορία, τις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου μας. Η Heartland of Legends είναι μια διαδρομή που έχει αποτυπωθεί ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα heartlandoflegends.com και η οποία διέρχεται από τα ορεινά, την ύπαιθρο και τις ακριτικές περιοχές και προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες στους επισκέπτες, οι οποίες τους φέρνουν κοντά στην κυπριακή φύση, στην παράδοση και τον τρόπο ζωής.

Η διαδρομή αυτή δεν είναι μια απλή οδική χάραξη, αλλά μια συλλογή εμπειριών, από την οποία ο κάθε επισκέπτης επιλέγει να βιώσει την εμπειρία που ταιριάζει στον ίδιο προσωπικά. Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε τη φύση του νησιού μας, την ιστορία, τους θρύλους και τις παραδόσεις μας μέσα από αυθεντικές εμπειρίες. Παράλληλα, η Heartland of Legends μάς προτείνει αξιοθέατα και σημεία φυσικής ομορφιάς στην ενδοχώρα, αλλά και χώρους διαμονής, εστίασης, επιχειρήσεις, οικοτεχνίες, κοινότητες και άλλους χώρους που προσφέρουν διαφορετικές και ενδιαφέρουσες εμπειρίες.

Η Heartland of Legends αποκαλύπτει ότι η Κύπρος δεν είναι μόνο πανέμορφες παραλίες αλλά ένα νησί που προσφέρεται ολόχρονα για διακοπές ή μικρές αποδράσεις. Αναδεικνύει τις κρυμμένες ομορφιές της Κύπρου μας, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες κοντά στη φύση και παράδοση. Υπάρχουν επιλογές για οικογένειες με παιδιά που τους δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα χωριά μας, τους ανθρώπους τους, τον τρόπο ζωής, τις γεωργικές εργασίες, να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα καθώς και να απολαύσουν το παιχνίδι τους ελεύθερα στην ύπαιθρο μακριά από τη βουή της πόλης.

heartland.jpg

Ανακαλύπτουμε τοπία και οικισμούς την ομορφιά των οποίων ούτε φανταζόμασταν. Όπως τον καταρράκτη της Χαντάρας που βρίσκεται κρυμμένος μέσα σε ένα εκπληκτικό τοπίο. Με ύψος οκτώ μέτρων σχηματίζει μικρές λιμνούλες που μοιάζουν με κολυμπήθρες. Το μέρος είναι ειδυλλιακό, κρυμμένο μέσα στα πλατάνια και μοσχοβολά από τα βότανα τριγύρω. Ο θρύλος λέει ότι εδώ λουζόταν η Θεά Αφροδίτη, αλλά έπιασε μια νεροποντή και τα νερά την παρέσυραν ως τα Κούκλια όπου και χτίστηκε το ιερό της.

heartland4.jpg

Στο χωριό Φύτη της Πάφου έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την υφαντική με τα έντονα χρώματα και τα παραδοσιακά μοτίβα σε ένα Φυτιώτικο υφαντό!

heartland6.jpg

heartland7.jpg

Μεταφερόμαστε στο Κοιλάνι για μια μοναδική γευστική εμπειρία με τα τοπικά γλυτζιστά. Μια παραδοσιακή συνταγή που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και παραπέμπει σε αρχαιοελληνικό γλυκό. Μαθαίνουμε πώς φτιάχνονται και πού προσφέρονται.

heartland3.jpg

Μια στάση στο Βουνί και στο παραδοσιακό καφενείο «Η Πλατεία» όπου απολαμβάνουμε καφεδάκι και παραδοσιακά εδέσματα ενώ μαθαίνουμε από τους θαμώνες όλα τα νέα του χωριού.

heartland8.jpg

Μετά τον καφέ πάμε για περπάτημα στο μονοπάτι της φύσης Χουλιάτης στην Αμαργέτη. Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία του χωριού και περπατάμε για λίγο περισσότερο από πέντε χιλιόμετρα απολαμβάνοντας στην πορεία την όμορφη φύση, την πλούσια χλωρίδα και αρκετά σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος, υπέροχης θέας και παρατήρησης πουλιών. Πιο κάτω υπάρχει το μικρό γεφύρι των Ρουθουνιών που χτίστηκε την εποχή της Φραγκοκρατίας και πήρε το αστείο όνομά του από δύο φυσικές τρύπες που βρίσκονται σε έναν κοντινό βράχο και όταν έβρεχε έτρεχαν νερό, γι’ αυτό οι ντόπιοι λένε ότι τρέχουν τα ρουθούνια.

heartland2.jpg

Στην όμορφη Ανώγυρα σταματάμε τον χρόνο με μια επίσκεψη στο αγρόκτημα Σταλιές όπου γνωρίζουμε την πολυμελή οικογένεια που φτιάχνει χαλούμι από γενιά σε γενιά, με γεύση που σε κάνει να νιώθεις ότι δοκιμάζεις το παραδοσιακό μας τυρί για πρώτη φορά!

heartland5.jpg

Κι ένα πέρασμα από τον Αγρό για να δοκιμάσουμε τα πιτσιλίσιμα λουκάνικα, με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, και να μάθουμε τα μυστικά της παρασκευής του πεντανόστιμου αυτού τοπικού εδέσματος.

Μάθε περισσότερα για μαγευτικές τοποθεσίες του τόπου μας και περιηγήσεις στη φύση με μια επίσκεψη στο heartlandoflegends.com και φτιάξε αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα στην καρδιά σου.

DMT_Native_EU_Logos.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close