Πάμε Ταξίδι , Guide , Ταξιδιωτικές Πληροφορίες

Αρχίζουν από αύριο οι κρατήσεις για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου 2023

Αύριο Τρίτη οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν τα εισιτήρια τους για να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, στο πλαίσιο της έναρξης της δεύτερης περιόδου της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, δήλωσε σήμερα η Υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, σημειώνοντας παράλληλα ότι το δρομολόγιο θα εκτελείται από το ίδιο πλοίο αλλά με βελτιωμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

Σε συνέντευξη Τύπου στον Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας, η Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «από τις οκτώ το πρωί της Τρίτης 11 Απριλίου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους μέσω του συστήματος κρατήσεων και αγοράς εισιτηρίων για τη θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας».

«Το πλοίο Daleela το οποίο εκτελούσε πέρσι την υπηρεσία της επιβατικής σύνδεσης θα παραμείνει το ίδιο και φέτος, με τη διαφορά όμως ότι φέτος θα παρέχει πιο βελτιωμένες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «το Υφυπουργείο Ναυτιλίας λαμβάνοντας υπόψιν τα σχόλια του επιβατικού κοινού που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς λειτουργίας της επιβατικής σύνδεσης, προχώρησε στην  αξιολόγηση τους μαζί με την ανάδοχο εταιρεία με σκοπό την συνεχή βελτίωση της υπηρεσίας».

Προς αυτή την κατεύθυνση, κλιμάκιο Λειτουργών των Υφυπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού προχώρησε σε επιθεώρηση των ξενοδοχειακών του εγκαταστάσεων με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα δίνοντας παράλληλα οδηγίες για κάποιες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ανέφερε.

Όπως είπε η κ. Χατζημανώλη «το Υφυπουργείο Ναυτιλίας από την έναρξη της θαλάσσιας επιβατική σύνδεσης, που ξεκίνησε πέρσι, δίνει μεγάλη σημασία στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και ειδικά εκείνων οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους είτε λόγω ηλικίας ή αεροφοβίας και που αισθάνονται αποκλεισμένοι στο νησί».

Σύμφωνα με την ίδια, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η θαλάσσια σύνδεση άρχισε να αγκαλιάζεται από τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να ταξιδέψουν προς και από την Κύπρο με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσφέροντας ένα εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς, σημειώνοντας ότι «πέρσι ταξίδεψαν 7.412 επιβάτες ένα μεταφέρθηκαν 2.250 οχήματα».

Φέτος, συνέχισε, η ανάδοχος εταιρεία Scandro Holding αποφάσισε να εντάξει στα  δρομολόγια της εκτός από το λιμάνι Λεμεσού και το λιμάνι της Λάρνακας χρησιμοποιώντας και τους δύο λιμένες της Δημοκρατίας προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Ανέφερε επίσης ότι «το πρώτο σαλπάρισμα του πλοίου θα γίνει στις 31 Μαΐου από την Λεμεσό ενώ το τελευταίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Λάρνακα είναι προγραμματισμένο για την 1η Σεπτεμβρίου».

Πηγή: SigmaLive

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close