Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Ο Λώρης Λοϊζίδης μάς συστήνει "Το πουλί της Κύπρου"

Στους κινηματογράφους η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική κωμωδία του Λώρη Λοϊζίδη

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου 2014

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική κωμωδία του Λώρη Λοϊζίδη, κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους της Κύπρου την Παρασκευή 28 Μαρτίου και ο ίδιος μας τη “συστήνει”. Πρόκειται για μια απρόσμενη και ξεκαρδιστική κωμωδία δράσης στην οποία συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί και προσωπικότητες από Κύπρο και Ελλάδα.

 

Έχεις αγωνία για την πρεμιέρα;

Έχω, όχι όμως μόνο για μένα. Για όλους, γιατί αυτό το βήμα δεν είναι μόνο δικό μου. Το Πουλί της Κύπρου -ως η πρώτη ανεξάρτητη παραγωγή μεγάλου μήκους ταινία που έχει στόχο να πάρει τον κόσμο στο σινεμά- ανοίγει νομίζω νέους δρόμους για όλους μας. Σεναριογράφους, ηθοποιούς και τεχνικούς για μπορέσουμε να δουλέψουμε επιτέλους και το σινεμά στην Κύπρο.

Γιατί αποφάσισες να κάνεις αυτή την ταινία τώρα;

Πάντα ήθελα να κάνω μία ταινία. Η συγκεκριμένη προέκυψε, κυρίως, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Από την ανεργία και από το γεγονός ότι οι νέοι χάνουν τις δουλειές τους. Έτσι μου δημιουργήθηκε ξαφνικά η ιδέα για την ταινία, η οποία καταγράφει τη ζωή τεσσάρων νεαρών που χάνουν τις δουλειές τους και προσπαθούν να επιβιώσουν, μέσα από μία κωμική σκοπιά. Είναι μία κωμωδία δράσης βασικά.

Πέρα από την κρίση, με τι άλλο καταπιάνεται;

Δείχνει τη θέληση των ανθρώπων να επιβιώσουν, αναδεικνύει τη φιλία, την ευρηματικότητα και στο τέλος νομίζω δίνει αισιόδοξα μηνύματα. Ότι θα επιβιώσουμε όλοι από αυτή την κρίση, φτάνει να έχουμε μέσα μας αισιοδοξία και θέληση.

Το να προχωρήσεις στη δημιουργία μίας ταινίας υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες δεν ήταν ρίσκο;

Μπορεί, αλλά, ξέρεις, πάντα λειτουργώ με το ένστικτο και θεωρώ πως ήταν η κατάλληλη περίοδος για να γίνει η συγκεκριμένη ταινία.

Η παραγωγή της ταινίας είναι κυπριακή;

Καθαρά κυπριακή, αλλά παίζουν πάρα πολλοί Ελλαδίτες ηθοποιοί διότι ταιριάζουν στο στόρι. Είναι το θέμα τέτοιο. Όσο για τα γυρίσματα έγιναν στην Κύπρο αλλά και στην Ελλάδα.

Πόσο καιρό κράτησαν τα γυρίσματα;

Δυο μήνες, ξεκινήσαμε καλοκαίρι και μέχρι να τελειώσουμε χειμώνιασε. Τα γυρίσματα στη θάλασσα έγιναν το χειμώνα. Δεκέμβριος ήταν, νομίζω έκανε κρύο, αλλά περνούσαμε ωραία. Δουλεύαμε όλοι με πολλή όρεξη και μεράκι.

Πώς αισθάνθηκες όταν γυρίστηκε η τελευταία σκηνή;

Μία γλυκόπικρη γεύση. Όταν τελειώνει κάτι στο οποίο περνάς ωραία, λυπάσαι... Ταυτόχρονα όμως χαίρεσαι, διότι ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Νομίζω όμως ότι θα έρθουν και επόμενες δουλειές.

Ήταν τόσο ωραία η γεύση που θες να την ξαναγευτείς…

Ναι. Είναι ωραία διαδικασία ο κινηματογράφος. Μαθαίνουμε και εμείς. Είναι η πρώτη μας ταινία και νομίζω πως κάθε φορά θα γινόμαστε και καλύτεροι.

Τι σημαίνει για σένα το "Πουλί της Κύπρου" και γιατί έδωσες αυτό τον τίτλο στην ταινία;

Θα το καταλάβετε όταν τη δείτε. Είναι διφορούμενος ο τίτλος. Διότι αυτοί οι τέσσερις τύποι για να επιβιώσουν, αποφασίζουν να γυρίσουν μία ταινία γι’ ενήλικες, άρα χρειάζεται και ένα πουλί στην ταινία και είναι κυπριακό, άρα είναι Το Πουλί της Κύπρου. (γέλια)

Ο γάιδαρος της Κύπρου που είναι και το σήμα της ταινίας, τι ρόλο παίζει;

Παρόλο που στην ταινία υπάρχει και ένας γάιδαρος, σκεφτήκαμε ότι είναι η εποχή που ό,τι και αν σου πουν σκύβεις το κεφάλι και λες την κυπριακή φράση “Ο Γάρος πετά;”. Φέτος και πέρσι με την κρίση είπαμε “Ναι, πετά”. Άρα εμείς κάναμε trademark της ταινίας έναν γάιδαρο που πετά.

Πώς θα νιώσει ο θεατής βλέποντας αυτή την ταινία;

Ό,τι αισθανόμαστε και εμείς. Χαρά πρώτα από όλα, γιατί επιτέλους γίνεται μία κυπριακή ταινία που παίζει στο σινεμά και πάει ο κόσμος να τη δει. Και αξίζει τον κόπο να τη δει. Να νιώσει σε εισαγωγικά ή μη περήφανος.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close