Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 14+1 καλύτερα πράγματα για να κάνεις το weekend

Φεστιβάλ, παζαράκι, παραστάσεις κι άλλα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2023

Το σαββατοκύριακο πλησιάζει και εμείς ετοιμαζόμαστε για έξοδο!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών θα σου φτιάξουν τη διάθεση, θα δημιουργήσουν νέες επιλογές στις εξόδους σου και θα σε ψυχαγωγήσουν με όλη τη σημασία της λέξης.

Γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα θα γεμίσουν αυτές τις μέρες το πρόγραμμά σου!

thumbnail_27-APR17_563-Cyprus-Fil.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Άνεμος ανανέωσης πνέει φέτος στο μεγάλο ανοιξιάτικο ραντεβού των φίλων του σινεμά στο νησί, το οποίο έχει οριστεί για τις 21-29 Απριλίου 2023. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες-Κύπρος 2023 διατηρεί αναλλοίωτη τη δυναμική του, αλλάζοντας σελίδα αναφορικά με την καλλιτεχνική του διεύθυνση, την οπτική του ταυτότητα, αλλά και τις δράσεις του.
>> Από Παρασκευή 21 Απριλίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός. Εισιτήριο €5 (ανά προβολή). Πληρ.εδώ.

Παζαράκι μεταχειρισμένων ρούχων
Αν αγαπάς να ψωνίζεις second hand ρούχα, αυτό το event είναι για σένα! Στο Πρόζακ. Καφενείο (στο common room δίπλα από το καφενείο) θα λάβει χώρα ένα τριήμερο παζαράκι μεταχειρισμένων ρούχων, από την Πέμπτη 20 Απριλίου μέχρι το Σάββατο 22 Απριλίου. Επιλεγμένα είδη ένδυσης, vintage και μοναδικά κομμάτια περιμένουν να τα ανακαλύψεις και να τους δώσεις νέα ζωή.
>> Παρασκευή 21 & Σάββατο 22 Απριλίου, Καφενείο Πρόζακ, Λευκωσία. Πληρ. 22104244.

psixoergo23_1.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Πρεμιέρα για το έργο "Ψυχώ"
Υπόθεση: Η Μάριον, η οποία δουλεύει γραμματέας σε μια εταιρεία, αντί να καταθέσει στην τράπεζα τα 40.000 δολάρια της εταιρείας, τα κλέβει και φεύγει από την πόλη. Κατά τη διάρκεια μιας καταρρακτώδους βροχής και μετά από αρκετές ώρες οδήγησης η Μάριον αποφασίζει να σταματήσει σε ένα μοτέλ που βρίσκει στο δρόμο της. Ιδιοκτήτης του μοτέλ ο φαινομενικά πολύ συμπαθητικός Νόρμαν Μπέητς, οποίος ζει στο μοτέλ με την άρρωστη μητέρα του την οποία φροντίζει στο διπλανό σπίτι όπου ζει. Εκεί η Μάριον δολοφονείται άγρια στο μπάνιο, από τη μητέρα του Νόρμαν. Η εξαφάνιση της Μάριον, μαζί με τα λεφτά, είναι η αφορμή για να αρχίζει μία αστυνομική έρευνα. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Άρμπογκαστ, προσλαμβάνεται από την εταιρεία που έκλεψε τα χρήματα η Mάριον για να την βρει. Ο Άρμπογκαστ ανακαλύπτει ότι η Μάριον είχε περάσει από το μοτέλ του Μπέητς αλλά προτού προλάβει να ενημερώσει την Λάιλα ή τον Σαμ, δολοφονείται και αυτός. Έχοντας περάσει αρκετές ώρες χωρίς κανένα τηλεφώνημα από τον Άρμπογκαστ, οι δυο τους, Λάιλα και Σαμ ανησυχώντας ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ιδιοκτήτη του μοτέλ αποφασίζουν να το επισκεφτούν….
>> Παρασκευή 21 Απρίλιου, Θέατρο Ένα, Λευκωσία, 20:30. Πληρ. 22348203.

Το ''Αγόρι Με Τη Βαλίτσα''
"Νομίζεις ότι θα μείνεις για πάντα στο ίδιο μέρος. Στο μέρος που λες πως είναι σπίτι σου. Άμα φύγεις όμως.. Άμα αρχίσεις να φεύγεις..." "Το αγόρι με τη βαλίτσα" περιγράφει το ταξίδι ενός αγοριού που αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του και με μοναδικό του όπλο τις ιστορίες που συνήθιζε να του διηγείται ο πατέρας του, προσπαθεί να φτάσει στο Λονδίνο όπου ζει ο αδελφός του. Στη διαδρομή συναντά την Κρίσια, ένα κορίτσι που επίσης ταξιδεύει μόνο σε αναζήτηση μια καλύτερης ζωής και που αποδεικνύεται ένας πολύτιμος συνοδοιπόρος. Κατάλληλο για άτομα από 8 ετών και άνω, το έργο ακολουθεί με ευαισθησία και χιούμορ το άκρως επικίνδυνο ταξίδι που εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά αναγκάζονται να κάνουν στις μέρες. 
>> Παρασκευή 21 Απριλίου, Πολυχώρος Συνεργείο, Λεμεσός, 17.00. Εισιτήρια στο SoldoutTickets.
>> Κυριακή 23 Απριλίου, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 17.00. Εισιτήρια στο SoldoutTickets.

travelexpo.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Travel Expo
Η έκθεση, που μέχρι πρότινος ονομαζόταν Έκθεση Ταξίδι, επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά, με ό,τι μπορεί να χρειαστείς για διακοπές στην Κύπρο και το εξωτερικό, προσφέροντας ελκυστικά πακέτα από τους εκθέτες. Η TRAVEL EXPO CYPRUS 2023 θα λάβει χώρα στις 21 – 23 Απριλίου στους Χώρους της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.
>> Παρασκευή 21 Απριλίου, Κρατική ΄Έκθεση Λευκωσία, 16:00-22:00.
>> Σάββατο 22 Απριλίου, Κρατική ΄Έκθεση Λευκωσία, 16:00-22:00.
>> Κυριακή 23 Απριλίου, Κρατική ΄Έκθεση Λευκωσία, 15:00-21:00.

randy-fath--eY6G0Z_fs0-unsplash.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Αγάπης της Γης
Έρχεται μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική οικογενειακή εκδρομή στη Λεμεσό! Η Let’s Make Cyprus Green σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού, θα φιλοξενήσουν το 2ο ετήσιο Φεστιβάλ Αγάπης της Γης το Σάββατο 22 Απριλίου 2023, από τις 10:30 π.μ. - 5:30 μ.μ. στον Μόλο Λεμεσού, για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Γης. Η Ημέρα της Γης είναι ένα ετήσιο παγκόσμιο κίνημα που στοχεύει να ενθαρρύνει τα άτομα και τις κοινότητες να έρθουν σε επαφή για να έχουν μεγάλο αντίκτυπο δεσμευόμενοι σε φιλικές προς τη γη πράξεις - κάνοντας πιο βιώσιμες επιλογές, διατηρώντας την ενέργεια και τους πόρους και ψηφίζοντας για ηγέτες που δεσμεύονται να μας προστατεύσουν .
Τι θα βρείτε στο Φεστιβάλ Αγάπης της Γης: Εργαστήρια ανακύκλωσης, φύτευση λουλουδιών, παιχνίδια για παιδιά, επιδείξεις & συνομιλίες, υγιεινά τρόφιμα & ποτά, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, δώρα και πολλά άλλα!
>> Σάββατο 22 Απριλίου, Μόλο Λεμεσού, 10.30.

279372271_354073253419362_1806138.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Ψαριού
Το 8ο Φεστιβάλ Ψαριού, ο ξεχωριστός ετήσιος θεσμός του Δήμου Πόλεως Χρυσοχους επιστρέφει! Έχει οριστεί φέτος για το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 όπου και θα πραγματοποιηθεί στο γραφικό λιμανάκι στο Λατσί. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα πραγματικά υπέροχο και ξεχωριστό φεστιβάλ ψαριού με μπόλικη διασκέδαση, μουσική, χορούς, δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους και άλλες πολλές εκπλήξεις κατά την διάρκεια της ημέρας! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει live link, μουσικό πρόγραμμα με τους δημοφιλείς τραγουδιστές Droulias Brothers, Γιώργο Σταματάρη, Σταυριάνα Κούτρα, χορευτικά συγκροτήματα, flyboard show, εκτέλεση συνταγής με ψάρι από διακεκριμένο Chef, καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά, μασκότες, φουσκωτά, περίπτερα εκθετών! Και φυσικά θα προσφέρεται δωρεάν φρέσκο ψάρι και μπίρα!
>> Σάββατο 22 Απριλίου, Λιμανάκι στο Λατσί, 11.00-20.00.

Περιβαλλοντικό πανηγύρι
Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας διοργανώνει ένα περιβαλλοντικό πανηγύρι για μικρούς και μεγάλους. Σκοπός είναι να περάσουμε ένα όμορφο πρωινό ανακαλύπτοντας τρόπους μείωσης της σπατάλης τροφίμων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενδιαφέροντα εργαστήρια για αξιοποίηση υπολειμμάτων που ίσως δεν περίμενες, επανακαλλιέργεια αλλά και τρόπους μαγειρικής που θα μειώση τη σπατάλη.
>> Σάββατο 22 Απριλίου, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθαλάσσας 10:00- 13.00. Πρόγραμμα εδώ.

Ημέρα της Γης στη Λευκωσία

Επί ευκαιρίας της Ημέρας της Γης, 22 Απριλίου, το Ερευνητικό Κέντρο CARDET και ο Δήμος Έγκωμης διοργανώνουν στο πάρκο Ολυμπιάδος 2004/Πάρκο Σκύλων Έγκωμης μια εκδήλωση που θα δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ενημερωθούν και να εξερευνήσουν με ένα διαδραστικό τρόπο θέματα βιοποικιλότητας, ανακύκλωσης και περιβάλλοντος. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κυρίας Μαρίας Παναγιώτου, και οργανώνεται με την πολύτιμη στήριξη του Terra Cypria και του Ερπετολογικού Συνδέσμου Κύπρου. Το Σάββατο 22 Απριλίου, 11:00 – 14:00 θα προσφέρονται δωρεάν μια σειρά από διασκεδαστικές και ενημερωτικές δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειες τους για ένα ευχάριστο και συνάμα εκπαιδευτικό πρωινό στο πάρκο (Οδός Ιθάκης, Λεωφόρος Λυκαβηττού – δίπλα από το Μακάρειο Στάδιο).
>> Σάββατο 22 Απριλίου, Πάρκο Ολυμπιάδος, Λευκωσία, 11.00-14.00. Περισσότερα εδώ.

vinyls.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Καφές, μπίρες και Brandy Sours
Το Record Store Day επιστρέφει στο Desert Island Records και βγαίνει στο δρόμο! Το Σάββατο 22 Απριλίου τρεις απίθανοι DJs επιμελούνται το μουσικό μας ταξίδι διάρκειας 9 ωρών, από τις 11:00 ως τις 20:00! Στο event θα έχεις επίσης την ευκαιρία να απολαύσεις εκλεκτό καφέ κατευθείαν από roasteries του Παρισιού από το πρωί. Από τις 14:00 θα συνοδεύεις τη μουσική με Brandy Sours και τέλος, οι Brew Fellas ετοιμάζονται να σερβίρουν σε draught μια απ' τις αγαπημενένες μας μπίρες.
>> Σάββατο 22 Απριλίου, Desert Island Records, Λευκωσία, 11.00. Πληρ. 99914276.

Διονύσης Σχοινάς
Ο Διονύσης Σχοινάς, ο καλλιτέχνης που ξέρει καλά πως να ομορφαίνει τα βράδια μας και τη ζωή μας, έρχεται για 2 εμφανίσεις στο Theama Venue το Σάββατο 22 & 29 Απριλίου. Ο αγαπημένος σε όλους μας τραγουδιστής με το ξεσηκωτικό on stage πρόγραμμα του υπόσχεται ένα ξεχωριστό party επί σκηνής!
Μαζί του και ο Κώστας Λαϊνάς
>> Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Απριλίου, Theama Venue, Λεμεσός. Πληροφορίες στο 99 940717.

plZq7gcE.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

5ο Spring Festival
Το φεστιβάλ που διοργανώνει το Inspired Family Fun, επιστρέφει εμπλουτισμένο και πιο fun από ποτέ! Η φύση φορά τα γιορτινά της και γιορτάζουμε φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά την Άνοιξη στη Λευκωσία και Λεμεσό. Το 5o Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ by Inspired Family Fun, καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους και υπόσχεται τις πιο μαγικές στιγμές! Τα δύο υπέροχα πάρκα θα πλημυρίσουν με λουλούδια, πολλά παιχνίδια και διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως τραμπολίνα bungee jumping, βόλτες με άλογα και πόνυ, πισίνες με συγκρουόμενες βαρκούλες, ανοιξιάτικες χειροτεχνίες και άλλα πολλά! Επίσης, πολλές εκπλήξεις όπως παραστάσεις με παπαγάλους, λουλουδένια photobooth, νεραϊδοπάρτι, μουσική και χορός, θα συμβάλουν στην δημιουργία μιας χαρούμενης και δημιουργικής ατμόσφαιρας! Η είσοδος είναι €2 και είναι εισφορά για την ενίσχυση του Συνδέσμου Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου», το οποίο προσφέρει εδώ και 34 χρόνια όλα τα ανιχνευτικά προγράμματα εγκύων και νεογνών δωρεάν σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Κύπρου. Παιχνίδια και δραστηριότητες από €2.
>> Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Απριλίου, Δημοτικό Πάρκο Λευκωσίας (πίσω από το Κοινοβούλιο), 10:00-20.00.

60270-sitesdefaultfilesaristoteli.2e16d0ba.fill-1375x729_AzZNTxp.jpg

Stand-up comedian, Αριστοτέλης Ρήγας
Ο Αριστοτέλης Ρήγας, stand up comedian και μουσικός, δημιουργός της επιτυχημένης σειράς στο ΥouΤube και Podcast «Είμαι υπέρ», επιστρέφει στη σκηνή με την 3η σόλο παράστασή του μετά τις διαδοχικές sold out εμφανίσεις του στην Αθήνα και την επαρχία! Με τη γνωστή του συνταγή, μια δόση stand up comedy και μια δόση μουσική κωμωδία, και με μια εντυπωσιακή «παλέτα» αστείων, περνάει από τα καταιγιστικά λογοπαίγνια, σε μικρές σουρεαλιστικές ιστορίες, στις κοινές μας εμπειρίες από την έλευση της πανδημίας και καταλήγει στις δικές του εμπειρίες ως νέος πατέρας. Όλα αυτά πασπαλισμένα με ξεκαρδιστικά μουσικά mash up, παιδικά τραγούδια «αλλιώς», τον Sin Boy, τους Iron Μaiden, τους Radiohead και τον Τρικαλινό Michael Jackson. Μια παράσταση που δεν μοιάζει με καμία. Αν εξαιρέσουμε τις προηγούμενες παραστάσεις του Αριστοτέλη Ρήγα.
>> Σάββατο 22 Απριλίου, Cine Studio, Λευκωσία, 20:00. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (είσοδος).
>> Κυριακή 23 Απριλίου, Savino Live, Λάρνακα, 20:30. Τιμή Εισιτηρίου: 12 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (είσοδος).

Μαραθόκοσμος Παιδικό Φεστιβάλ
Στο Κοινοτικό Πάρκο Οίκου Μαραθάσας θα στηθεί ένα φεστιβάλ που θα φέρει τα παιδιά κοντά στη φύση. Την Κυριακή 23 Απριλίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 16:00, δίνουμε ραντεβού στον Καλοπαναγιώτη για μια μέρα γεμάτη με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και δημιουργικά εργαστήρια που σίγουρα θα ενθουσιάσουν. Με ξενοδοχείο εντόμων, ταϊστρες πουλιών και αποτυπώματα λουλουδιών, seed bombs, φουσκωτό, παρουσίαση για τη μέλισσα από μελισσοκόμο και εργαστήρια ''Οι Μουσικοί της Φύσης'' και ''Δημιουργική Κίνηση Εμπνευσμένη από τη Φύση''. Όσον αφορά στο φαγητό, θα απολαύσουμε burgers από το Flipstreet Burgers, ποπ κορν και λουκουμάδες! Όλα τα καθαρα έσοδα θα διετεθούν για τις ανάγκες του Βρεφοπαιδοκομικού Σταθμού "Μαραθόκοσμος".
>> Κυριακή 23 Απριλίου, Κοινοτικό Πάρκο Οίκου Μαραθάσας, 11.00. Είσοδος δραστηριοτήτων για παιδιά: €5. Πληρ. 97662738.

Το «Mamma Mia!» ανεβαίνει στη σκηνή
Η “Future Academy of Arts” παρουσιάζει την παράσταση «Mamma Mia!». Μια μοναδική διασκευή στα Ελληνικά του δημοφιλούς μιούζικαλ, με ζωντανή μουσική, 100μελή χορωδία, χορευτές και ηθοποιούς της Σχολής! Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ “Mamma Mia!”, που έχουν λατρέψει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, τόσο για την πλοκή, όσο και για τα αγαπημένα τραγούδια των Abba, ζωντανεύει επί σκηνής για 2 μόνο παραστάσεις!
>> Κυριακή 23 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 11.00 ή 16.00. Τιμή εισόδου: €20 (πλατεία) - €17 (εξώστης).

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close