23-24 May 2023
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

«Ψηλά από τη γέφυρα»: Η παράσταση του Γιώργου Νανούρη έρχεται Κύπρο

Με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Ιωάννα Παππά

Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαΐου 2023

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα» σε μια καθηλωτική και πάλι θεατρική παράσταση.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.

Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του. Τον ρόλο του Αλφιέρι, δικηγόρου αλλά και αφηγητή της παράστασης, ερμηνεύει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος, στον ρόλο του Μάρκο, ενός από τους δυο μετανάστες που φιλοξενεί η οικογένεια Καρμπόνε στο σπίτι της. Στους ρόλους των δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται, ο Ρένος Ρώτας –Ροντόλφο, αδελφός του Μάρκo – και η πρωτοεμφανιζόμενη Ευγενία Ξυγκόρου –Κάθριν, ανηψιά του Έντι.

133.jpg

Περισσότερα:
Η φετινή – και σαρωτική, με τόσα sold outs – θεατρική χρονιά, παρουσιάζει το σπουδαίο έργο του Άρθουρ Μίλερ «Κάτω από τη Γέφυρα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Η πιο πολυσυζητημένη παράσταση της σεζόν. Η πλοκή εξελίσσεται σε έναν πρωταγωνιστή ο οποίος παλεύει συνεχώς με το «μέσα του». Ένας καλός άνθρωπος, βαθιά μέσα του το ξέρει κι ο ίδιος με κάθε σημείο της ψυχής και του μυαλού του να είναι όμως εμποτισμένα με στερεότυπα της εποχής που συνεχώς επαναλαμβάνει, με «κολλήματα» που θα λέγαμε σήμερα, τα οποία εξωτερικεύονται με επιθετικά ξεσπάσματα τα οποία εντείνονται λόγω του πάθους που προσπαθεί να κατευνάσει. Ή μάλλον, νομίζει ότι προσπαθεί. Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για τη νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του. Τον ρόλο του Αλφιέρι, δικηγόρου αλλά και αφηγητή της παράστασης, ερμηνεύει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος.

Ο Δημήτρης Καπετανάκος, στον ρόλο του Μάρκο, ενός από τους δυο μετανάστες που φιλοξενεί η οικογένεια Καρμπόνε στο σπίτι της. Στους ρόλους των δύο νέων που γνωρίζονται και ερωτεύονται, ο Ρένος Ρώτας –Ροντόλφο, αδελφός του Μάρκo – και η πρωτοεμφανιζόμενη Ευγενία Ξυγκόρου –Κάθριν, ανηψιά του Έντι. Οι σκηνοθετικές επιλογές του Γιώργου Νανούρη είναι ξεκάθαρες. Χρησιμοποιεί ένα υπερβολικά λιτό σκηνικό με μόλις τρεις καρέκλες ή και ούτε αυτές. Είναι όμως τέτοιες οι ερμηνείες και το έργο από μόνο του, που πραγματικά δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, και ίσως αυτό προσπάθησε να τονίσει με αυτή του την επιλογή. Ο σχεδιασμός των φώτων της παράστασης έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζει ακόμη περισσότερο τα συναισθήματα των ηρώων και είναι στιγμές που κόβει την ανάσα. Η μουσική, ακολουθεί την εσωτερική πάλη που βιώνει κάθε ήρωας και ειδικά την απόγνωση και τη θλίψη.

  • 23 & 24 Μαΐου, Θέατρο Δήμου Στροβόλου, Λευκωσία. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεάτρου του Δήμου Στροβόλου.
  • 25 & 26 Μαΐου, Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού.

Ώρα 20:30
Εισιτήρια: tickethour.com.cy ( τηλ: 77 77 70 40 ) και όλα τα ACS couriers
Για τη παράσταση της Λεμεσού εισιτήρια διατίθενται και από το ταμείο του Θεάτρου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close