Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

9 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάιο

Σημείωσε ημερομηνίες!

Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαΐου 2023

Μπήκε ο Μάιος κι εμείς προσπαθούμε να τον εμπλουτίσουμε με διάφορες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και φεστιβάλ που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Αν ψάχνεις αφορμή για να αποδράσεις, είτε στην πόλη είτε σε κάποιο χωριό, μάθε πως αυτόν τον μήνα έρχονται 9 ιδιαίτερα φεστιβάλ που έχουν πολλά να μας δώσουν!

Δες πιο κάτω

B53FC0C5-CAD5-41E9-A4DA-BEBA0EC73.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιορτή Τριαντάφυλλου
Η μεγαλύτερη γιορτή στην ύπαιθρο της Λεμεσού πραγματοποιείται για 2 σαββατοκύριακα στον Αγρό με όλα τα φώτα στραμμένα στο τοπικό, ευωδιαστό τριαντάφυλλο και εμείς μετράμε ήδη αντίστροφα!  Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν μια υπέροχη έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς. Για τους μικρούς μας φίλους θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα Ρόδα του Αγρού, ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
>> Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Μαϊου, Αγρός, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.
>> Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Μαϊου, Αγρός, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα
εδώ.

Bike Festival
Το 8ο Bike Festival είναι η συνέχεια της πετυχημένης πολύχρονης εκδήλωσης που διοργανώνεται από το 2012 από την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας "ΛΗΔΡΑ". Το φεστιβάλ αναβαθμίζεται σημαντικά φέτος, αφού για πρώτη φορά μεταφέρεται στους χώρους της κρατικής έκθεσης και θα έχει την στήριξη και συμβολή των διοργανωτών του Moto Expo και του Boyz Stuff Show, της εταιρείας STS Events. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν νέα μοντέλα μοτοσικλετών, αξεσουάρ και ανταλλακτικά, Clubs μοτοσικλετών, άλλα παρεμφερή προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ θα υπάρχουν διαγωνισμοί, παιγνίδια και δραστηριότητες family friendly, gaming. Παράλληλα, θα υπάρχει συνεχής ροή μουσικής από djs και γνωστά κυπριακά συγκροτήματα, άφθονο street food και ποτό.
>> Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Μαΐου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, Hall 6 και εξωτερικοί χώροι Κρατικής Έκθεσης, Λευκωσία.

Έκθεση Κάκτων και άλλων Παχυφύτων
Είναι φέτος η 14η Έκθεση του Συνδέσμου Κάκτων και άλλων Παχυφύτων. Όπως κάθε χρόνο, στον ίδιο χώρο, η ίδια πετυχημένη φόρμουλα. Στον εκθεσιακό χώρο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει σπάνιους συλλεκτικούς κάκτους και άλλα παχύφυτα. Τα μέλη του Συνδέσμου με τα χρόνια έχουν γίνει πιο έμπειροι καλλιεργητές και αυτό αντανακλάται στα φυτά που εκτίθενται στην Έκθεση. Παράλληλα με την Έκθεση γίνεται και διαγωνισμός. Ο κριτής του διαγωνισμού φέτος θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Λαράς, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Κάκτων και άλλων Παχυφύτων, πεπειραμένος συλλέκτης και παγκοσμίως γνωστός ερευνητής των κάκτων του Μεξικού. Στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης πωλούνται κάκτοι και άλλα παχύφυτα από φυτώρια και παραγωγούς από όλη την Κύπρο. Υπάρχουν προς πώληση συλλεκτικά σπάνια φυτά, χειροποίητες γλάστρες και άλλα σχετικά προϊόντα!
>> Κυριακή 14 Μαΐου, Εκθεσιακός Χώρος Σπηλιών, Πάρκο Ακρόπολης, 10πμ-7μμ.

martin-adams-5XXfyMMan84-unsplash.2e16d0ba.fill-1375x729_SIQGMqs.jpg

Φεστιβάλ Αγκινάρας
Το Φεστιβάλ Αγκινάρας ανανενώνει το ραντεβού του μαζί μας την Κυριακή 14 Μαΐου στις 18.00 η ώρα, στην Πλατεία Κιτίου. Εκεί, θα προσφέρονται δωρεάν street food φαγητά με κύριο υλικο την αγκινάρα, φτιαγμένα από έμπειρους chefs της κοινότητας. Για παράδειγμα, πίτσα, κούπες, κουπέπια, κριθαράκι, κ.ά
>> Κυριακή 14 Μαϊου, 18:00, Πλατεία Κιτίου, Κίτι, επ. Λάρνακας.

Limassol Boat Show
Μετά τη άνευ προηγουμένου επιτυχία και διεθνής αναγνώριση του Limassol Boat Show 2022, ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά τόσο από μεριάς διοργανωτών όσο και από όλους τους εμπλεκόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία διοργάνωση έχει σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία με ρεκόρ συμμετοχών, μοναδικές παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και μεγάλες εμπορικές συμφωνίες. Η δυναμική τετραήμερη έκθεση θα παρουσιάσει μια μοναδική σειρά θαλάσσιων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, από κορυφαίες επωνυμίες κατασκευαστών και προμηθευτών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Πιο αναλυτικά, στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία μοντέλα του κλάδου, όπως superyachts και ρυμουλκούμενα σκάφη, καθώς επίσης και προϊόντα αναψυχής και κατάδυσης, εξοπλισμούς για θαλάσσια sports, jet-skis, αξεσουάρ και άλλα. Το Limassol Boat Show 2023 αναμένεται να ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες, με τους διοργανωτές ήδη να εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς για τη πραγματοποίηση του όγδοου Ναυτικού Σαλονιού της Κύπρου.
>> Πέμπτη 18 Μαϊου μέχρι Κυριακή 21 Μαΐου, Μαρίνα Λεμεσού.

Φεστιβάλ Τοιχογραφίας
Το Φεστιβάλ Τοιχογραφίας 2023 με θεματική την "Αγάπη", σχεδιάστηκε για να γιορτάσει τη ζωή και να μεταδώσει αγάπη, μέσω της προβολής των ιδιαιτεροτήτων της κάθε κοινότητας, έχοντας ως μέσο την τέχνη και τη δημιουργία. Η καλλιτεχνική αυτή δράση αποτελείται από τριήμερα εργαστήρια τοιχογραφίας για παιδιά, όπου θα διεξαχθούν σε τρεις ορεινές κοινότητες της Κύπρου, από την εικαστικό Ανθή Πάφιου. Οι τοιχογραφίες θα ολοκληρώνονται από την ίδια. Στόχοι του φεστιβάλ είναι: 1) Ο ρόλος του καλλιτέχνη στην κοινωνία και ο αντίκτυπος των καλλιτεχνικών του δράσεων ως προς τη βοήθεια ανάδειξης και επίλυσης ζητημάτων.
2) Η εξάπλωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας σε ορεινές περιοχές της Κύπρου, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά να ζωγραφίσουν τους τοίχους της κοινότητας . Τα εργαστήρια, βοηθάνε τα παιδιά στην κατανόηση της συνεργασίας, της αισθητικής και στην οικειοποίηση του δημόσιου χώρου
3) Η ανάδειξη των κοινοτήτων.
>> Παρασκευή 19 μέχρι Κυριακή 21 Μαϊου, Πραστειό Αυδήμου, επ. Λεμεσού.

Φεστιβάλ Θάλασσα
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας μαζί με τον Δήμο Λεμεσού, διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2023», το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο στον Μόλο Λεμεσού. Μια μοναδική ολοήμερη εμπειρία αφιερωμένη στη θάλασσα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και κυρίως των νέων, για την προσφορά της Θάλασσας και της Γαλάζιας Οικονομίας. Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας καθώς και η ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να ζούμε τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα. Λαμβάνουν μέρος φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία και κατά τη διάρκεια της μέρας, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Το ΘΑΛΑΣΣΑ 2023 θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του με μια μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα, στην κεντρική πλατεία του Παλιού Λιμανιού, στις 8:30 μ.μ..
>> Σάββατο 20 Μαΐου, Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο.

cristina-marin-PRS2m3KI9D0-unspla.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Γιορτή Μέλισσας
Η Γιορτή για την Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας διοργανώνεται και φέτος στο όμορφο χωριό Ορά της ορεινής Λάρνακας. Η φετινή γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου 2023, από τις 10.30 - 18.00, με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού και είναι ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια! Εκεί θα συναντήσουμε διαδραστικά εργαστήρια, παρουσιάσεις, ενώ πρόκειται για ένα φεστιβάλ με πέραν των 30 εκθετών, αφιερωμένο στην προστασία της μέλισσας και την υπέροχη προσφορά της.
>> 21 Μαϊου, 10:30 - 18:00, Ορά, επ. Λάρνακας

28663-sitesdefaultfilessioysioyko.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Ανα-βιώματα
Την Κυριακή 28 Μαΐου, στη Δορά, θα γευτούμε παράδοση, σε ένα μεγάλο, ζωντανό Φεστιβάλ με γαστρονομικά ταξίδια σε παραδοσιακές γεύσεις. Αν θέλετε να επιστρέψετε στο παρελθόν, να γευτείτε λίγο από παράδοση, με μουσική, καλούς φίλους και μπόλικες παραδοσιακές γεύσεις, αφήστε τον καναπέ σας και επισκεφτείτε τη Δορά την Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Το Φεστιβάλ «Ανά-Βιώματα» έχει καθιερωθεί και αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά τοπικά φεστιβάλ των Κρασοχωριών Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου, είναι ένα από τα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.
>> Κυριακή 28 Μαϊου, 10:00 πμ. – 18:00 μ.μ., Δορά, επ. Λεμεσού

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close