21 May 2023
Things to Do , Εκδηλώσεις

Μετά την επιτυχία του Access City Festival Paphos, το Enavsma Foundation παρουσιάζει το Access City Festival Nicosia

Την Κυριακή 21 Μάϊου ο Δήμος Αγλαντζιάς μεταμορφώνεται σε ανοικτό εργαστήρι βιωματικών δράσεων

Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2023

Με το Access City Festival Nicosia, ένα ανοιχτό εργαστήρι βιωματικών δράσεων ξεκινούν την Κυριακή 21 Μάϊου, οι φετινές εκδηλώσεις του νεοϊδρυθέντος Evasma Foundation* στη Λευκωσία.

Το Enavsma Foundation, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγλαντζιάς, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και τα παραρτήματα του Round Table Cyprus στη Λευκωσία μεταμορφώνουν τον χώρο στάθμευσης έναντι της εκκλησίας του Αποστόλου Ανδρέα στην Αγλαντζιά σε αθλητικό εργαστήρι φιλοξενίας παραθλημάτων, street sports, μουσικής και χορού. Μέγας Χορηγός η Ελληνική Τράπεζα.

Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει με την ποδηλατική βόλτα που θα εκκινήσει από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (παρά το Αρχηγείο Αστυνομίας) και θα τερματίσει στο χώρο στάθμευσης έναντι της εκκλησίας. H βόλτα είναι ανοικτή για το κοινό, μικρούς και μεγάλους, χωρίς χρέωση και με την στήριξη του Συνδέσμου Γονέων Δημ. Σχολείου Ε’ Αγλαντζιάς - «Άκη Κλεάνθους». Στη διαδρομή θα συμμετάσχουν και χειρήλατα, ώστε να βιώσουν οι συμμετέχοντες από πρώτο χέρι την εμπειρία ποδηλασίας ενός Ατόμου με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την Κυριακή 21 Μαΐου, από τις 16:30 έως τις 19:00, ο χώρος στον Δήμο Αγλαντζιάς μεταμορφώνεται για να φιλοξενήσει τα αθλήματα της τοξοβολίας και καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα. Με την υποστήριξη του σωματείου Τοξοβολίας 3Α, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον τυφλό παγκοσμιονίκη τοξοβόλο μας, Χρίστο Μισό και τους ΑμεΑ τοξοβόλους, Μιχάλη και Κυριάκο Δημητρίου και να διαγωνιστεί απέναντι τους.

Επίσης με την υποστήριξη της Cyprus 3X3 και της ομάδας καλαθόσφαιρας σε τροχοκάθισμα Nicosia Team Rollers, οι παρευρισκόμενοι θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην καλαθόσφαιρα σε τροχοκάθισμα.

O Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΥΠΑΡΧΩ», θα προσφέρει βιωματικές δραστηριότητες στα αθλήματα του παρα-τένις, των ρίψεων από ΑμεΑ σε τροχοκάθισμα και του δρόμου ταχύτητας τυφλών ατόμων, σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί το κοινό τις δυσκολίες, αλλά και την ποικιλία αθλημάτων που υπάρχουν για τα ΑμεΑ.

Μαζί μας και η νεοφυής, καινοτόμα πλατφόρμα, Ablebook, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει υπηρεσίες και πληροφορίες για άτομα με αναπηρίες και ευάλωτες ομάδες γύρω από την προσβασιμότητα σε όλους τους τομείς. Ελάτε να γνωρίσετε την πλατφόρμα και να μάθετε πώς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία και κατ’ επέκταση των ευάλωτων ομάδων.

Παράλληλα με τις πιο πάνω δραστηριότητες θα διεξάγονται και οι τελικοί του τουρνουά 3Χ3 του Δήμου Αγλαντζιάς. Την street κουλτούρα θα εμπλουτίσουν χορευτικά οι Rebel Dancers, μουσικά ο DJ Ανδρέας Βοσκός (DJ Shep) και με τις επιδείξεις τους οι skaters των Nicosia Rollers.

Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια εμπειρία ζωής!

#makenicosiaaccessible #enavsmafoundation

Κυριακή 21 Μαΐου 2023 16:30 – 19:00 Χώρος Στάθμευσης έναντι εκκλησίας Απ. Ανδρέα Δήμος Αγλαντζιάς

Είσοδος ελεύθερη.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Ελληνική Τράπεζα

ΧΟΡΗΓΟΙ: ESSO, Annabelle Hotel, Γ. Χαραλάμπους, Ahmad Tea, S.T.C. Cyprofruits Citrus Trading Ltd, Lefkos Fish Market

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Αmaxulus Ltd, IPH Iakovos Photiades Group of Companies, Aspris Quality Fruits & Vegetables, Trapalides Hotel & Restaurant Supplies, G.TH. St Mountains Ltd, KLINETE, La Vinotheque Wine Cellar

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Τηλεόραση SIGMA και Sigmalive

* Το Enavsma Foundation αποτελεί τη μετεξέλιξη και ανεξαρτητοποίηση του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις που εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά και καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου και αποφέρουν οικονομικούς πόρους στο ίδρυμα, συμβάλλοντας στην αύξηση του αριθμού των υποτροφιών και δίνοντας σε όλο και περισσότερους Κύπριους νέους τη δυνατότητα να σπουδάσουν, να ανοίξουν τα φτερά τους και να αποτελέσουν τους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close