21 May 2023
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Την Κυριακή δοκιμάζουμε κυπριακά κρασιά στην πλατεία

Μία έκθεση με πάνω από 125 κυπριακές ποικιλίες κρασιών από περισσότερα από 25 οινοποιεία

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2023

Μέσα στα πλαίσια του 14ου Κυπριακού Διαγωνισμού Οίνου και των 25χρονων από την ίδρυση του Ομίλου μας, διοργανώνομε την εκδήλωση «ΟΙΝΟΣ – ΑΡΩΜΑ ΚΥΠΡΟΥ» που προσφέρεται ανελλιπώς στους οινόφιλους από το 2013 εκτός των χρόνων της πανδημίας.

Μια πανδαισία χρωμάτων, αρωμάτων και γεύσεων θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το οινόφιλο κοινό της Κύπρου, την Κυριακή 21 Μαΐου, μεταξύ των ωρών 18:00 – 22:00 στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού της Λεμεσού.

Η εκδήλωση, ανανεωμένη και αναβαθμισμένη, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού κ. Νίκου Νικολαΐδη και με την ευγενή χορηγία του Υφυπουργείου Τουρισμού και της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Σ’ αυτήν, έχουν προσκληθεί όλα τα εγγεγραμμένα κυπριακά οινοποιεία, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους στους Κύπριους οινόφιλους και ξένους μόνιμους κάτοικους Κύπρου, καθώς και στους ξένους επισκέπτες που θα βρίσκονται τη συγκεκριμένη περίοδο στο νησί, με στόχο την προβολή του κυπριακού κρασιού από γηγενείς, κυρίως, αλλά και άλλες διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Κύπρο.

Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε περισσότερες από 125 κυπριακές ποικιλίες κρασιών από περισσότερα από 25 οινοποιεία και να εξερευνήσετε τις γηγενείς ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένου του περίφημου Ξυνιστερίου, το οποίο έχει την Διεθνή Ημέρα γιορτής του στις 15 Μαΐου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους οινοπαραγωγούς/οινολόγους/οινοποιούς, να ανταλλάξουν απόψεις, να δοκιμάσουν τα κρασιά από Ξυνιστέρι, μέσα στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Ξυνιστεριού που εορτάζεται στις 15 Μαΐου, να ανταλλάξουν απόψεις και να επιλύσουν τυχόν απορίες τους.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα έχουμε την τιμή να επισκεφθούν την εκδήλωση οι κριτές του 14ου Κυπριακού Διαγωνισμού, οι εργασίες του οποίου θα αρχίσουν τη Δευτέρα 22 Μαΐου, μέχρι και την Παρασκευή 26 Μαΐου, μέρα κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει τα πιο κάτω:

  1. Προβολή/έκθεση κυπριακού κρασιού ανά οινοποιείο και γευσιγνωσία με την αγορά συλλεκτικού ποτηριού αξίας € 5
  2. Μουσική κάλυψη της εκδήλωσης από την κα. Κωνσταντίνα Χριστοδούλου (πιάνο-αρμόνιο-τραγούδι)
  3. Επίδειξη ορθού τρόπου παρουσίασης και σερβιρίσματος των οίνων (Άνοιγμα και σερβίρισμα αφρώδους, λευκού και ερυθρού οίνου, θερμοκρασίες και σειρά σερβιρίσματος των οίνων, βασικές αρχές στον συνδυασμό κρασί - φαγητό).
  4. Επίδειξη ορθού τρόπου δοκιμασίας και αξιολόγησης των οίνων, με βάση τα βασικά χαρακτηριστικά τους: Εμφάνιση (διαύγεια, χρώμα και αποχρώσεις), Άρωμα (κατηγορίες αρωμάτων), Γεύση και Επίγευση (οι βασικές γεύσεις των οίνων και τα αζύμωτα σάκχαρα).

Mία εκδήλωση που θα δώσει την ευκαιρία σε όσους αγαπούν το καλό κρασί να ζήσουν μοναδικές και αξέχαστες οινικές απολαύσεις.

FB_IMG_1684299163282.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close