Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Ιούνιος στο θέατρο Ριάλτο: Όλα όσα θα δούμε και θα ακούσουμε

Όλες οι εκδηλώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2023

Το καλοκαιρί ξεκινάει και το θέατρο Ριάλτο προτείνει για τον μήνα Ιούνιο…

1/06 ΠΕΜ 20:30 (80’)
Red Peter Από τον πίθηκο στον Άνθρωπο – Φραντς Κάφκα I Θέατρο Αντίλογος (12+)
Ο Red Peter παρουσιάζει σε ένα επιστημονικό συνέδριο, την προηγούμενη ζωή του ως πίθηκος. Η ιστορία του ξεκινά στη ζούγκλα, όπου μια κυνηγετική αποστολή τον αιχμαλωτίζει και τον μεταφέρει με πλοίο στην Ευρώπη. Θέλοντας να ξεφύγει, μελετά τις συνήθειες του πληρώματος και τις μιμείται με εκπληκτική ευκολία. Φτάνοντας στην Ευρώπη, συνειδητοποιεί ότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ «Ζωολογικού Κήπου ή Μουσικής Σκηνής». Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους. Διανομή: Αλέξανδρος Μαρτίδης, Izel Seylani. Με ελληνικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.
€ 13 / 10

3/06 ΣΑΒ 20:30 (150’)
Μαρίζα Ρίζου
Με τον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας του τέταρτου προσωπικού της άλμπουμ Το Χωριό, η Μαρίζα Ρίζου επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο με ένα live που μιλά για τη διαδρομή που δε γίνεται να παραλείψει κανείς εάν θέλει να φτάσει στην ευγνωμοσύνη και στη βαθιά εκτίμηση της ζωής και «του Χωριού» του. Πιο κοντά από ποτέ, πιο μαζί και ήρεμα από ποτέ, με στόχο να είμαστε όντως παρόντες και να το χαρούμε. Μαζί της οι μουσικοί: Μάρκος Χαϊδεμένος, Παναγιώτης Κωστόπουλος, Γιώργος Μουχτάρης, Άγγελος Αϊβάζης, Σπύρος Νίκας, Γιώργος Ταμιωλάκης.
€25 / 20

7/06 ΤΕΤ Hocus Pocus & Vacuum I Cie Phillippe Saire*
Hocus Pocus 17:00 (45’) 7+
Το έργο βασίζεται στη δύναμη των εικόνων, στη μαγεία και τις αισθήσεις που προκαλούν, επιτρέποντας στον θεατή, νεαρό και μη, να βιώσει ένα παιχνίδι όπου σώματα και σκηνικά αντικείμενα εμφανίζονται και εξαφανίζονται διαρκώς. Σύλληψη / χορογραφία: Philippe Saire.

Vacuum 20:30 (25’)
Το Vacuum, μέρος της σειράς παραστάσεων Dispositifs, δημιουργεί απίθανες εικόνες και ευφάνταστους πίνακες ζωγραφικής, μια αλληλεπίδραση σωμάτων που εμφανίζονται και εξαφανίζονται ανάμεσα σε μαύρες τρύπες και εκθαμβωτικά φώτα. Ο Saire εξερευνά την εικαστική αντίληψη της κίνησης διατρέχοντας την ιστορία της τέχνης, από την Αναγέννηση μέχρι τη φωτογραφία. Σύλληψη και χορογραφία: Philippe Saire.

17/06 ΣΑΒ 20:30 (60’)
Living Room I Suzanne Dellal Centre / Inbal Pinto*
Ένα ευφάνταστο, υπερρεαλιστικό ντουέτο που διερευνά την απρόβλεπτη φύση της καθημερινής μας πραγματικότητας. Απομονωμένη σε ένα λιτά επιπλωμένο δωμάτιο, μία μοναχική χορεύτρια θέτει υπό αμφισβήτηση το σώμα της και τον περιβάλλοντα χώρο. To Living Room, το πρώτο μεγάλου μήκους ντουέτο της καταξιωμένης χορογράφου Inbal Pinto, είναι μία πρωτότυπη παραγωγή του Κέντρου Χορού και Θεάτρου Suzanne Dellal.

21/06 ΤΕΤ 20:30 (75’)
Lamenta I Siamese Cie / Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero*
Η παράσταση εμπνέεται από το μοιρολόι της Ηπείρου, τα τραγούδια θρήνου που ακούγονταν στις κηδείες και στους οικογενειακούς αποχωρισμούς. Οι χορογράφοι, μαζί με εννέα Έλληνες σύγχρονους χορευτές, εξερευνούν πώς οι ιδιότητες της μουσικής και των χορών της Ελλάδας ξεδιπλώνονται θρέφοντας ένα σύγχρονο δημιούργημα.

22, 23/06 ΠΕΜ, ΠΑΡ 20:30 (80’) ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
Performing Biography I Λία Χαράκη Ι Associate Artist Residence Scheme
Στην 3η έκδοση του Προγράμματος Συνεργαζόμεν@ Καλλιτέχν@, το Θέατρο Ριάλτο επιλέγει για το 2023 την καταξιωμένη δημιουργό Λία Χαράκη. Ανάμεσα στις δράσεις του Προγράμματος, περιλαμβάνεται μία σειρά εργαστηρίων για καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών που επιθυμούν να εξερευνήσουν το αυτοβιογραφικό solo ως είδος. Στο τέλος των εργαστηρίων, σύντομα soli των συμμετεχόντων θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Ριάλτο.
€ 5

26 – 30/06 ΔΕΥ – ΠΑΡ @ Πλάτρες
Rialto Residency I Μιχάλης Κουλουμής
Ο διεθνούς φήμης βιολιστής και συνθέτης Μιχάλης Κουλουμής θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Rialto Residency 2023. Μέσα από τη σύμπραξη 12 νέων ταλαντούχων Κύπριων μουσικών που θα επιλεγούν από τον ίδιο μέσω ακροάσεων, ο Μιχάλης Κουλουμής θα εστιάσει στην ερμηνεία του υφιστάμενου ρεπερτορίου από την Κυπριακή παράδοση, καθώς και τη σύνθεση νέας κυπριακής μουσικής. Με τη συνεργασία του Κ.Σ. Πλατρών.

27/06 ΤΡΙ 20:30 (45’)
Migrena2x2 I Yotam Peled*
Μία υβριδική σόλο περφόρμανς που εκτυλίσσεται σε έναν υπερρεαλιστικό χώρο φτιαγμένο από θραύσματα μνήμης, που μετατρέπει την αιώρηση και τον χειρισμό αντικειμένων σε κίνηση. Πρόκειται για μία αφηρημένη, σύγχρονη ερμηνεία της βιβλικής ιστορίας του Ιωνά που εγκιβωτίζει την έννοια της προφητείας διερευνώντας το υποσυνείδητο, αντιμέτωπη με τραύματα και φαντασίες. Χορογραφία & Περφόρμανς: Yotam Peled.

29/06 ΠΕΜ 20:30 (60’) 8+
Forever |Tabea Martin*
Το έργο αποτελεί μέρος μίας τριλογίας της Tabea Martin γύρω από το θέμα της παροδικότητας. Τι πιστεύουν τα παιδιά για τη ζωή και τον θάνατο; Συνεντεύξεις, παιχνίδια και εργαστήρια, πυροδότησαν ιδέες, κεντρίζοντας τη φαντασία παιδιών 8 έως 12 ετών γύρω από το ζήτημα. Το υλικό που προέκυψε μεταφράστηκε από πέντε επαγγελματίες χορευτές σε ένα εικαστικό, γεμάτο συναίσθημα ταξίδι που θέτει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε αν ζούσαμε όλοι αιώνια; Χορογραφία: Tabea Martin.

*Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2023
Διοργάνωση: Υφυπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού) και Θέατρο Ριάλτο
Εισιτήρια: €8 (€30 για όλες οι παραστάσεις) Ελεύθερη είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού.
Δωρεάν μεταφορά από Λευκωσία.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας οι παραστάσεις:
A line, a gaze, a horizon - Alexandra Waierstall /14/6) &
Lamenta I Siamese Cie - Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero (19/6)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close