Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

5 υπέροχα φεστιβάλ για αυτό το σαββατοκύριακο

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό...

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2023

Κεντρική φωτογραφία: Φεστιβάλ Τριανταφύλλου - Agros Rose Festival

To σαββατοκύριακο έφτασε και φέρνει μαζί του πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και 5 ιδιαίτερα φεστιβάλ που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στις εξόδους μας.

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να εμπλουτίσεις το σαββατοκύριακό σου, τότε δες τα πιο κάτω!

Limassol Boat Show
Οι διοργανωτές του Limassol Boat Show 2023, Dacor Advertising & Media Ltd και Limassol Marina Ltd, ανακοινώνουν ότι η μεγαλύτερη έκθεση σκαφών της Ανατολικής Μεσογείου, θα πραγματοποιηθεί στις 18 – 21 Μαΐου 2023. Μετά τη άνευ προηγουμένου επιτυχία και διεθνής αναγνώριση του Limassol Boat Show 2022, ο πήχης έχει τοποθετηθεί πολύ ψηλά τόσο από μεριάς διοργανωτών όσο και από όλους τους εμπλεκόμενους. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία διοργάνωση έχει σημειώσει πρωτοφανή επιτυχία με ρεκόρ συμμετοχών, μοναδικές παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και μεγάλες εμπορικές συμφωνίες. Η δυναμική τετραήμερη έκθεση θα παρουσιάσει μια μοναδική σειρά θαλάσσιων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών, από κορυφαίες επωνυμίες κατασκευαστών και προμηθευτών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Πιο αναλυτικά, στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλα τα τελευταία μοντέλα του κλάδου, όπως superyachts και ρυμουλκούμενα σκάφη, καθώς επίσης και προϊόντα αναψυχής και κατάδυσης, εξοπλισμούς για θαλάσσια sports, jet-skis, αξεσουάρ και άλλα.
>> Παρασκευή 19 μέχρι Κυριακή 21 Μαΐου, Μαρίνα Λεμεσού.

Φεστιβάλ Κωμωδίας
Η STS Events παρουσιάζει το «Φεστιβάλ Γέλιου», μία διήμερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαΐου στο Σκαλί Αγλαντζιάς. Πρόκειται για το πρώτο διήμερο Φεστιβάλ Κωμωδίας που διοργανώνεται στην Κύπρο. Για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ενώνουν τις δυνάμεις τους η Co.media , η Motion Comedy η P.P Petrides Events και η STS Events για δύο μέρες γεμάτες κωμωδία και γέλιο. Η εκδήλωση χωρίζεται σε τρία μέρη: Στις 19 Μαΐου στις 9.30 το βράδυ η Σοφία Μουτίδου, ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων της στην Κύπρο, με την παράσταση "10 χρόνια Σοφίας". Μία παράσταση που έκανε χιλιάδες θεατές να γελάσουν σε Ελλάδα και Κύπρο! Μία παράσταση που έχει μαζεμένους τους καλύτερους μονόλογους και τις πιο καυτές στιγμές από δέκα χρόνια Stand Up Comedy! Στις 20 Μαΐου στις 7.30 το βράδυ η Gallery στο Σκαλί Αγλαντζιάς θα φιλοξενήσει ένα open mic για δοκιμή υλικού ή και για "wannabes" comedians. Στις 9.30 της ίδιας βραδιάς η Ήρα Κατσούδα, μαζί με την αφρόκρεμα της κυπριακής Stand Up comedy σκηνής, παρουσιάζουν μία line up παράσταση με τα «best of» τους.
>> Παρασκευή 19 & Σάββατο 20 Μαΐου, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.30. Εισιτήρια: SoldOut Tickets.

B53FC0C5-CAD5-41E9-A4DA-BEBA0EC73.2e16d0ba.fil.width-800_7eNcZEY.jpg


Γιορτή Τριαντάφυλλου
Η μεγαλύτερη γιορτή στην ύπαιθρο της Λεμεσού πραγματοποιείται για 2 σαββατοκύριακα στον Αγρό με όλα τα φώτα στραμμένα στο τοπικό, ευωδιαστό τριαντάφυλλο και εμείς μετράμε ήδη αντίστροφα! Πιο συγκεκριμένα η 15η Γιορτή Τριαντάφυλλου, που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο & 20-21 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν μια υπέροχη έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς. Για τους μικρούς μας φίλους θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα Ρόδα του Αγρού, ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
>> Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Μαΐου, Αγρός, επ. Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

43474-sitesdefaultfilesepihosi_le.2e16d0ba.fill-1375x729_617iFzM.jpg


Φεστιβάλ «Θάλασσα 2023»
Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας μαζί με τον Δήμο Λεμεσού, διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ «ΘΑΛΑΣΣΑ 2023», το Σάββατο 20 Μαΐου 2023, στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο στον Μόλο Λεμεσού. Μια μοναδική ολοήμερη εμπειρία αφιερωμένη στη θάλασσα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού και κυρίως των νέων, για την προσφορά της Θάλασσας και της Γαλάζιας Οικονομίας. Σκοπός του Φεστιβάλ, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη θαλάσσιας και ναυτιλιακής κουλτούρας καθώς και η ανάδειξη του τρόπου που μπορούμε να ζούμε τη θάλασσα ως ψυχαγωγία, κατεύθυνση σπουδών, επαγγελματική και οικονομική δραστηριότητα. Λαμβάνουν μέρος φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία και κατά τη διάρκεια της μέρας, θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Το ΘΑΛΑΣΣΑ 2023 θα κορυφώσει τις εκδηλώσεις του με μια μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μακεδόνα, στην κεντρική πλατεία του Παλιού Λιμανιού, στις 8:30 μ.μ..
>> Σάββατο 20 Μαΐου 2023, Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο στον Μόλο Λεμεσού.

cristina-marin-PRS2m3KI9D0-unspla.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φεστιβάλ Μέλισσας
Συνεργασία σαν τις Μέλισσες για τις Μέλισσες, είναι το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας, που θα γιορταστεί για ακόμη μια φορά στο Μελισσοχώρι Ορά στις 21 Μαΐου 2023 από τις 11:00 – 19:00. Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, μελισσοκόμοι και αγρότες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί και εθελοντές ενώνουν τα χέρια, και τις προσπάθειες τους με στόχο την προστασία των μελισσών και των άλλων επικονιαστών, την γεωργική παραγωγή που είναι φιλική προς τους επικονιαστές, και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των μελισσών για την επιβίωσή μας. Το Φεστιβάλ Μέλισσας έχει καθιερωθεί σαν μια πολυδιάστατη πλατφόρμα ευαισθητοποίησης και δράσης, σχετικά με τη σημασία των μελισσών στη ζωή μας, με εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων, πλούσιο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, θα περιέχει παρουσιάσεις από ειδικούς, δια δραστικά εργαστήρια για τη δημιουργία φυσικών καλλυντικών με κερί, κοσμημάτων με μέλισσες, ξενοδοχείων και οάσεων μελισσών και τέχνες και χειροτεχνίες που σχετίζονται με τις μέλισσες, και με μελισσοκομικά φυτά.
>> Κυριακή 21 Μαΐου, χωριό Ορά, επ. Λάρνακας, 11.00. Περισσότερα εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close