Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Κατακλυσμός 2023: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο

Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαΐου 2023

Οι παραλιακοί δήμοι του νησιού μάς περιμένουν και φέτος για το τριήμερο του Κατακλυσμού με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο διασκέδαση, περιλαμβάνοντας συναυλίες με κορυφαία ονόματα της μουσικής σκηνής, χορευτικές και παραδοσιακές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Γι΄αυτό κι εμείς έχουμε συγκεντρώσει όλες τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στους μεγάλους παραθαλάσσιους δήμους του νησιού (Λεμεσός, Λάρνακα, Πρωταράς, Πάφος και Αγία Νάπα), οι οποίοι αναμφισβήτητα θα φιλοξενήσουν και τον περισσότερο κόσμο, και σου προτείνουμε όλα όσα θα συμβούν.

O_DIMOS_PARALIMNIOY_PAROYSIAZEI_Exofyllo_ekdil.width-800.png


ΠΡΩΤΑΡΑΣ
Η διάσημη παραλία του «Πρωταρά», ή άλλως Fig Tree Bay, με τα καθαρά, ρηχά νερά της και τη χρυσή αμμουδιά ως ιδιαίτερα δημοφιλής στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο την κατατάσσουν πρώτη στις προτιμήσεις τους, θα υποδεχτεί και φέτος τις εκδηλώσεις του Κατακλυσμού Αμμοχώστου! Ο Κατακυλσμός λοιπόν στον κοσμοπολίτικο Πρωταρά, μας επιφυλάσσει μεγάλη συναυλία με τη δημοφιλή Ελληνίδα τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 στις 9 το βράδυ στον μεγάλο χώρο στάθμευσης της παραλίας Fig Tree Bay στον Πρωταρά και η μεγάλη Ελληνίδα σταρ υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές διασκέδασης σε ένα φαντασμαγορικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Όλοι οι χώροι στάθμευσης στον Πρωταρά θα διατίθενται δωρεάν για το κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κατακλυσμός με Σάκη Ρουβά στην Κύπρο

george-lemon-Q1PWLzsn61Q-unsplash.jpg


ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ
Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, ετοιμάζει ο Δήμος Αγίας Νάπας για τον Κατακλυσμό, στο λιμανάκι.

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μεγάλη συναυλία που θα δώσει ο Νίκος Ζωιδάκης το Σάββατο 3 Ιουνίου και ο Νίκος Μακρόπουλος την Κυριακή 4 Ιουνίου, δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες που μας υπόσχονται μοναδικές βραδιές.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο 3 Ιουνίου με στις 11 το πρωί με fly board show, το βράδυ στις 20:00 θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε νησιώτικους παραδοσιακούς χωρούς και η βραδιά θα κλείσει με συναυλία του Νίκου Ζωιδάκη στις 21.00.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, 11:00-19:00 θα διεξαχθούν Αγώνες Θαλάσσιου Τζετ Σκι. Επίσης στις 20:00 την έναρξη της κάνει η Φιλαρμονική Αστυνομική Δύναμη Κύπρου και στη συνέχεια ακολουθούν Κυπριακοί Παραδοσιακοί χοροί. Στις 21:30 αρχίζει η συναυλία του αγαπημένου Νίκου Μακρόπουλου.

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Γεώργιου Θεία Λειτουργία όπου μετά το πέρας της, θα γίνει κατάδυση Τίμιου Σταυρού στο Λιμανάκι της Αγίας Νάπας. Από τις 10.00- 19.00 θα μπορούμε να απολαύσουμε το φεστιβάλ Νερού και Fly Board Show.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

katak_larn.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


ΛΑΡΝΑΚΑ

Το τριήμερο του Κατακλυσμού πλησιάζει και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε το πρόγραμμά του για τη φετινή Γιορτή του Κατακλυσμού. Οι εορτασμοί ξεκινούν την Παρασκευή 2 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουνίου. Το φετινό πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο, καθώς περιλαμβάνει συναυλίες με δημοφιλείς Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες, παραδοσιακούς χορούς, μουσικές βραδιές, σάτιρα, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στις τρεις εξέδρες: την Εξέδρα Παραλίας (Κεντρική), την Εξέδρα Πλατείας Ευρώπης και την Εξέδρα Μεσαιωνικού Κάστρου. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα γίνουν και αγώνες σε διάφορες τοποθεσίες, όπως αγώνες κολύμβησης, ιστιοπλοΐας, beach volley, κ.ά., ενώ στα περίπτερα της Πλατείας Ευρώπης θα προβάλλονται παραδοσιακά κυπριακά επαγγέλματα (σκαρπάρης, καρεκλάς κ.ά.).

Από τον φετινό Κατακλυσμό ξεχωρίζει η εμφάνιση του Χρήστου Δάντη την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Στις 3 Ιουνίου ανεβαίνει στη σκηνή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Τη σκυτάλη παίρνουν ο Γιάννης Πλούταρχος και η Κατερίνα Κακοσαίου τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και την Τετάρτη 7 Ιουνίου η Αναστασία.

Μάθε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

moloskatakllimassol.jpg

ΛΕΜΕΣΟΣ
Η μεγάλη γιορτή του Κατακλυσμού πλησιάζει και η πόλη της Λεμεσού ετοίμασε πρόγραμμα με διάφορες δραστηριότητες και συναυλία. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που καλύπτει όλα τα γούστα, μίας και περιλαμβάνει από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις μέχρι και συναυλία με τραγουδιστές που θα μας διασκεδάσουν.

Από τις 3-5 Ιουνίου 2023 στον χώρο στάθμευσης του Μόλου 3 (κάτω από το Cαffe Nero) θα στηθεί πανηγύρη ενώ οι δραστηριότητες και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θεατράκι Ηρώων Χρίστου και Μίλτου Χριστοφόρου και στη Μεγάλη Αποβάθρα έναντι του Cαffe Nero.

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει θέατρο σκιών, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες.

Στις 3 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Θα πούμε τα αλλιώτικα», με τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου, του Διονύση Σαββόπουλου, του Νίκου Παπάζογλου, των αδελφών Κατσιμίχα, αλλά και του Χρίστου Νικολόπουλου, του Τάκη Σούκα, του Στέλιου Καζαντζίδη, του Στράτου Διονυσίου και πολλών άλλων. Τραγουδούν οι Κούλης Θεοδώρου, Μαρία Θεοδότου, Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου και ο Σάββας Χρυσοστόμου, σε μια συναυλία με παλιά τραγούδια διαχρονικής αξίας με τα οποία μεγαλώσαμε. Στις 5 Ιουνίου διασκεδάζουμε στη συναυλία με τον Μανώλη Μιτσιά με τίτλο «50 χρόνια χρυσάφι», που θα μας ταξιδέψει στη μαγεία το ελληνικού τραγουδιού με τραγούδια μεγάλων συνθετών και ποιητών/ στιχουργών με τους οποίους ο καλλιτέχνης κατέθεσε σπουδαία δισκογραφική δουλειά.

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

poli2.jpg


ΠΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

Για τον Κατακλυσμό, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς, μας προσκαλεί σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου, για να γιορτάσουμε μαζί του.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει συναυλίες, θαλάσσια αγωνίσματα αλλά και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες τις οποίες και θα λατρέψουμε!

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Λιμανάκι του Λατσιού και αρχίζουν το Σάββατο 3 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν ψυχαγωγία των παιδιών με σκάφη αναψυχής από το Latch Water Sports, θαλάσσια αγωνίσματα (ανεύρεση μήλων, φιάλης και ολισθηρός ιστός), χορούς και μπόλικη μουσική με DJ.

Το πρόγραμμα για τον Κατακλυσμό στο Δ. Πόλεως Χρυσοχούς εμπλουτίζεται με συναυλίες, μια από αυτές θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Ιουνίου, με τον Γιώργο Τσαλίκη να μας ξεσηκώνει με τις αγαπημένες επιτυχίες του!


Δες αναλυτικά το πρόγραμμαΕΔΩ.

pafos_29.jpg


ΠΑΦΟΣ
Και φέτος ο Δήμος Πάφου διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις για τη “Γιορτή Κατακλυσμού”, την Παρασκευή 2 μέχρι και τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποίκιλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, χορούς, θαλάσσια αγωνίσματα και δραστηριότητες στην Πλατεία του Κάστρου και στο Λιμανάκι της Κάτω Πάφου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
- Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραικό Όμιλο Γιόλου «Στ’ Αχνάρκα της Παράδοσης».
- Ελληνικοί λαϊκοί χοροί (Κυκλάδων) από το Χορευτικό Συγκρότημα «Ιεροί Κήποι» Γεροσκήπου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ
-Κυπριακοί Παραδοσιακοί χοροί από το Πολιτισμικο Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών.
-Ποντιακοί παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συκγορτημά «Ρωμιοσύνη».

ΚΥΡΙΑΚΉ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ
8.30 μ.μ Πλατεία Κάστρου, Κάτω Πάφος.
-Eλληνικοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Κτήμα».
-Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.
-Μεγάλη συναυλία από την Έλλη Κοκκίνου και το Μουσικό Συγκρότημα Kings.

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
Θαλάσσια αγωνίσματα στις 5.00 μ.μ. Λιμανάκι, Κάτω Πάφος.
-Καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις 8.00 μ.μ. Πλατεία Κάστρου, Κάτω Πάφος.
-Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό Όμιλο «Το Κάστρο».
-Νησιώτικοι παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Συγκρότημα του Λαογραφικού Ομίλου «Αφροδίτη» Γεροσκήπου.
-Μεγάλη συναυλία μουσικού σχήματος Νικόλα Μαυρέση – Τραγουδούν Μιχάλης Λεβέντης και Φρειδερίκη Τομπάζου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close