Πάμε Ταξίδι , Guide

Πρέβεζα, Κόνιτσα, Πάργα: Oι απόλυτοι προορισμοί για να επισκεφτείς!

Πήγαμε, είδαμε και μεταφέρουμε εικόνες και εντυπώσεις

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2023

H Ελλάδα είναι μια από τις πιο όμορφες χώρες στον κόσμο. Eκατομμύρια ανθρώποι ανά το παγκόσμιο επιμένουν α λα ελληνικά, ανάμεσά τους κι εμείς! Γι' αυτό, άλλωστε, επισκεφτήκαμε τις παρακάτω μοναδικές περιοχές της χώρας με το απέραντο γαλάζιο.

thumbnail_image5.jpg

Πρέβεζα
Πρόκειται για μια πανέμορφη παράκτια πολιτεία, κτισμένη πάνω σε χερσόνησο, η οποία διαθέτει μια παράξενη ομορφιά που ταξιδεύει τον επισκέπτη και τον συναρπάζει, μέσα από τις εναλλαγές του τοπίου της. Μάλιστα, η Πρέβεζα έχει διακριθεί πολλάκις. Σε αυτό βεβαίως συνέβαλε και η παραλία Μονολίθι, της οποίας το όνομα οφείλεται σε μια συστάδα παραλιακών βράχων. Το Μονολίθι, βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από την αρχαία πόλη της Νικόπολης και είναι η μεγαλύτερη σε μήκος ακρογιαλιά της Ευρώπης με συνολικό μήκος 25 χλμ. Διά του λόγου το αληθές, η ακτή Μονολίθι, ταιριάζει και στους αθεράπευτα ρομαντικούς.

Το σίγουρο είναι πως η παραλία της Πρέβεζας είναι μια μεγάλη και απλωμένη παραλία στην οποία θα απολαύσεις το μπάνιο σου άνετα και ευχάριστα. Γενικά η περιοχή ενδείκνυται για διακοπές, ειδικά αν θες να πάρεις μόνο το αυτοκίνητο.

Βεβαίως, δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να δεις δελφίνια εν δράσει, καθώς κάνεις βαρκάδα με αφετηρία την όμορφη παραλία της Πρέβεζας.

Εξάλλου, όσοι Κύπριοι επιθυμούν να επισκεφτούν την Πρέβεζα, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να μπουν στο site της Cyprus Airways και να κλείσουν μια από τις δυο εβδομαδιαίες πτήσεις που προσφέρει η κυπριακή αεροπορική αερογραμμή! Με ένα κλικ, θα ζήσεις την απόλυτη εμπειρία!

thumbnail_image3.jpg

Κόνιτσα
Η Κόνιτσα, βρίσκεται στη "καρδιά" της Ηπείρου και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά. Εκεί, μπορείς να συναντήσεις επιβλητικά αρχοντικά, γεφύρια, γραφικά σοκάκια και ποτάμια, όπως είναι ο Άωος ο οποίος συναντιέται τόσο με τον Βοϊδομάτη, το καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης- όσο και με τον Σαρανταπόρα. Στον συγκεκριμένο ποταμό, μπορείς να κάνεις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες όπως είναι το ράφτινγκ. Το μέρος έχει καταφέρει να κρατήσει τη γραφικότητά του, χωρίς να επηρεαστεί από τον τουρισμό.

Μάλιστα, κάθε εποχή του χρόνου το τοπίο γύρω από το Γεφύρι είναι πανέμορφο και οι επισκέπτες ανεβαίνουν στο πέτρινο Γεφύρι για να βγάλουν την πιο χαρακτηριστική φωτογραφία -σήμα κατατεθέν της Κόνιτσας. Σαφώς, στην Κόνιτσα, θα βρεις και το εντυπωσιακό μοναστήρι της Μονής Στομίου. Το μοναστήρι, ιδρύθηκε το 1442 και βρίσκεται στις πλαγιές της Τραπεζίτσας.

Στο συγκεκριμένο μοναστήρι έζησε μια περίοδο της ζωής του ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, ο οποίος βοήθησε στην ανακαίνισή του. Το κελί του είναι πάρα πολύ μικρό, τόσο μικρό που δύο άτομα δεν χωρούν μέσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μονή Στομίου, δεν μπορείς να πας με το αυτοκίνητο παρά μονάχα μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, διασχίζοντας δάση και φαράγγια. Το τοπίο, θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω, γι' αυτό μην καθυστερείς το ανεπανάληπτο ταξίδι-εμπειρίας!

thumbnail_image4.jpg

Πάργα
Ένα από τα διαμάντια της Πρέβεζας είναι η γραφική Πάργα. Αν θες να κάνεις μια εξόρμηση στη Δυτική Ελλάδα και να συνδυάσεις το πράσινο της φύσης με τα γαλάζια νερά και τις δαντελωτές παραλίες, τότε αυτός είναι ο προορισμός σου. Περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα από αυτή, βρίσκεται το σημαντικότερο αρχαίο μνημείο της περιοχής.

Πρόκειται για το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Οι Αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον μύθο, ο Άδης, ο οποίος εξουσίαζε τους νεκρούς, ταυτιζόταν με τον Πλούτωνα και μόνο μια φορά ανέβηκε στον πάνω κόσμο, για να αρπάξει την Περσεφόνη. Εδώ πίστευαν ότι υπάρχει μια από τις εισόδους για τον Άδη. Ο Χάροντας έπαιρνε τον οβολό που έβαζαν στα χείλη του νεκρού οι συγγενείς και μετέφερε τις ψυχές από το πορθμείο του στην είσοδο του Άδη.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η Πάργα συνδέεται καθημερινά μέσω ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Όπως επίσης και με πλοιάρια με την Αμμουδιά, την Κέρκυρα και την Λευκάδα.

Θερμές ευχαριστίες στη Cyprus Airways και στη CK Strategies!

Γράφει η Άννα Κριθαρίδου

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close