9 July 2023
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Ο Μακμπέθ του Σαίξπηρ, στο κέντρο της Λευκωσίας

Μια μοναδική αφήγηση του θρυλικού θεατρικού έργου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2023

Η ομάδα ενηλίκων του θεατρικού εργαστηρίου Ειδεκανού αφηγείται την ιστορία του Μακμπέθ από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Καθισμένοι σε μια σειρά από καρέκλες οι ηθοποιοί της ομάδας επιχειρούν, διατηρώντας την ποιητική γλώσσα του Σαίξπηρ να αφηγηθούν την άνοδο και την πτώση του φιλόδοξου στρατηγού Μακμπέθ μεταπηδώντας συνεχώς από το ρόλο των αφηγητών στο ρόλο των χαρακτήρων. Η ομαδική αυτή εξιστόρηση του δράματος γίνεται με ελάχιστα σκηνικά μέσα δίνοντας έμφαση στην εναλλαγή αφηγηματικού και θεατρικού λόγου αλλά και στη δημιουργία ατμόσφαιρας θρίλερ, καθώς μάγισσες, συνωμοσίες, φόνοι και αδικοχαμένοι νεκροί παρελαύνουν συνεχώς στο έργο του Σαίξπηρ. Μέσα από την παράσταση της ομάδας παρακολουθούμε τον Μακμπέθ κλεισμένο στο δωμάτιο της εξουσίας, άυπνο και ανασφαλή να μετατρέπεται σταδιακά σ’ έναν τυραννικό Βασιλιά που όλοι απεχθάνονται και λαχταρούν να εξολοθρεύσουν για να επαναφέρουν την τάξη στη Σκωτία.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του Μακμπέθ:

Ο στρατηγός Μακμπέθ, επιστρέφοντας νικητής από τον πόλεμο μαζί με το φίλο του τον Μπάνκο, συναντά στο δρόμο του τρεις μάγισσες που προφητεύουν ότι θα γίνει Άρχοντας του Κοντόρ και βασιλιάς της Σκωτίας. Όταν η πρώτη προφητεία πραγματοποιείται σχεδόν αμέσως, η φιλοδοξία του Μακμπέθ φουντώνει. Παρακινούμενος και από τη γυναίκα του τη Λαίδη Μακμπέθ, δολοφονεί τον Βασιλιά Ντάνκαν για να πάρει το στέμμα. Ο Μακμπέθ γίνεται βασιλιάς της Σκωτίας, αλλά δεν ησυχάζει. Βλέπει συνεχώς εχθρούς, και φοβούμενος μη χάσει το στέμμα, οδηγείται σταδιακά από τον ένα φόνο στον άλλο. Ξανασυναντά τις τρεις μάγισσες που με τις θολές τους προφητείες τον καθησυχάζουν, λίγο πριν αντιμετωπίσει στην τελευταία του μάχη όσους έχουν συσπειρωθεί εναντίον του.

Συμμετέχουν
Μάρθα Γαβριηλίδου, Φρόσω Γιοσάκη, Εύη Γρούτα, Λήδα Κουμίδη, Μαριάννα Κούρτη, Μαρία Λοϊζίδου, Παντελής Πέτρου, Βικτώρια Τσαμουργέλη, Xρίστος Τσίγκης, Κατερίνα Φαρμακίδου

Σκηνοθεσία
Νικολέττα Βερύκιου
Έλενα Παυλίδου

Κυριακή 9 Ιουλίου
Στο Υφαντουργείο
Ώρα έναρξης της παράστασης: 20:30

Eίσοδος δώρεάν

Για καλύτερη οργάνωση του χώρου θα γίνονται κρατήσεις ηλεκτρονικά μέσω μηνύματος στη σελίδα:
www.facebook.com/eidekanou

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close