News , Guide

Εικόνες από τη λαμπρή τελετή αποφοίτησης του Intercollege

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης 2023 του Intercollege

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η Τελετή Αποφοίτησης 2023 του Intercollege παρουσία πλήθους κόσμου, της ηγεσίας της ακαδημαϊκής κοινότητας του Κολλεγίου αλλά και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Απευθυνόμενος στις νέες και νέους αποφοίτους κατά την τελετή αποφοίτησης ο Δρ. Αιμίλιος Α. Σολωμού, Πρόεδρος του Intercollege, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Στόχος όλων πρέπει να είναι η συνεχείς επιμόρφωση και βελτίωση. Η επιτυχία δεν έρχεται χωρίς κόπο και επίμονη προσπάθεια. Ταυτόχρονα θα πρέπει να επιδιώξετε να καλλιεργήσετε και να δώσετε το δικό σας στίγμα στον χώρο της εργασίας σας και στην κοινωνία γενικότερα: επαγγελματισμό, εργατικότητα, ηθικές αξίες και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο σας. Εσείς έχετε εκπαιδευτεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και αποκτήσατε τις γνώσεις και δεξιότητες που θα σας βοηθήσουν στην επαγγελματική σας πορεία”.

INTERCOLLEGE_GRADUATION (2).jpg

Εκ μέρους των αποφοίτων, απηύθυνε χαιρετισμό o Νικολάκης Κυριάζος του Πτυχιακού προγράμματος “Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών”, του Intercollege ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Σήμερα επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων φοίτησής μας. Μας αξίζει, ένα μεγάλο μπράβο και ευχές για μια πετυχημένη σταδιοδρομία και ευτυχία στη ζωή. Ας θυμόμαστε πάντα ότι το ταξίδι της γνώσης είναι αέναο και σίγουρα δεν τερματίζεται σήμερα με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών μας”.

Ο κύριος Νικόλας Κυθρεώτης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege, μίλησε για την μέριμνα του Κολεγίου να προσφέρει στους φοιτητές του τις περισσότερες δυνατές εμπειρίες και ερεθίσματα που θα τους βοηθήσουν να γίνουν όχι μόνο κορυφαίοι επαγγελματίες στους κλάδους τους αλλά και πιο ολοκληρωμένοι και σωστοί άνθρωποι.

INTERCOLLEGE_GRADUATION (6).jpg

Ο κύριος Κυθρεώτης ανέφερε επίσης οτι “Από τα φιλανθρωπικά παζαράκια και τις συναφείς εκδηλώσεις όπου το Intercollege, φοιτητές και καθηγητές, πρωτοστατούν και προσφέρουν με χαμόγελο τις υπηρεσίες τους, στις συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά Ερευνητικά προγράμματα που προκαλούν και ακονίζουν το μυαλό όσων εμπλέκονται, στις Ευρωπαϊκές κινητικότητες και τις υποχρεωτικές περιόδους πρακτικής άσκησης που διευρύνουν τους ορίζοντες και αυξάνουν και βελτιώνουν τις δεξιότητες των σημερινών φοιτητών μας και αυριανών επαγγελματιών, το Intercollege κάθε χρόνο αγωνίζεται για να προσφέρει στους φοιτητές του το καλύτερο δυνατό. Τα υψηλού επιπέδου προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Intercollege για συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους, σε συνάρτηση με την μεγάλη έλλειψη κατάλληλα καταρτισμένων στελεχών που παρατηρείται στους εν λόγω κλάδους και στην οικονομία γενικότερα, διασφαλίζουν ότι οι επιλογές που έκαναν οι σημερινοί μας απόφοιτοι θα αντέξουν στο χρόνο και στην τεχνολογία”.

INTERCOLLEGE_GRADUATION (4).jpg

Κύριος ομιλητής της τελετής ήταν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κύριος Γιάννης Παναγιώτου ο οποίος απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους, εξήρε την επιλογή τους για τις συγκεκριμένες σπουδές, καθώς, όπως ανέφερε, αυτές είναι συμβατές με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και του σύγχρονου κόσμου. Το ακαδημαϊκό προσόν που απέκτησαν, πρόσθεσε, είναι η αφετηρία για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία και διαρκή εξέλιξη. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι αλλαγές που συντελούνται με τη ψηφιακή και πράσινη μετάβαση δημιουργούν την ανάγκη για συνεχή μάθηση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων μας, έτσι ώστε να μπορούμε ως επαγγελματίες να ανταποκρινόμαστε σε οποιεσδήποτε αλλαγές προκύπτουν στους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε. Για να μπορούμε, πρόσθεσε, να είμαστε μια μικρή χώρα με μια μεγάλη οικονομία, πρέπει να υπερέχουμε στη δυνατότητα που παρέχουμε στους ανθρώπους μας για συνεχή βελτίωση και εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Εργασίας θέλοντας να ενισχύσει τον κυπριακό κορμό της οικονομίας έχει καταρτίσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Σύγχρονη Επαγγελματική Κουλτούρα για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση». «Εφόσον ως Πολιτεία», είπε, «καταφέρουμε να επενδύσουμε σωστά στον σημαντικότερο πλούτο που διαθέτουμε που είναι οι άνθρωποί μας», τότε μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της χώρας μας. Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιώτου αναφέρθηκε στο όραμα των ιδρυτών του Intercollege το 1980, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό τόσο οι απόφοιτοι όσο και η Κυπριακή Δημοκρατία να εξελίσσονται και να δημιουργούν από κοινού ένα περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας για τις αυριανές γενιές.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων Καλύτερης Ακαδημαϊκής Επίδοσης, ενώ η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή και την επικύρωση των πτυχίων και των διπλωμάτων.

Παρουσιαστές της φετινής Τελετής Αποφοίτησης ήταν ο Άγγελος Ιακωβίδης και η Φανή Παπαμιχαήλ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close