Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

32+1 φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις το φετινό καλοκαίρι

Όλα όσα ανακοίνωσαν ήδη ημερομηνίες

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2023

Και ποιος δεν αγαπά τα φεστιβάλ, τα οποία το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους;

Αν κάτι είναι συνδυασμένο και ταυτισμένο με το καλοκαίρι, αυτό είναι τα φεστιβάλ που μας ταξιδεύουν σε κάθε άκρη της Κύπρου. Οι πόλεις και τα χωριά ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν με μια σειρά από υπέροχα φεστιβάλ με κάτι για όλους.

Από τέχνη σε διάφορες μορφές της, μέχρι γιορτές φρούτων και παγωμένες μπίρες, ό,τι κι αν απολαμβάνεις το καλοκαίρι θα το βρεις στην πιο κάτω λίστα.

Σημείσωσε ημερομηνίες!

Windcraft Music Fest
To Windcraft Music Fest επιστρέφει για ένατη χρονιά στα Κατύδατα στις 22&23 Ιουλίου 2023 για το καθιερωμένο μουσικό συναπάντημα του καλοκαιριού. Με τον ήχο των πνευστών να κυριαρχεί, το κοινό θα απολαύσει δύο γεμάτες μέρες με ανεπανάληπτες συναυλίες, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες και παράλληλες δράσεις. Για πρώτη φορά, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα εξαήμερο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών.
>> Σάββατο 22 & Κυριακή 23 Ιουλίου, Κατυδάτα. Περισσότερα εδώ.

trapnlove.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Το πρώτο φεστιβάλ trap μουσικής στην Κύπρο
Η μουσική με τους χιλιάδες θαυμαστές σε Κύπρο και Ελλάδα αποκτά το δικό της φεστιβάλ. Ήρθε η στιγμή να χαλαρώσουμε και να αφήσουμε τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της τραπ μουσικής να μας ξεσηκώσουν, όπως αυτοί ξέρουν καλύτερα. Στις 22 Ιουλίου, έρχεται το πρώτο Trap n Love Fest με 18 καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή και να μας παρασύρουν σε ένα μοναδικό πάρτι. Toquel, Sidarta, Rack, Hawk, Fly Lo, Dirty Harry και Bossikan, έρχονται μαζί με τους Flare, Bandz333, Waz Gucci, Karkas, Robin, Dazero, Deeze, Louw, Chino, Veira και Nedi στο Napa Rocks.
>> Σάββατο 22 Ιουλίου, Napa Rocks, Αγία Νάπα. Εισιτήρια: SoldoutTickets

stuffed-collard-greens-with-boile.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg


Φεστιβάλ Κουπεπιού
Αν λατρεύεις τα κουπέπια, τότε το Φεστιβάλ Κουπεπιού είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσεις! Συγκεκριμένα, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυδήμου διοργανώνει φέτος το Φεστιβάλ Κουπεπιού την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην πλατεία της Κοινότητας. Εκεί θα απολαύσουμε πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική, σε μια παρεϊστικη βραδιά κάτω από τον έναστρο ουρανό.
>> Παρασκευή 28 Ιουλίου, Κοινοτικό Συμβούλιο Αυδήμου. Εισιτήριο: €15.00 (μπουφέ και 1 ποτό) / Παιδικό: €10.00.

floh-keitgen-aFUHu9WNO3Q-unsplash.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Χορός του Καρπουζιού
Ο Χορός του Καρπουζιού στο χωριό Ακάκι επιστρέφει και μας προσκαλει να απολαύσουμε το πιο γλυκό φρούτο του καλοκαιριού! Ο χορός του Καρπουζιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουλίου στην Πλατεία Ακακίου με άφθονο Ακακιώτικο καρπούζι, γλυκό καρπούζι, παγωμένα κοκτέιλ και πολλά άλλα προϊόντα! Το μουσικό συγκρότημα "Τα Κέφια" θα μας διασκεδάσουν με αγαπημένα τραγούδια, ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη! Ο Χορός του Καρπουζιού είναι μια γιορτή που οργανώνεται κάθε χρόνο και έχει ως στόχο να αναδείξει τους καρπουζο-παραγωγούς της περιοχής αλλά και το νόστιμο και γλυκό καρπούζι που παράγει το χωριό Ακάκι. Ελάτε να διασκεδάσουμε στο χωριό Ακάκι παρέα με άφθονο καρπούζι, φαγοπότι και μπόλικη διασκέδαση!
>> Παρασκευή 28 Ιουλίου, Πλατεία Ακακίου, 20.30. Προπώληση: €15 / Στα ταμεία: €20. Πληρ. 99924782.

Φεστιβάλ Πατάτας
Το χωριό Αυγόρου βρίσκεται στην επαρχία Αμμοχώστου και είναι ένα από τα χωριά με την ονομασία «Κοκκινοχώρια», γνωστά για το πλούσιο κόκκινο έδαφος τους και φημισμένα για τα γεωργικά προϊόντα τους. Λόγω του ξεχωριστού εδάφους της περιοχής, που είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, το χωριό παράγει νόστιμες πατάτες, γευστικά λαχανικά και ζουμερά φρούτα και εσπεριδοειδή. Για τις πατάτες του μάλιστα έχει καθιερωθεί και μία πολύ ξεχωριστή γιορτή, η οποία φέτος ετοιμάζεται να επιστρέψει. Με πολλές καινοτομίες και ευχάριστες εκπλήξεις για τους χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Κύπρου, το 9ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας είναι ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης και γαστρονομίας για το φετινό καλοκαίρι!
>> Σάββατο 29 Ιουλίου, Κοινοτικό Στάδιο Αυγόρου, επαρχίας Αμμοχώστου.

Γιορτή της Φουντουκιάς
Φέτος θα πάμε στο χωριό Πλατανιστάσα, ένα πανέμορφο χωριό που βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, το οποίο ετοιμάζεται να μας υποδεχθεί στην καθιερωμένη γιορτή της φουντουκιάς! Πρόκειται για την πέμπτη ετήσια Γιορτή της Φουντουκιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 29-30 Ioυλίου 2023, οργανώνεται από το Σύνδεσμο Αποδήμων Πλατανιστάσας και περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα καθώς και άφθονα φουντούκια! Συγκεκριμένα, θα προσφέρεται ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με ξενάγηση από μέλη του Συνδέσμου Αποδήμων στο φουντουκόδασος, περίπτερα με κυπριακά τοπικά εδέσματα, παραδοσιακά αλλαντικά, φαγητό στην όμορφη πλατεία του χωριού, παραδοσιακοί λαϊκοί χοροί και φυσικά φουντούκια. Να μην ξεχνάμε επίσης και την περιήγηση στις μοναδικής πολιτιστικής αξίας και ομορφιάς εκκλησίες και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς: Την προστατευόμενη από την Unesco εκκλησία Σταυρού του Αγιασμάτι, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με τον μοναδικό κήπο του πατέρα Γεωργίου Κούρρη και τον παραδοσιακό νερόμυλο στην είσοδο του χωριού.
>> Σαββατοκύριακο 29 & 30 Ιουλίου, Κεντρική Πλατεία του χωριού Πλατανιστάσα, επαρχίας Λευκωσίας, 9.00-17.00. Πληρ. 22652090 / 99341745.

Φεστιβάλ Φέγγαρος
Το πιο συναρπαστικό μουσικό φεστιβάλ του νησιού, ανακοινώνει την ενδέκατη του έκδοση και η κοινότητα του Φέγγαρος λαχταρά να ξανασμίξει για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή της χρονιάς. Από τις 3 μέχρι τις 5 του Αυγούστου περισσότερα από 50 acts θα ανέβουν στις τέσσερις σκηνές του φεστιβάλ στο χωριό Κάτω Δρυς, προσφέροντας στους επισκέπτες περισσότερες από 45 ώρες μουσικής.
>> Πέμπτη 3 - Σάββατο 5 Αυγούστου, χωριό Κάτω Δρυ, επ. Λευκωσίας. Περισσότερα εδώ.

aaaa.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Sunset Tribes Festival
Το Sunset Tribes Festival 2023 είναι επιτέλους γεγονός! Το φεστιβάλ που απευθύνεται στους ravens και τους λάτρεις της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής, επιστρέφει φέτος έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα τεσσάρων ετών (από το S.T.F 2019). Αυτό το καλοκαίρι, στις 5 Αυγούστου, το Sunset Tribes Festival μας πάει παραλία και συγκεκριμένα στην όμορφη παραλία Κάππαρη στο Παραλίμνι, και μας παρουσιάζει την Ουκρανή Dj και παραγωγό 8KAYS (AFTERLIFE) για ένα αποκλειστικό σετ 3 ωρών! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης δύο Djs και παραγωγοί γεννημένοι στην Κύπρο που πραγματοποιούν περιοδεία ανά τον κόσμο, οι B>DBOX και ο PAUL ANTHONEE!
>> Σάββατο 5 Αυγούστου, παραλία Κάππαρη, Παραλίμνι. Περισσότερα εδώ.

soutzoukos-scaled.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων
Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων επιστρέφει και φέτος, με μια ενδιαφέρουσα έκθεση παραδοσιακών προϊόντων. Ένα όμορφο και αξέχαστο τριήμερο χαρίζει στους επισκέπτες του ο Δήμος Αγίας Νάπας με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και την έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και παρουσίαση κυπριακής χειροτεχνίας. Στον χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά, κυπριακά προιόντα και εδέσματα, μερικά από τα οποία παρασκευάζονται επί τόπου και έτσι το κοινό μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράζει. Ακόμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες χειροτεχνίες, όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλτ. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, κάθε βράδυ υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι, χορευτικά, αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και άλλα.
>> Παρασκευή 4 μέχρι Κυριακή 6 Αυγούστου, Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, 19.00.

DSC03960.2e16d0ba.fill-1375x729.png


Γεύσεις Ζυμαρικών
Ποιος είπε ότι πρέπει να ταξιδέψετε στην Ιταλία για να δοκιμάσετε παραδοσιακά ζυμαρικά; Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η Κύπρος έχει μακρά παράδοση στην παρασκευή ζυμαρικών. Πολλά παραδοσιακά κυπριακά πιάτα περιλαμβάνουν διάφορα είδη ζυμαρικών.Τα χωριά που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή της Λάρνακας είναι γνωστά για τα πιάτα ζυμαρικών τους, οπότε αν είστε λάτρης των ζυμαρικών, το Pasta Flavors Festival στο χωριό Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, πρέπει να μπει στη λίστα σας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο χωριό, όπου θα δοκιμάσουμε τα μοναδικά κυπριακά ζυμαρικά και θα μάθουμε πώς φτιάχνονται τα « Μακαρόνια Σκλινιτζιού» και τα «Τερτζιελλούθκια» (κουλλουρούθκια με το έψημα). Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης ψήσιμο ψωμιού σε πήλινο φούρνο, θέατρο σκιών, επίδειξη δημιουργικών παραδοσιακών συνταγών από την τηλεπερσόνα Χρυσώ Λέφου, εργαστήριο άλεσης σιταριού σε πέτρινους χειρόμυλους και φυσικά παραδοσιακή κυπριακή μουσική, τραγούδια και χορούς.
>> Παρασκευή 4 Αυγούστου, Προαύλιο Κοινοτικού Κτιρίου, 19.30. Πληρ. 24322010.

RD8caxhe2ekIvsB5pDTEFcJagCpQ5h-me.2e16d0ba.fill-1375x729_MkYOu2C.jpg


Φεστιβάλ Μπίρας στο Πελέντρι
Το Πελένδρι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού και ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Πιτσιλιάς, κάθε Αύγουστο μας υποδέχεται σε ένα φεστιβάλ γεμάτο που μαζεύει πολύ κόσμο! Ο λόγος για το 6ο Φεστιβάλ μπίρας που ανακοίνωσε και φέτος ημερομηνίες! Το Φεστβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και συγκεκριμένα από τις 4-6 Αυγούστου. Στο Φεστιβάλ θα απολαύσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ποικιλία από μπίρες σε βαρέλια και μπουκάλια, φαγητό, live και μουσική από δημοφιλή συγκροτήματα και μπάντες! Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
>> Παρασκευή 4 μέχρι Κυριακή 6 Αυγούστου, Πελένδρι, επ. Λεμεσού, 17.00.

Φεστιβάλ "Αντίλαλος"
Το 4ο Μουσικό Φεστιβάλ "Αντίλαλος" επανέρχεται δυναμικά στην Κυπερούντα, για να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη μουσική, φαγητό και ποτό! Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Αυγούστου, στην εκκλησία της Παναγίας στην Κυπερούντα, για να περάσουμε μια όμορφη βραδιά παρέα με αγαπημένους καλλιτέχνες!
>> Τρίτη 8 Αυγούστου, εκκλησία της Παναγίας, Κυπερούντα.

Διεθνές Φεστιβάλ Animation
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρουσιάζονται κάθε χρόνο επιλεγμένα έργα κορυφαίων ανεξάρτητων δημιουργών από όλο τον κόσμο, πλαισιωμένα από διαλέξεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις, παιδικό πρόγραμμα ταινιών, εργαστήρια και συναυλίες. Περισσότερες πληροφορίες για το πλούσιο φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σε ξεχωριστή ανακοίνωση που θα περιλαμβάνει και την επιλογή των ταινιών στα φετινά επίσημα διαγωνιστικά προγράμματα, Διεθνές, Εθνικό και Παιδικό διαγωνιστικό.
>> Τετάρτη 9 - Σάββατο 12 Αυγούστου, Σαλαμιού, επαρχίας Πάφου. Περισσότερα εδώ.

Φεστιβάλ Διονύσια
Στο χωριό Στρουμπί, της επαρχίας Πάφου, ετοιμάζεται για διασκέδαση στο μάξιμουμ φέτος, αφού διοργανώνει το Φεστιβάλ Διονύσια για 44η φορά. Φέτος όμως, το φαγοπότι θα συνοδεύσουν δύο μεγάλες συναυλίες, από τρεις καλλιτέχνες που ξέρουν καλά πώς να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Στις 12 Αυγούστου διασκεδάζουμε με Νίκο Κουρκούλη και Κέλλυ Κελεκίδου ενώ στις 13 Αυγούστου στη σκηνή ανεβαίνει ο μοναδικός Λευτέρης Πανταζής.
>> Σάββατο 12 Αυγούστου & Kυριακή 13 Αυγούστου, Στρουμπί, επ. Πάφου, 20.30. Πληρ. 99949694.

reggae_gLQ9i6L.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Reggae
Το έκτο REGGAE SUNJAM FESTIVAL επιστρέφει πιο μουσικό από πότε στις 12 και 13 Αυγούστου στο Paradise Place bar στον Πωμό, μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Κύπρου! Ετοιμαστείτε για μια μαγευτική εμπειρεία χορεύοντας σε ρυθμούς Reggae, Roots, Dub, Steppers και Dancehall από ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες και για ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με το χειροποίητο ηχοσύστημα Jah Star Soundsystem για το καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα.
>> Σάββατο 12 & Κυριακή 13 Αυγούστου, Πωμό. Περισσότερα εδώ.

pissouri_i49ThgU.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Χορό της Σουλτανίνας
Ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πισσουρίου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου μας προσκαλούν και φέτος στο «Χορό της Σουλτανίνας». Πρόκειται για μια εκδήλωση που όπως έχεις ήδη καταλάβει τιμά τη σουλτανίνα, μια ποικιλία αμπελιού που καλλιεργείται για την παραγωγή εκλεκτής ποιότητας επιτραπέζιων σταφυλιών. Ως εκ τούτου το σταφύλι σ' αυτήν θα υπάρχει σε αφθονία, όπως άφθονο θα είναι και το φαγητό και το ποτό! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του χωριού το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 στις 20:30 και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, φαγητό, ποτό και δωρεάν σουλτανίνα.
>> Σάββατο 12 Αυγούστου, Πισσούρι. Είσοδος: €17 (με φαγητό και ένα ποτό).

Φεστιβάλ Λευκάρων
Το Κέντρο Νεότητας Λευκάρων ετοιμάζει ένα ακόμα Φεστιβάλ Λευκάρων στις 13 Αυγούστου, που σίγουρα δεν πρέπει να χάσεις, και με το πιο πάνω κείμενο αποφάσισαν να μας το ανακοινώσουν! Αν η ιδέα σού ακούγεται δελεαστική, πάρε μια πρώτη "γεύση" από τις εικόνες του περσινού φεστιβάλ που ήταν γεμάτο street food, μουσική και μπόλικη διασκέδαση.
>> Κυριακή 13 Αυγούστου, Λεύκαρα, επ. Λάρνακας.


Διήμερο φεστιβάλ τεχνών για παιδιά

Το Θέατρο Piccolo διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο διήμερο φεστιβάλ τεχνών για παιδιά στο μαγευτικό χώρο του Val’s Place στη Γιαλιά της Πάφου το Σαββατοκύριακο 12-13/08/2023. Δύο μέρες γεμάτες θέατρο, καραγκιόζη, διαδραστικές παραστάσεις, μουσικό παραμυθά, βιωματικά εργαστήρια στη φύση, κατασκευή κούκλας με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, γιόγκα για όλη την οικογένεια, γνωριμία με τα πιο παράξενα ζώα του πλανήτη, καλοκαιρινά παιχνίδια κ.ά. Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για κάμπινγκ για όσες οικογένειες επιθυμούν να διανυκτερεύσουν, καθώς και επιλογές για φαγητό με προϊόντα που καλλιεργεί η οικογένεια του Val’s Place.
>> Σαββατοκύριακο 12 - 13 Αυγούστου, Val's Place, Γιαλιά, επ. Πάφου. Πληρ. 94 409 100. Πρόγραμμα εδώ.

gunter-hoffmann-LYaW8eq3mjs-unspl.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Τρύγου
Το Φεστιβάλ "Ο Τρύγος" στο γραφικό χωριό Καλλέπεια, υπόσχεται και φέτος μια βραδιά γεμάτη φαγοπότι και μουσική. Πρόκειται για μια όμορφη παραδοσιακή εκδήλωση αφιερωμένη στον τρύγο, στο σταφύλι ,το κρασί και διάφορα άλλα παραδοσιακά προιόντα του τόπου μας. Το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλλέπειας και ο Σύνδεσμος Αποδήμων Καλλέπειας μας προσκαλούν στο Ετήσιο Φεστιβάλ Τρύγου, που τελεί υπό την αιγίδα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη. Την Τετάρτη 16 Αυγούστου στις 20.00 πάμε στην όμορφη πλατεία της Καλλέπειας, στην επ. Πάφου και διασκεδάζουμε παρέα με την ορχήστρα «Αυγερινός». Στο φεστιβάλ θα υπάρχει φαγητό, ποτό, ρέσι και κυπριακά εδέσματα.
>> Τετάρτη 16 Αυγούστου, Καλλέπεια, ε. Πάφου, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

sika2023.2e16d0ba.fill-1375x729.png

Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού
Το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να χάσεις! Το ετήσιο Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Αυγούστου στην πλατεία Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις και να μάθεις για παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και να αποκομίσεις πολλές γνώσεις σχετικά με αυτά τα προϊόντα της περιοχής, δηλαδή το σύκο και το χαλίτζι.
>> Παρασκευή 18 Αυγούστου, Κάτω Πύργο Τηλλυριάς, επ. Λευκωσίας.

Φεστιβάλ Ροδάκινου
Και ποιος δεν αγαπά τα ζουμερά και νόστιμα ροδάκινα; Ένα φρούτο που στη χώρα μας υπάρχει σε αφθονία και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τι θα έλεγες να το γνωρίσουμε καλύτερα και να το απολαύσουμε σε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο σ' αυτό; Πάμε λοιπόν και φέτος στην καθιερωμένη Χοροεσπερίδα Ροδακίνου, που επανέρχεται και φέτος τον Αύγουστο, στο χωριό Κάτω Μύλος της επαρχίας Λεμεσού, στοχεύοντας να μας δροσίσει και να μας διασκεδάσει! Συγκεκριμένα, όπως μάθαμε, το Φεστιβάλ Ροδάκινου επιστρέφει το Σάββατο, 19 Αυγούστου!
>> Σάββατο 19 Αυγούστου, Κάτω Μύλο, επ. Λεμεσού.

Φεστιβάλ Ψαριού
Στις 26 Αυγούστου, στο πανέμορφο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου, πέρα από τη μοναδική θέα στη θάλασσα και τις ψαρόβαρκες της περιοχής, θα απολαύσουμε φρέσκο ψάρι, μουσική και άλλα πολλά! Κι αυτά γιατί εκεί θα στηθεί ένα υπέροχο φεστιβάλ, το 3ο Φεστιβάλ Ψαριού! Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης έκθεση τοπικών προϊόντων, κεράσματα, μουσική, χορός, φαγητό, μπόλικο φρέσκο ψάρι, βαρκάδες και επιδείξεις από γνωστούς σεφ.
>> Σάββατο 26 Αυγούστου, Ζύγι, επ. Λάρνακας.


Φεστιβάλ Γάλακτος
Το Φεστιβάλ Γάλακτος αποτελεί μια γιορτή που προβάλλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ντόπια παραγωγή γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς όπως έχει καθιερωθεί, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, πέραν της μεγάλης συναυλίας, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν δωρεάν φρέσκα εγχώρια προϊόντα. Φέτος, το φεστιβάλ επιστρέφει και πάλι στο Γήπεδο Χαλκάνωρας Ιδαλίου στο Δάλι την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα δοθεί μεγάλη συναυλία με έναν δημοφιλή καλλιτέχνη, το όνομα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.
>> Σάββατο 26 Αυγούστου, Γήπεδο Χαλκάνωρας Ιδαλίου, Δάλι, επ. Λευκωσίας.

beer.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Paphos Beer Festival
Το μεγαλύτερο και μακροβιότερο φεστιβάλ μπύρας στην Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 1-5 Σεπτεμβρίου 2023 στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, μια εκπληκτική τοποθεσία που προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα και το λιμάνι. Το PBF είναι η απόλυτη γιορτή της μπύρας, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δοκιμάσουν περισσότερα από 100 είδη μπύρας από τοπικές και διεθνείς ζυθοποιίες, καθώς και ποικιλία φαγητού, μουσική και διασκέδαση. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης διαγωνισμό ποτών μπύρας, εργαστήριο ζυθοποιίας, παιδική χαρά και παράσταση πυροτεχνημάτων. Το φεστιβάλ θα είναι ανοιχτό από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα κάθε μέρα και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
>> Παρασκευή 1η - Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου στην Πάφο.

Flying Away Art & Music Festival
Το Flying Away Art & Music Festival επιστρέφει και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες, μουσικούς και όχι μόνο. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 08 - 09 & 10 Σεπτεμβρίου,στο Γήπεδο του Ορφέα, στη Λευκωσία. «Το Flying Away Art & Music Festival δίνει και φέτος ραντεβού με το 15 φεστιβάλ στη σειρά. Για ακόμη μια χρονιά θα αποτελέσει τον πυρήνα της τέχνης και μουσικής στην Κύπρο συνεχίζοντας το πολύχρονο ταξίδι του. «Όπως όλοι γνωρίζουμε η τέχνη και ή μουσική είναι αναγκαίες για την ψυχική μας ευεξία και πρέπει να τις προστατεύουμε και να τις στηρίζουμε. Επιπλέον, έχουμε ανακαλύψει ότι είναι πολύ πιο δυνατές όταν διασταυρώνονται και συναντιούνται.
>> Παρασκευή 8 - Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Ορφέα, Λευκωσία.

Αγροτικό Φεστιβάλ Πολιτισμού
Ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού στην Επαρχία Πάφου, στην κοινότητα Στατού – Αγίου Φώτιου, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023, με τη στήριξη του Κοινοτικού Συμβουλίου Στατού – Αγίου Φώτιου. Έχουν μάλιστα ανακοινώσει επιπλέον πληροφορίες για το φεστιβάλ και έχουμε ήδη ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα. Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν περίπτερα, τα οποία θα πωλούν και θα προσφέρουν κυπριακά προϊόντα όπως παλουζέ, σουτζούκος, παραδοσιακό παστέλι, ρέσι, ζεστά χαλλούμια, ζιβανία, παραδοσιακά αλλαντικά κ.λπ. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχει ψυχαγωγία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από Κύπρο και Ελλάδα, θεατρική παράσταση, καθώς και ψυχαγωγία για τα παιδιά.
>> Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, Στάτος– Άγιος Φώτιος, επ. Πάφου.

lefteris-kallergis-_TLKIVSW6Do-un.2e16d0ba.fill-1375x729_0UqPf6l.jpg


Vegan Fam Festival
Το Vegan Fam Festival είναι μια γιορτή αφιερωμένη στη ζωή! Σε κάθε μορφή ζωής. Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής, να περάσουν μια όμορφη μέρα στη φύση. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για τρίτη φορά στην Κύπρο, στο Πάρκο των Αιωνόβιων Ελαιών στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 14:00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.
>> Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, Πάρκο των Αιωνόβιων Ελαιών, Ψεματισμένος, επ. Λάρνακας.

Φεστιβάλ Πορτοκαλιού
Το χωριό Μηλιού, ένα μικρό και γραφικό χωριουδάκι στην επαρχία Πάφου, διοργανώνει και φέτοςτο 5ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού. Το Φεστιβάλ Πορτοκαλιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις εκλεκτά προϊόντα που προέρχονται από πορτοκάλι όπως φρέσκο χυμό, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδα, ανθόνερο, λικέρ, καθώς και μπίρα από πορτοκάλι κ.ά.
>> Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μηλιού, επ. Πάφου.

palouze2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Γιορτή του Παλουζέ στο Βουνί
Το Βουνί ετοιμάζεται να μας υποδεχτεί για ακόμα μια χρονιά, για την πιο... νόστιμη γιορτή του χρόνου. Το όμορφο χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ετοιμάζεται για να γιορτάσει μαζί μας τη Γιορτή του Παλουζέ, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Πάμε για να απολαύσουμε ζεστό παλουζέ, στην πλατεία του μουσείου, στις 16:00.
>> Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, Βουνί, επ. Λεμεσού, 16.00.

Everybody Salsa Cyprus Festival
Το 2ο Everybody Salsa Festival στοχεύει να προσθέσει διασκέδαση και χρώμα στη Λεμεσό για δεύτερη χρονιά. Το τριήμερη φεστιβάλ ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει από τις 22-24 Σεπτεμβρίου με μπόλικη μουσική, χορό, καλλιτέχνες κι άλλες εκπλήξεις που αναμένουμε να ανακοινωθούν σύντομα.
>> Παρασκευή 22 - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Λεμεσός. Περισσότερα σύντομα.

beonix2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

BEONIX
Black Coffee, Stephan Bodzin (live), Oliver Huntemann, Maceo Plex, Jan Blomqvist, Brina Knauss, Joyhauser, Innellea, Luna Semara και Larla Blum είναι μόνο μερικοί απ’τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο επερχόμενο μουσικό φεστιβάλ BEONIX για πρώτη φορά στη Κύπρο! Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλα τα επίπεδα, και το φετινό φθινόπωρο αναμένεται ιδιαίτερα εκρηκτικό, με την επιστροφή του μοναδικού BEONIX Electronic Music Festival! Το φεστιβάλ που τοποθέτησε τη Κύπρο για πρώτη φορά στο παγκόσμιο χάρτη των 100 καλύτερων διεθνών μουσικών φεστιβάλ (σύμφωνα με διεθνούς εμβέλειας κατάταξη που έγινε το περασμένο Φεβρουάριο), επιστρέφει στις 22 με 24 Σεπτεμβρίου 2023, αυτή τη φορά εκπέμποντας ρυθμό απ’ την κοσμοπολίτικη Λεμεσό!
>> Παρασκευή 22 - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Λεμεσός. Πληροφορίες εδώ.

Γιορτή του Παλουζέ στο Άρσος
Καθώς ο τρύγος πλησιάζει, εμείς δίνουμε ραντεβού στις πλατείες των κρασοχωριών, οι οποίες ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με πολλές εκδηλώσεις και κυρίως άφθονο και ζεστό παλουζέ. Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής παλουζέ, να τον γευτείς, αλλά και να πάρεις προμήθειες για το σπίτι. Μπορείς ακόμα να τον δοκιμάσεις ζεστό και λαχταριστό. Εξάλλου, πρόκειται για ένα απόλυτα παραδοσιακό γλυκό, όπως και ο σουτζούκος, που τα συναντάς κυρίως στα χωριά μας, όπου παράγονται τα περίφημα γνωστά άσπρα σταφύλια. Πάντως, αν σου αρέσει ο παλουζές ή/και ο σιουτζιούκος, τότε πρέπει να βάλεις από τώρα στο πρόγραμμα την Γιορτή του Παλουζέ στο Άρσος της επαρχίας Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.
>> Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Άρσος, επ. Λεμεσού.

Seaside Street Food Festival
Το Seaside Street Food Festival επιστρέφει για ακόμα μια φορά φέτος, αλλά αυτή τη φορά βγαίνει εκτός Λεμεσού! Μετά το επιτυχημένο τριήμερο (30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου) το φεστιβάλ επανέρχεται με ένα τριήμερο στην Πάφο, μία πόλη με τεράστιο αριθμό τουριστών και σε μία τοποθεσία ασυναγώνιστη αφού μιλάμε για την καρδιά της πόλης. Πάμε λοιπόν στην Πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου στις 25, 26 και 27 Αυγούστου.
>> Παρασκευή 6 - Κυριακή 8 Οκτωβρίου, πλατεία Μεσαιωνικού Κάστρου. Πληρ. 99642516.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close