Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

5+1 φεστιβάλ για ένα ξεχωριστό σαββατοκύριακο

Σημείωσε ημερομηνίες!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2023

To σαββατοκύριακο έφτασε και φέρνει μαζί του πολλές εκδηλώσεις, ανάμεσά τους και 6 φεστιβάλ που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στις εξόδους μας.

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να εμπλουτίσεις το σαββατοκύριακό σου, τότε δες τα πιο κάτω και σημείωσε ημερομηνίες!

DSC03960.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png


Γεύσεις Ζυμαρικών

Ποιος είπε ότι πρέπει να ταξιδέψετε στην Ιταλία για να δοκιμάσετε παραδοσιακά ζυμαρικά; Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η Κύπρος έχει μακρά παράδοση στην παρασκευή ζυμαρικών. Πολλά παραδοσιακά κυπριακά πιάτα περιλαμβάνουν διάφορα είδη ζυμαρικών.Τα χωριά που βρίσκονται στην ορεινή περιοχή της Λάρνακας είναι γνωστά για τα πιάτα ζυμαρικών τους, οπότε αν είστε λάτρης των ζυμαρικών, το Pasta Flavors Festival στο χωριό Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας, πρέπει να μπει στη λίστα σας. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Αυγούστου στο χωριό, όπου θα δοκιμάσουμε τα μοναδικά κυπριακά ζυμαρικά και θα μάθουμε πώς φτιάχνονται τα « Μακαρόνια Σκλινιτζιού» και τα «Τερτζιελλούθκια» (κουλλουρούθκια με το έψημα). Το φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης ψήσιμο ψωμιού σε πήλινο φούρνο, θέατρο σκιών, επίδειξη δημιουργικών παραδοσιακών συνταγών από την τηλεπερσόνα Χρυσώ Λέφου, εργαστήριο άλεσης σιταριού σε πέτρινους χειρόμυλους και φυσικά παραδοσιακή κυπριακή μουσική, τραγούδια και χορούς.
>> Παρασκευή 4 Αυγούστου, Προαύλιο Κοινοτικού Κτιρίου, 19.30. Πληρ. 24322010.

61134-sitesfestival1_0_bIJIG3h.2e.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων
Το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων επιστρέφει και φέτος, με μια ενδιαφέρουσα έκθεση παραδοσιακών προϊόντων. Ένα όμορφο και αξέχαστο τριήμερο χαρίζει στους επισκέπτες του ο Δήμος Αγίας Νάπας με το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και την έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και παρουσίαση κυπριακής χειροτεχνίας. Στον χώρο θα λειτουργούν περίπτερα με γνήσια παραδοσιακά, κυπριακά προιόντα και εδέσματα, μερικά από τα οποία παρασκευάζονται επί τόπου και έτσι το κοινό μπορεί να δοκιμάσει και να αγοράζει. Ακόμα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διάφορες χειροτεχνίες, όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλτ. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, κάθε βράδυ υπάρχει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδι, χορευτικά, αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και άλλα.
>> Παρασκευή 4 - Κυριακή 6 Αυγούστου, Κεντρική Πλατεία Αγίας Νάπας, 19.00.

RD8caxhe2ekIvsB5pDTEFcJagCpQ5h-me.2e16d0ba.fil.width-800.jpg


Φεστιβάλ Φέγγαρος

Το πιο συναρπαστικό μουσικό φεστιβάλ του νησιού, ανακοινώνει την ενδέκατη του έκδοση και η κοινότητα του Φέγγαρος λαχταρά να ξανασμίξει για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή της χρονιάς. Από τις 4 μέχρι τις 5 του Αυγούστου περισσότερα από 50 acts θα ανέβουν στις τέσσερις σκηνές του φεστιβάλ στο χωριό Κάτω Δρυς, προσφέροντας στους επισκέπτες περισσότερες από 45 ώρες μουσικής.
>> Παρασκευή 4 - Σάββατο 5 Αυγούστου, χωριό Κάτω Δρυ, επ. Λευκωσίας. Περισσότερα εδώ.

Φεστιβάλ Μπίρας στο Πελέντρι
Το Πελένδρι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της επαρχίας Λεμεσού και ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά της Πιτσιλιάς, κάθε Αύγουστο μας υποδέχεται σε ένα φεστιβάλ γεμάτο που μαζεύει πολύ κόσμο! Ο λόγος για το 6ο Φεστιβάλ μπίρας που ανακοίνωσε και φέτος ημερομηνίες! Το Φεστβάλ φέτος θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο και συγκεκριμένα από τις 4-6 Αυγούστου. Στο Φεστιβάλ θα απολαύσουμε μαζί με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ποικιλία από μπίρες σε βαρέλια και μπουκάλια, φαγητό, live και μουσική από δημοφιλή συγκροτήματα και μπάντες! Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα.
>> Παρασκευή 4 - Κυριακή 6 Αυγούστου, Πελένδρι, επ. Λεμεσού, 17.00.

aaaa.2e16d0ba.fill-1375x729.width-800.png


Sunset Tribes Festival

Το Sunset Tribes Festival 2023 είναι επιτέλους γεγονός! Το φεστιβάλ που απευθύνεται στους ravens και τους λάτρεις της ποιοτικής ηλεκτρονικής μουσικής, επιστρέφει φέτος έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα τεσσάρων ετών (από το S.T.F 2019). Αυτό το καλοκαίρι, στις 5 Αυγούστου, το Sunset Tribes Festival μας πάει παραλία και συγκεκριμένα στην όμορφη παραλία Κάππαρη στο Παραλίμνι, και μας παρουσιάζει την Ουκρανή Dj και παραγωγό 8KAYS (AFTERLIFE) για ένα αποκλειστικό σετ 3 ωρών! Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης δύο Djs και παραγωγοί γεννημένοι στην Κύπρο που πραγματοποιούν περιοδεία ανά τον κόσμο, οι B>DBOX και ο PAUL ANTHONEE!
>> Σάββατο 5 Αυγούστου, παραλία Κάππαρη, Παραλίμνι. Περισσότερα εδώ.

44ο Φεστιβάλ Κυπερούντας
Η Κυπερούντα μάς προσκαλεί στο 44ο της Φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Αυγούστου στην Πλατεία Κυπερούντας. Το φεστιβάλ διοργανώνει ο Θ.Ο.Ι. Κυπερούντας. Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, θα την περάσουμε παρέα με τον μοναδικό και αγαπημένο σε όλους τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα. Ο γνήσιος εκπρόσωπος του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού θα ερμηνεύσει πολλές από τις επιτυχίες του, αλλά και τραγούδια για όλα τα γούστα.
>> Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Αυγούστου, Κυπερούντα, επ. Λεμεσού, 20.30. Eίσοδος: €20 (με φαγητό). Πληρ. 99822830.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close