13-20 August 2023
Επόμενες Εκθέσεις , News

Μια έκθεση θα στηθεί σε δύο όμορφα σημεία του χωριού

8 καλλιτέχνες σε μια ξεχωριστή έκθεση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Αυγούστου 2023

Με χαρά ανακοινώνουμε την παρουσίαση της πρώτης έκθεσης - οπτικής συμφωνίας με τίτλο Ανάποδα Βουνά του διεθνούς artist-led πρότζεκτ Settlements Οικισμοί, σε οργάνωση και επιμέλεια μιαςομάδας καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό που απαρτίζεται από τους: Βίκυ Περικλέους (Κύπρος), Burchhard Garlichs, (Γερμανία), Δημήτρη Νεοκλέους, (Κύπρος), Κυριάκο Καλλή (Κύπρος), Μιχάλη Νικολαΐδη (Γερμανία), Nika Span (Γερμανία/Σλοβενία), Πανίκο Τεμπριώτη (Κύπρος) και Στέφανο Καράμπαμπα (Ελλάδα).

Το διερευνητικό αυτό πρότζεκτ εστιάζει στην ανάπτυξη και επιμέλεια περιεχομένων, καταστάσεων και εκθέσεων τέχνης τα οποία εμπλέκουν πολλαπλά μέσα, τεχνολογίες και τρόπους, ικανά να επανά-διαπραγματευτούν χωροχρονικές έννοιες των βιοπολιτικών τοπίων σε παρόντα χρόνο. Η πρώτη αυτή έκθεση «Ανάποδα Βουνά» προτείνεται ως μια ανοικτή εγκατάσταση στους χώρους Αερικό και Νερόμυλο της Ροδούς του χωριού Γαλάτα, που επεκτείνονται φυσικά και νοητάκατά μήκος του ποταμού Κλάριου ή Καρκώτηκαι που συναντούν νοητά τις κοινότητες των περιοχών και των εδαφών του Τροόδους.

Οι τόποι αυτοί, επανά-προτείνονται ως χώροιεναλλακτικών εκφράσεων και μετασχηματιστικών περισυλλογών πάνω σε ετερό-χρονικότητες και σε μοτίβα ζωής, θανάτου και ανά-γέννησης σε σχέση με το βιοπολιτικό τοπίο των περιοχών και των κοινοτήτων του Τροόδους, όπως αυτό αναπτύσσεται ριζωματικά αλλού, αλλά και όπως το ‘Αλλο αλληλοεπιδρά με αυτό.

Η εγκατάστασητων έργωνστα εδάφη αυτά, υποδεικνύεικαι επιδιώκειτηνανάδυσημιας άλληςκοινότητας. Παρόλη την προσωρινότητάτης, στα πλαίσια μιας εικαστικής έκθεσης, ενσωματώνει ταυτόχρονα, μαρτυρίεςτωνβιοπολιτικών στρωμάτων, αφηγήσεωνκα χωροχρονικών υπολειμμάτωντων περιοχών της Σολέας και του Τροόδους. Η έκθεση και το ευρύτερο πρότζεκτ κινείται από μια τοπική σε μια δια-τοπική ανάπτυξη και κατανόηση.

Επιθυμεί ν’ αναπτύξειδίκτυα και μοτίβα εναλλακτικών οικονομιώνζωής και παραγωγής μέσα στους κόσμουςικανά να ξανά-φανταστούν νέες αναδύσεις και άλλους χώρους στοργής και τρόπους συνδιαλλαγήςκαι συμπερίληψηςκοινοτήτων και τόπων.

Στην ημέρα των εγκαινίωνη ώρα 11:00 –12:00 π.μ.θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από την Δρ. Αναστασία Χάματσου με θέμα «Διαχρονικές (ιδιαι)ετερότητεςκαι αξίες του Ολύμπου της Κύπρου»και στις 12:30 –13:00 θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους της έκθεσηςαπό τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Διάρκεια έκθεσης από τις 13-20 Αυγούστου του 2023.

anapoda2.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close