Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Δεκαπενταύγουστος σε 20 χωριά της Κύπρου

Παίζουμε τόμπολα, απολαμβάνουμε μουσική και βλέπουμε υπαίθριο σινεμά!

Δημοσιεύτηκε στις 11 Αυγούστου 2023

Το καλοκαίρι στο χωριό έχει άλλη χάρη, γι’ αυτό την παράδοση του χωριού δεν θα τα ζήσεις πουθενά αλλού!

Αν είσαι από τους τυχερούς που επέλεξαν να περάσουν ή να κάνουν στάση τον 15αύγουστο στο χωριό, καλά θα κάνεις να πας οργανωμένος και... προετοιμασμένος για το πόσο ωραία θα περάσεις!

Εμείς πάντως συγκεντρώσαμε και σου προτείνουμε να επιλέξεις ανάμεσα σε διαφορετικά χωριά που προετοιμάστηκαν κατάλληλα και περιμένουν να σε υποδεχτούν για έναν Δεκαπενταύγουστο διαφορετικό.

Άγιος Δημήτριος Μαραθάσας
Ο Άγιος Δημήτριος, ένα πανέμορφο χωριό της επ. Λεμεσού που ανήκει στη γεωγραφική περιφέρεια της Μαραθάσας, περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος και με χαρακτηριστικό του τις πολλές και πλατύφυλλες κληματαριές με το σταφύλι βέρικο στις αυλές των σπιτιών του, έφτιαξε φέτος ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, παιχνίδια και φαγητό. Μέσα στο πρόγραμμα έχει συμπεριλάβει και βραδιά τόμπολας για τον Δεκαπενταύγουστο.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς
Γνήσια, λαϊκή φωνή και πολύ αγαπητός στο κοινό! Ο Μάκης Δημάκης ετοιμάζει βαλίτσες και έρχεται στην Κύπρο, για ένα live στο χωριό Αγ. Ιωάννη Πιτσιλιάς στην επαρχία Λεμεσού. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Αποδήμων & Φίλων Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του, στις 15 Αυγούστου 2023 θα μας υποδεχτεί στην Ετήσια Χοροεσπερίδα του με το μουσικό σχήμα του Μάκη Δημάκη. Ο αγαπημένος τραγουδιστής θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες του ''Κανείς δεν είναι κανενός", "Αναφορές", "Εγώ δεν μπορώ", "Τάμα" κ.ά. ξεσηκώνοντας τα πλήθη.
>> Τρίτη 15 Αυγούστου, Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Πιτσιλιάς, 21.00. Εισιτήρια: για άτομα άνω των 15 ετών €15, για άτομα 7-15 ετών €10, παιδιά κάτω των 7 ετών δωρεάν. Πληρ. στο 96712927.

Αγρός
Οι λόγοι για να περάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στον Αγρό είναι αρκετοί. Πέρα από τις ομορφιές που του έδωσε απλόχερα η φύση και τις νοστιμιές (γλυκά, αλλαντικά, φρούτα) που παράγουν οι άνθρωποι της κοινότητας του Αγρού, αυτόν τον Δεκαπενταύγουστο μάς δίνονται αρκετοι λόγοι για να ετοιμάσουμε εξόρμηση στο χωριό της επαρχίας Λεμεσού. Τόμπολα, συναυλία με τον Κώστα Καραφώτη, μουσικές βραδιές με αγαπημένους καλλιτέχνες είναι μόνο από τα μερικά που μας περιμένουν στον πανέμορφο Αγρό.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Άρσος
Το Άρσος, ένα απ’τα μεγαλύτερα κρασοχώρια της Κύπρου μάς περιμένει και το φετινό καλοκαίρι με πολλές εκπλήξεις! Φέτος, μας δίνει ένα ακόμα λόγο για να επισκεφθούμε το χωριό, μιας και έφτιαξε ένα πρόγραμμα γεμάτο με δραστηριότητες. Ο 15αύγουστος θα περιλαμβάνει τόμπολα, εργαστήρι ζωγραφικής για τα παιδιά, μουσική βραδιά με το μουσικό σχήμα Τεύκρου Νεοκλέους στην πλατεία (20.30) στην πλατεία.
Μάθε περισσότεραεδώ.

Πραιτώρι
Το Πραιτώρι μάς προσκαλεί για 4 ημέρες γεμάτες κάθε είδους διασκέδαση, για μικρούς και μεγάλους. Στο πρόγραμμά του και συμπεριλάβει και τον 15αύγουστο για να παιχνίδι τόμπολας και λαχνούς με κλήρωση δώρων.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Λεύκαρα
Πάμε ξανά στα αγαπημένα Λεύκαρα. Συγκεκριμένα, τον Δεκαπενταύγουστο θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στη ζωή και το αξέχαστα τραγούδια που μας χάρισαν ο «Σερ» του ελληνικού πενταγράμμου. Γρηγόρης Μπιθικώτσης και ο βάρδος του έρωτα και της αγάπης, Γιάννης Πάριος. Τραγουδούν: Γιώργος Σταμάταρης, Χριστάκης Αναστασίου και Μαρία Ανδρέου. Καλλιτεχνικής Επιμέλεια – Παρουσίαση: Χρήστος Φιλίππου. Ραντεβού στην Αυλή του Δημοτικού Σχολείου στις 21.00.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Λόφου
Το Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου στη Λόφου επιστρέφει και φέτος να μας χαρίσει μοναδικές, μουσικές βραδιές και ξεφάντωμα. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Αποδήμων Λόφου μας προσκαλεί στο 31ο Φεστιβάλ Δεκαπενταύγουστου, με ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα. Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Τρίτη 15 Αυγούστου με μουσική βραδιά από το σχήμα της ταβέρνας Γλυκομέθη.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Βουνί
Το Βουνί, ένα από τα πιο γραφικά και παραδοσιακά χωριουδάκια της Επαρχίας Λεμεσού, μας περιμένει και φέτος με ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα. Το χωριό υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες ακόμα και τον Δεκαπτενταύγουστο. Το πρόγραμμα αρχίζει με τόμπολα και συνεχίζει με μουσική βραδιά με την Παμπίνα Κοντέα στις 20.00.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Ευρύχου
Το καλοκαιράκι έφτασε κι εμείς ξεκινήσαμε ήδη να σημειώνουμε όλα όσα θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι, είτε στην πόλη είτε σε κάποιο χωριό της Κύπρου. Για σένα που το καλοκαίρι συνηθίζεις να μπαίνεις στο αυτοκίνητό σου και να ανηφορίζεις προς κάποιο χωριό, μάθε ότι το χωριό Ευρύχου στην επ. Λευκωσίας ανακοίνωσε πρόγραμμα για το καλοκαίρι, το οποίο περιλαμβάνει θερινό κινηματογράφο στις 14 Αυγούστου και τόμπολα στις 15 Αυγούστου.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Λαγουδερά
Τι καλύτερο από το να συνδυάσεις εξόρμηση και διασκέδαση στα όμορφα χωριουδάκια του νησιού για το φετινό καλοκαίρι; Το Κοινοτικό Συμβούλιο Λαγουδερών ανακοίνωσε ένα πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα με εκδηλώσεις που θα μας πάρουν στο χωριό. Συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις αρχίζουν το Σάββατο 12 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Αυγούστου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική βραδιά με δωρεάν κυπριακό ποτό και platter με τυριά και αλλαντικά (15/8/23).
Μάθε περισσότερα εδώ.


Παλιόμυλος
Ο Παλιόμυλος, είναι χωριό της Λεμεσού, το οποίο ανήκει στην γεωγραφική περιφερικά της Μαραθάσας, κτισμένο στις νότιες πλαγιές του Τροόδους σε υψόμετρο 1040 μέτρων και σε απόσταση 42 χιλιομέτρων από την πόλη της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα γραφικό χωριό, διαμελισμένο από πολλά μικρά ρυάκια, που αποτελούν παρακλάδια του ποταμού Διαρίζου. Κάνοντας κανείς μια βόλτα στο χωριό την Τρίτη 15 Αυγούστου, μπορείτε να κάνετε στάση για τόμπολα, τσιμπήματα, γλυκά και μουσική στις 19.00.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Δωρός
Η κοινότητα Δωρός της επαρχίας Λεμεσού ετοίμασε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει μουσική, θερινό σινεμά, θέατρο και τόμπολα, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Αυγούστου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση "Συμπέθεροι για Κλάματα", με τους Κώστα Βήχα και Γιώργο Ζένιο στις 20:00.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Μουτουλλάς
Ο Μουτουλλάς, ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια, στην καρδιά της κοιλάδας της Μαραθάσας, έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι! Τι καλύτερο λοιπόν από το να συνδυάσεις μια εξόρμηση σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι της Κύπρου μας τον Δεκαπενταύγουστο; Θα στηθεί παζαράκι στην εκκλησία.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Οίκος Μαραθάσας
Ο Οίκος Μαραθάσας είναι ένα μικρό ορεινό χωριό, με 200 περίπου κατοίκους. Βρίσκεται κτισμένο στην ανατολική πλαγιά της ρεματιάς που διοχετεύει τα νερά του ποταμού Σέτραχου, προς το φράγμα Καλοπαναγιώτη. Το χωριό «σκαρφαλωμένο» στην απότομη πλαγιά του βουνού, χαρίζει στον επισκέπτη παρατηρητή, καταπληκτικές εικόνες, αν αυτός κατέρχεται από το χωριό Γερακιές. Τον φετινό Δεκαπενταύγουστο μάς περιμένει για τόμπολα.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Φοινί
Το όμορφο χωριό Φοινί μάς καλεί φέτος το καλοκαίρι να πάμε προς τα ορεινά, με εγγυημένη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους. Ραντεβού την Τρίτη 15 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία για τόμπολα και ζωντανή μουσική με τη Σάσα Γλυκύ και τον Σωτήρη Μακαρούνα.

Βάσα Κοιλανίου
Ένα από τα πιο όμορφα χωριά της επαρχίας Λεμεσού, η Βάσα Κοιλανίου, έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι και σε καλεί να την επισκεφθείς. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις στο χωριό ξεκίνησαν και ολοκληρώνονται στις 17 Σεπτεμβρίου με τη Γιορτή του Παλουζέ. Ανάμεσα στις εκδηλώσεις, είναι ο διαγωνισμός τόμπολας (17.00) και το καλοκαιρινό πάρτι νεολαίας (21.00) την Τρίτη 15 Αυγούστου.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Κοιλάνι
Το Κοιλάνι, το χωριό της επαρχίας Λεμεσού, ένα από τα πιο όμορφα Κρασοχώρια της Λεμεσού, διάσημο για τα κρασιά του και τα παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, αλλά και για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του, μας προσκαλεί κάθε Δεκαπενταύγουστο να περάσουμε όμορφα και να χαλαρώσουμε.Εξ ου και μας προσκαλεί σε μια ρεμπέτικη μουσική βραδιά με τους Γιώργο και Κυριάκο Γεωργιάδη.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Δορά
Το όμορφο χωριό Δορά ετοιμάζει και φέτος μια σειρά από εκδηλώσεις για όλα τα γούστα, για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Μέσα στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η Τρίτη 15 Αυγούστου, ραντεβού στις 18:00 για τόμπολα.

Λεμύθου
Η Λεμύθου βρίσκεται σε μια από τις ψηλότερες περιοχές της Κύπρου, γι' αυτό και το κλίμα της είναι δροσερό το καλοκαίρι. Έχει μέσο υψόμετρο 1100 μέτρα και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 ψηλότερα χωριά της Κύπρου. Είναι χωριό της νότιας Μαραθάσας, κτισμένο αμφιθεατρικά μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον. Απέχει 65 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Λεμεσού και 85 περίπου χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκωσίας, ενώ συνδέεται με ελικοειδείς δρόμους, λόγω του φυσικού περιβάλλοντος, με τον Πρόδρομο στα ανατολικά, με τον Παλαιόμυλο στα νοτιοανατολικά και με τα χωριά Τρεις Ελιές και Καμινάρια στα νοτιοδυτικά. Και τώρα που σου δώσαμε όλες τις πληροφορίες για να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις στο χωριό τον Δεκαπενταύγουστο. Η μέρα περιλαμβάνει τόμπολα (20.00) και μουσική βραδιά (21.00) στην Εμπορική Σχολή Μιτσή.
Μάθε περισσότερα εδώ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close