Δημοσιεύτηκε στις 14 Αυγούστου 2023
Το Καστελόριζο είναι το νησί στο οποίο θα χαλαρώσετε με ένα φυσικό δίκτυο διαδρομών, παραλίες, ξωκλήσσια και έναν χρωματιστό οικισμό.
Το νησί με την πόλη σαν σκηνικό
Μπαίνοντας στο λιμάνι στο Καστελόριζο θα αντικρίσετε ένα πολύχρωμο σκηνικό που δεν θα το περιμένετε σε ένα νησί αυτού του μεγέθους.
Πανέμορφα χρωματιστά σπίτια σε νεοκλασικό ύφος περιβάλουν όλο το λιμάνι. Πίσω τους τούφες-τούφες πεύκων, στα αριστερά ο μιναρές του παλιού τζαμιού που τώρα έχει γίνει μουσείο λαϊκής τέχνης και λίγο πιο πάνω το Κάστρο των Ιπποτών.
Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που βλέπετε προσεγγίζοντας αυτό το μικρό νησί και είναι πανέμορφη.
Οικισμούς, πλην της πόλης στο λιμάνι, δεν έχει, ασφαλτοστρωμένους δρόμους εκτός από αυτόν που συνδέει την πόλη με το αεροδρόμιο δεν θα βρείτε, γιατί δεν τους χρειάζεται άλλωστε. Διαθέτει ένα φυσικό δίκτυο μονοπατιών και κάποιους χωματόδρομους που βγάζουν κυρίως στα διάφορα ξωκλήσια που είναι διάσπαρτα στο νησί.

Το Καστελόριζο με τις παρθένες παραλίες
Το larissanet.gr στο περιοδικό Summer κάνει ένα αφιέρωμα στο Καστελόριζο και σημειώνει. Στο Καστελόριζο δεν θα χρειαστεί να νοιαστείτε ούτε για το εάν θα βρείτε άδειες ξαπλώστρες αφού παραλίες με την κλασική έννοια δεν υπάρχουν εδώ, θα βρείτε όμως άπειρα σημεία για να βουτήξετε στα σκούρα μπλε μαγευτικά νερά του.
Τι θα κάνετε λοιπόν όσο είστε στο μικρό αυτό νησί; Δροσερές βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του, επισκέψεις στα αξιοθέατα που αφηγούνται την ιστορία του, πεζοπορίες στα μονοπάτια του για να χορτάσετε θέα στη θάλασσα, θα απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις, παραδοσιακά πανηγύρια αλλά και υπέροχες συζητήσεις με τους ακρίτες.
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά
Η ευρωπαϊκή πόλη που ανακηρύχθηκε ως η πιο πολύχρωμη στον κόσμο -Ποιες άλλες είναι στη 10άδα
Σε μια εποχή όπου η ταξιδιωτική εμπειρία συνδέεται με την εικόνα μια νέα μελέτη από την JustCover επιχειρεί να αναδείξει τις πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου
Harry Potter: Το HBO ανανέωσε από τώρα τη δεύτερη σεζόν - Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα
Η πρώτη σεζόν της σειράς αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2026
Καιρός: Έρχεται μίνι καλοκαίρι
Ανεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία–Περαιτέρω άνοδος τις επόμενες μέρες
Άνοιξαν οι οι αιτήσεις για τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά 2026
Τα χωριά της Κύπρου θα μετατραπούν και φέτος σε ζωντανούς γιορτινούς προορισμούς
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ στο Netflix
Το Netflix κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του KYLIE, της νέας σειράς ντοκιμαντέρ για την Κάιλι Μινόγκ, που έρχεται στις 20 Μαΐου με σπάνιο αρχειακό υλικό
Έρχεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας – Πού αναμένονται σήμερα βροχές
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, «η φωνή της φύσης», γίνεται 100
Τα γενέθλια του Ατένμπορο θα εορταστούν με μια εβδομάδα ειδικών εκπομπών στο BBC, μια ζωντανή συναυλία στο Royal Albert Hall, αλλά και εκδηλώσεις σε μουσεία
Μεγάλη επιτυχία για τον ιατρικό τουρισμό της Κύπρου
Ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μεταμόσχευσης Μαλλιών υποδέχεται στην Κύπρο το Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο του World FUE Institute.
22η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης: H Κύπρος με ισχυρή παρουσία και πάνω από 100 τίτλους
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται ιδιαίτερα ενισχυμένη, με πλούσιο πρόγραμμα παρουσιάσεων, συζητήσεων και διεθνών συμμετοχών
Emily in Paris: Αυτό θα είναι το πρόγραμμα των γυρισμάτων στη Μύκονο
Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα γυρίσματα της σειράς στο νησί των Aνέμων θα διαρκέσουν 15 ημέρες