Δημοσιεύτηκε στις 21 Αυγούστου 2023
Μία σειρά νέων μεγάλων επενδύσεων τροχοδρομεί στην Κύπρο ο μεγαλύτερος οργανισμός του Ισραήλ στον τομέα της φιλοξενίας.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο ξενοδοχειακός όμιλος Fattal Hotel Group, ο οποίος διαθέτει 270 ξενοδοχεία σε 117 προορισμούς στο Ισραήλ, στην Ευρώπη και στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιδιώκει σήμερα να επεκτείνει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό του στην Κύπρο.
Η εταιρεία κατέχει σήμερα 9 ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάφο, τη Λάρνακα, τον Πρωταρά και τη Λεμεσό.
Η πιο πρόσφατη επένδυση του Ομίλου ήταν η απόκτηση του πεντάστερου ξενοδοχείου GrandResort Limassol στη Λεμεσό, για το οποίο, όπως σημειώνεται, υπάρχουν σχέδια για σημαντικές ανακαινίσεις, ενώ πρόκειται να συμπεριληφθεί κάτω από την ομπρέλα του brand Leonardo Hotels Limited Edition.
Επιπρόσθετα, η εταιρεία απέκτησε το Elias Latsi Holiday Village Resort, το οποίο σύντομα θα ανακαινιστεί πλήρως και θα μετονομαστεί σε Leonardo Club Family Resort, πρόσφατα λειτούργησε και ένα νέο ξενοδοχείο στη Λεμεσό κάτω από το brand NYX.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα ακόμη ξενοδοχείο NYX αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του και στη Λευκωσία.
Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, για την περιοχή της Μεσογείου, Ron Aloni, ανέφερε πως η εταιρεία σήμερα απασχολεί 1200 άτομα σε τοπικό επίπεδο, σημειώνοντας πως είναι υπερήφανη που επεκτείνεται περαιτέρω στο νησί μας. "Προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή είναι να οριστικοποιήσουμε τις διαδικασίες μας όσον αφορά τα νεοαποκτηθέντα ξενοδοχεία, να ολοκληρώσουμε τις εργασίες γύρω από τις επενδύσεις και στη συνέχεια να αξιοποιήσουμε νέες επενδυτικές ευκαιρίες στο νησί", εξήγησε.
Ο κ. Aloni πρόσθεσε πως ο Όμιλος πιστεύει στο μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο, ενώ θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία κυβέρνησης και ιδιωτικού τομέα για την υλοποίηση μακροπρόθεσμων στόχων που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη φορολογία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη στήριξη της αγοράς, καθώς και τη διαμόρφωση κινήτρων για προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων.
Από την πλευρά του, ο CEO του Invest Cyprus, κ. Μάριος Ταννούσης χαιρέτισε την επέκταση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Fattal στην Κύπρο και δήλωσε ότι: "Οι επενδυτικές αποφάσεις κορυφαίων ξενοδοχειακών ομίλων και διεθνών επενδυτών να επεκτείνουν τα σχέδιά τους στην εγχώρια αγορά αποτελούν ξεκάθαρα ψήφο εμπιστοσύνης στην προοπτική της Κύπρου στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας".
Καταλήγοντας, ανέφερε πως ο οργανισμός θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να διευκολύνει τις άμεσες ξένες επενδύσεις στους βασικούς τομείς της οικονομίας, σύμφωνα με το όραμα και τη στρατηγική της κυβέρνησης.
*Κεντρική εικόνα: NYX Limassol / Antonis Engrafou Photography
Σχετικά
«Κολλημένος» στα 40άρια ο υδράργυρος-Κίτρινη προειδοποίηση για καύσωνα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Χρυσή» συμφωνία 500 εκατομμυρίων: Το Netflix αποκτά όλο το σύμπαν του «The Walking Dead»
Το Netflix διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής του «The Walking Dead» στις ΗΠΑ από το 2011
Food Connect: Η νέα ψηφιακή λύση που φέρνει τις επιχειρήσεις πιο κοντά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Με το Food Connect, τρόφιμα που διαφορετικά θα παρέμεναν αναξιοποίητα μπορούν να αποκτήσουν νέα αξία, στηρίζοντας παράλληλα ανθρώπους και κοινότητες.
Kawacom’s και Enavsma Foundation συνεχίζουν να επενδύουν στη νέα γενιά
Νέα υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές - Παράταση αιτήσεων έως τις 9 Αυγούστου 2026.
«Κολλημένος» στα 40αρια ο υδράργυρος– Μπαίνει σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτό είναι το ελληνικό νησί στη λίστα με τους κορυφαίους κινηματογραφικούς προορισμούς στη Μεσόγειο
Η λίστα επιλέγει νησιά της Μεσογείου που πρωταγωνίστησαν σε εμβληματικές κινηματογραφικές παραγωγές, με τα φυσικά τους τοπία να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κινηματογραφικής αφήγησης και να μετατρέπονται σε διαχρονικά ταξιδιωτικά σύμβολα.
Ποδόσφαιρο και καλή καρδιά: Τρέιλερ για την 4η σεζόν του «Ted Lasso»
Μετά το Μουντιάλ, τι; Η Apple προγραμματίζει τη νέα σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς τον Αύγουστο μην και υπάρξουν ποδοσφαιρικά στερητικά σύνδρομα.
Η Lidl Κύπρου αναδεικνύεται «Νo. 1 στη σχέση ποιότητας-τιμής» για 3η φορά
Η νέα διάκριση Best Buy Award 2026-2027 επιβεβαιώνει τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα στην πιο προσιτή τιμή της αγοράς.
Ride or Die: Είδαμε την ολοκαίνουργια σειρά της Amazon Prime Video και καταλάβαμε γιατί κάνει πάταγο
Η Octavia Spencer και η Hannah Waddingham απογειώνουν μια ξέφρενη περιπέτεια κατασκοπείας που, πίσω από τις σφαίρες και τις καταδιώξεις, κρύβει μια υπέροχη ιστορία γυναικείας φιλίας
Συμβούλιο CYTA: Απολογισμός θητείας Φεβρουάριος 2024 – Ιούλιος 2026
Μια περίοδος μετασχηματισμού για τη Cyta και την ψηφιακή Κύπρο
Τράπεζα Κύπρου: Καλύτερη ψηφιακή τράπεζα της Κύπρου στα Euromoney Awards for Excellence 2026
Η περίοδος αξιολόγησης κάλυψε το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2025 έως 31 Δεκεμβρίου 2025.
Πανσέληνος Ιουλίου: 10 εντυπωσιακές φωτογραφίες από το "Φεγγάρι του Ελαφιού"
Υπέροχες εικόνες που αποτυπώνουν το φεγγάρι, όπως το είδαμε στο νησί μας το βράδυ της Τετάρτης, 29 Ιουλίου