Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2023
Ένα ξωκκλήσι που έχει συντελέσει στο να αποκτήσει έντονη θρησκευτική δραστηριότητα μια ολόκληρη περιοχή, είναι αυτό του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Γεροσκήπου.
Ένα λιτό και απέριττο παρεκλήσι, που δεσπόζει στο χώρο που είναι χτισμένο με μία εκπληκτική θέα στη θάλασσα της περιοχής!
Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγα χρόνια, με πρωτοβουλία της γνωστής δικηγόρου της Πάφου Πόπης Αθηνοδώρου-Μάντη και τη γενναιόδωρη συνδρομή της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και της Μητρόπολης Πάφου.
Η αποδοχή που συναντά ο χώρος αυτός από την κοινωνία της Πάφου δικαιωματικά τον καθιστά ένα από τους σπουδαιότερους θρησκευτικούς χώρους της επαρχίας στις μέρες μας.
Η εκπληκτική θέα που προσφέρει στους επισκέπτες, κυρίως κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, αλλά και η μοναδική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική του, το έχουν μετατρέψει και σε χώρο περιπάτου και ανάπαυσης για εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά.
Η αποδοχή του από τους πιστούς, φαίνεται από τη ζήτηση για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων σε αυτόν. Ήδη από της κτίσεως του, στους αρμόδιους της Μητρόπολης Πάφου βρίσκονται σε συνεχή βάση δεκάδες αιτήματα νέων ζευγαριών και άλλων πολιτών για τέλεση γάμων και βαπτίσεων, αφού τόσο η τεχνοτροπία κατασκευής του, που θυμίζει Αιγαίο και ελληνικά νησιά, όσο και η εκπληκτική θέα από το σημείο όπου έχει ανεγερθεί, το καθιστούν μοναδικό σε όλη την Πάφο.
Η ζήτηση έχει αυξηθεί σήμερα ακόμη περισσότερο από την ούτως ή άλλως έντονη ζήτηση που υπήρχε όλα τα χρόνια λειτουργίας του ναού, αφού η αναστολή των τελετών λόγω πανδημίας είχε συντείνει στη μετάθεση δεκάδων μυστηρίων στην Πάφο την προηγούμενη διετία.
Πηγή: Pafos net
Σχετικά

Δύο elegant ξενοδοχεία για να ζήσεις τις πιο ξεχωριστές γιορτές!
Η γιορτινή ατμόσφαιρα απογειώνεται στα Louis Hotels


Ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο Animation video που ταξίδεψε μέχρι τη Βαρκελώνη
Η αρχή στη συνεργασία DeLeMa McCann Κύπρου και Paradox Museum Limassol

Τα καλύτερα δωμάτια με τζάκι σε έναν υπέροχο ορεινό προορισμό
Αυτές οι σουίτες είναι χάρμα οφθαλμών

Πάμε να ζυμώσουμε οικογενειακώς στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο
Θα αναβιώσουμε το ξεχωριστό έθιμο της παραδοσιακής «γεννόπιττας»

Δωρεάν στάθμευση για την περίοδο των γιορτών στη Λάρνακα
Από τις 4 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2024

Λαμπερές εικόνες από το χριστουγεννιάτικο χωριό του Αγρού
Οι εικόνες που θα σε πάρουν στο χωριό

Εντυπωσιακές εικόνες από τη στολισμένη Πάφο
Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στην Πλατεία Κέννεντυ



Νιώσε τον παλμό των Χριστουγέννων στο ΝΥΧ Hotel Limassol
To ΝΥΧ σε καλωσορίζει στη μαγεία των Χριστουγέννων, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές
Πάμε να γιορτάσουμε τη λάμψη της μαγείας των Χριστουγέννων πάνω στη θάλασσα!
Η Μαρίνα Λεμεσού ανάβει τα φώτα των γιορτών