Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Τα 3 "δυνατά" street food festivals που θα μας πάνε στο χωριό

Ετοιμάσου για εκδρομή

Δημοσιεύτηκε στις 07 Σεπτεμβρίου 2023

Ετοιμαστείτε για εκδρομή!

Τα 3 πιο "νόστιμα" street food festivals θα μας πάνε... στο χωριό! Όχι, δεν πρόκειται να ταξιδέψουμε χιλιόμετρα για να βρούμε την τέλεια λαχταριστή συνταγή, αλλά θα καταλήξουμε στα γραφικά δρομάκια ενός χωριού, όπου το street food πάει την εμπειρία σε άλλο επίπεδο!

Σημείωσε χωριό, ημερομηνία και έφυγες!

streetfood_V2KlELJ.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Astromeritis Food Festival
Το Astromeritis Food Festival επιστρέφει για 2η χρονιά στο χωριό Αστρομερίτης. Από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου, το Συσκευαστήριο Αστρομερίτη που το φιλοξενεί το φεστιβάλ θα γεμίσει με Food Trucks με επιλογές φαγητού από όλον τον κόσμο, Dj sets, live μουσική και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους. Μάλιστα για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ ανακοινώθηκε και η πρώτη συναυλία, στην οποία θα τραγουδήσει ο Hovig. Αυτό σίγουρα δεν θέλεις να το χάσεις.
>> Παρασκευή 22 - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, Αστρομερίτη, επ. Λευκωσίας.

38510-sitesdefaultfiles38908242_3.2e16d0ba.fill-1375x729_XvvjXj8.jpg


Palaihori street food festival
Το Φαγητό του δρόμου στο Παλαιχώρι - Palaihori street food festival θα διοργανωθεί στις 14 Οκτωβρίου 2023 στο πάρκο κάτω από την κεντρική πλατεία. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περίπτερα πώλησης τοπικών προϊόντων, περίπτερα με live cooking και πώληση ζεστών φαγητών -ιδιαίτερα κυπριακών γεύσεων-, γαστρονομικές επιδείξεις με τοπικά προϊόντα από διακεκριμένους σεφ, μουσικές σκηνές και χορευτικά. Θα υπάρχουν περίπτερα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνιών. Σκοπός της εκδήλωσης να γνωρίσει όσον το δυνατόν περισσότερος κόσμος τις ομορφιές, τη γραφικότητα του χωριού, τα μνημεία και ταυτόχρονα να γευθεί τα προϊόντα που παράγει η περιοχή. Στην είσοδο του πάρκου θα στηθούν περίπτερα με χειροτεχνίες (από μαλλί και σπόρους, αρωματικά κεριά και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά) και έτοιμα συσκευασμένα προϊόντα (ελαιόλαδο και παράγωγα της ελιάς, βότανα και ροφήματα από βότανα, ξηρούς καρπούς, γλυκά του κουταλιού κ.ά.). Μέσα στο πάρκο θα φιλοξενηθεί το μουσικό σχήμα τα Αιγαιοπελαγίτικα και χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών. Παράλληλα θα στηθούν περίπτερα με φαγητά τύπου street food (λουκάνικο στην πίττα, χαλλούμι στην πίττα, σουβλάκια, σεφταλιές, αφέλια με πουργούρι, πουρέκκια αλμυρά, μακαρόνια χωριάτικα αλλά και noodles με λαχανικά όπως και vegan επιλογές). Οι σεφ θα φτιάχνουν γαστρονομικές δημιουργίες με διάφορα τοπικά προϊόντα οι οποίες θα προσφέρονται στο κοινό για δωρεάν γευσιγνωσία.
>> Σάββατο 14 Οκτωβρίου, Παλαιχώρι, επ. Λευκωσίας.

Παραδοσιακό street food festival
Το χωριό Μαρώνι βρίσκεται βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κύπρου. Ανήκει στην επαρχία Λάρνακας. Έχει περίπου 800 κάτοικους πληθυσμό, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία. Γειτονεύει με τα χωριά Ζύγι και Ψεματισμένος. Είναι κτισμένο σε ένα λόφο περίπου 4km από την παραλία κι εκεί στις 21 Οκτωβρίου 2023 θα στηθεί μία ξεχωριστή γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα! Ο λόγος για το Maroni street food festival που θα διοργανωθεί στις 21 Οκτωβρίου 2023 στο πλακόστρωτο δρομάκι οδός Αγίου Γεωργίου και στις 2 πλατείες στο Μαρώνι, την πλατεία Τάσος Μητσόπουλος και στην πλατεία Δασκάλου Αργυρίδη πριν το παλιό χωριό. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περίπτερα πώλησης τοπικών προϊόντων, περίπτερα με live cooking και πώληση ζεστών φαγητών ιδιαίτερα κυπριακών γεύσεων, γαστρονομικές επιδείξεις με τοπικά προϊόντα από διακεκριμένους σεφ, μουσικές σκηνές και χορευτικά. Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνιών. Στις 2 πλατείες θα φιλοξενηθούν 2 μουσικά σχήματα, παραδοσιακοί οργανοπαίχτες, μια έντεχνη σκηνή και χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών. Παράλληλα θα στηθούν περίπτερα με φαγητά τύπου street food (λουκάνικο στην πίτα, χαλλούμι στην πίτα, σουβλάκια, σεφταλιές, αφέλια με πουργούρι, πουρέκκια αλμυρά, μακαρόνια χωριάτικα αλλά και noodles με λαχανικά από το Μαρώνι όπως και vegan επιλογές). Οι σεφς θα φτιάχνουν γαστρονομικές δημιουργίες με διάφορα τοπικά προϊόντα οι οποίες θα προσφέρονται στο κοινό για δωρεάν γευσιγνωσία.
>> Σάββατο 21 Οκτωβρίου, Μαρώνι, επ. Λάρνακας, 16.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close