Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Οι καλύτερες νέες αφίξεις στo νησί για φαγητό

Τα μαγαζιά που ξεχώρισαν τη σεζόν 2022-2023 στην κατηγορία Νέα Άφιξη στα Cyprus Eating Awards 2023

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2023

Τα Cyprus Eating Awards 2023 μπήκαν ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 17 κατηγορίες και τα 89 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 17 κατηγορίες, μία ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για την Καλύτερη Νέα Άφιξη που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον.

Φέτος, η σεζόν μάς έδωσε πολλές νέες αφίξεις που έκλεψαν εντυπώσεις αλλά 6 είναι εκείνες που με πολλές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποια είναι άραγε φέτος η δική σου αγαπημένη νέα άφιξη;

Ψήφισε ΕΔΩ.

henry's (3).jpg

HENRY'S (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Εμπνευσμένο από την κομψότητα των γαλλικών μπρασερί, το Henry’s παρουσιάζει κλασικά και πρωτότυπα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα, μαζί με μια εκλεκτή γκάμα κοκτέιλ και premium ποτών. Το προσεγμένο μενού προσφέρει επιλογές από brunch μέχρι δείπνο, ενώ τα μοναδικά κοκτέιλ με την υπογραφή Henry’s, αναμφίβολα αποτελούν αιτία για να επιστρέψεις!

kritamo2.jpg

ΚΡΙΤΑΜΟ ΜΕΖΕΔΟΤΕΧΝΕΙΟ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Με το πολλά υποσχόμενο όνομα, από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, το Κρίταμο μάς μύησε στην τέχνη της κυπριακής και ελληνικής κουζίνας αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Εστιατόριο ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, με το μενού να είναι χωρισμένο στα δύο. Ξεχωρίζουν η φάβα με πορτοκάλι και κρίταμο, το βραστό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας, οι τραχανοκεφτέδες με πιπεριά φλωρίνης και μαρμελάδα ντομάτας, το κριθαρότο με σάλτσα ντομάτας και βοδινά μάγουλα και το μοσχαράκι γάλακτος με γκρεμολάτα μαϊντανού.

kuzuba.jpg

KUZUBA (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Από νωρίς το απόγευμα, το Kuzuba προσφέρει μοναδικές επιλογές tapas για να συνοδεύσετε το ποτό σας, ενώ το μενού του αποτελεί μνεία στη σύγχρονη κυπριακή κουζίνα. Το φαγητό ψήνεται με κάρβουνα από ξύλο (κυρίως λεμονιά), ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στην εποχικότητα των υλικών που χρησιμοποιούν. Ιδιαίτερη αναφορά στο μενού των ποτών καθώς διαθέτει εκλεκτές ζιβανίες, πάνω από 100 ετικέτες κυπριακού κρασιού και σπάνια ουίσκι.

maeirko.jpg

ΜΑΕΙΡΚΟ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Η φυσική συνέχεια ενός πολύ πετυχημένου concept, όπως το Πατρικό, που κατάφερε να επανασυστήσει την κυπριακή κουζίνα, τοποθετώντας την επάξια στην υψηλή γαστρονομία. Το Μαειρκό αποτελεί μία απλούστερη παραλλαγή που πατά όμως στην ίδια λογική: κυπριακά πειραγμένα. Μόνο που σε αυτό το project το comfort food έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και όλα αυτά στο ιδιαίτερο περιβάλλον της αγοράς του Αγίου Αντωνίου στο κέντρο της πόλης.

rocas.jpg

ROCAS EXPERIENCE (ΠΡΩΤΑΡΑΣ)
Η ξεχωριστή διακόσμηση σε συνδυασμό με το μοναδικό φαγητό δημιουργούν το ιδανικό σημείο για τις πιο κομψές και γευστικές εξορμήσεις, ιδίως το καλοκαίρι. Το μενού του φέρει την υπογραφή του γνωστού σεφ Ανδρέα Ανδρέου ο οποίος δημιούργησε μία παλέτα γαστρονομικών προτάσεων για να καλύψουν αυτό που έλειπε από την περιοχή. Ένα μενού που έχει ως βάση τη μεσογειακή κουζίνα, με έντονες επιρροές ωστόσο από την Ιαπωνία.

sentio2.jpg

SENTIO (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Έκανε αίσθηση με το που ανακοινώθηκε η άφιξή του, καθώς η υπογραφή του βραβευμένου σεφ Ανδρέα Γιαγκουλλά τόσο στο μενού όσο και στην αισθητική του χώρου αποτελεί εγγύηση. Το Sentio προσφέρει ένα μενού βασισμένο στη μεσογειακή κουζίνα, εμπλουτισμένο με νότες από τη Μέση Ανατολή και επιρροές από την Ασιατική κουζίνα. Πέρα από το φαγητό, όμως, δόθηκε και μεγάλη έμφαση στην επιλογή κρασιών και κοκτέιλ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close