Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Aυτές είναι οι καλύτερες ταβέρνες του νησιού

Οι κορυφαίες κυπριακές ταβέρνες για τη σεζόν 2022-2023 φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα στα Cyprus Eating Awards 2023

Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023

Τα Cyprus Eating Awards 2023 βρίσκονται ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 17 κατηγορίες και τα 89 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 17 κατηγορίες, μία από τις πιο δημοφιλείς του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή της Καλύτερης Ταβέρνας που συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας.

Φέτος, 6 παραδοσιακές ταβέρνες με πολλές διαφορές και ομοιότητες μεταξύ τους φιγουράρουν επάξια στην κατηγορία αυτή.

Ποια θα είναι άραγε φέτος η ταβέρνα της χρονιάς;

Οι υποψηφιότητες για την κατηγορία Καλύτερη Ταβέρνα είναι:

Ψήφισε ΕΔΩ.

45936-sitesdefaultfileseftixia2.2e16d0ba.fill-1200x630.jpg

Η ΚΑΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (Αγ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΛΑΡΝΑΚΑ)
Στο κέντρο του χωριού Άγιος Θεόδωρος στη Λάρνακα, η Καλή Ευτυχία κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της: προσφέρει ευτυχία και ικανοποίηση σε όποιον βρεθεί εκεί. Στην πανέμορφη παραδοσιακή αυλή της θα δοκιμάσεις νόστιμη κυπριακή κουζίνα και μια εξαιρετική ποικιλία από κρεατομεζέδες που δεν θα σε απογοητεύσουν. Εξαιρετική πινελιά η σπιτικές πίτες με μέλι.

folia1.jpg

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ (ΠΕΝΤΑΚΩΜΟ, ΕΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ)
Με παρακαταθήκη την πλούσια ιστορία του παππού Δράκου, που για χρόνια διατηρούσε εκεί το καφενείο του, το μεζεδοπωλείο η Φωλιά του Δράκου, αναβιώνει τις παλιές καλές εποχές της ζεστής φιλοξενίας και των αυθεντικών, απλών γεύσεων. Κυπριακός μεζές, πεντανόστιμα πιάτα με μανιτάρια γεμιστά, αιγοπρόβειο ΠΟΠ χαλλούμι, λούντζα, κολοκυθοκεφτέδες, καλοψημένα σουβλάκια και οφτό που λιώνει στο στόμα.

mavres xines 1.jpg

ΜΑΥΡΕΣ ΧΗΝΕΣ (ΟΜΟΔΟΣ, ΕΠ. ΛΕΜΕΣΟΥ)
Θα το ερωτευτείς από την πρώτη ματιά, καθώς ο καλαίσθητος και φινετσάτος χώρος του δίνει το στίγμα για την ξεκάθαρη ταυτότητα του μαγαζιού: καρό τραπεζομάντιλα, χαρακτηριστικά έπιπλα και αντικείμενα του κυπριακού σπιτιού, μέχρι και δίσκους βινυλίου. Στις Μαύρες Χήνες θα απολαύσεις παραδοσιακούς κυπριακούς μεζέδες, βγαλμένους από την κουζίνα της γιαγιάς, καθώς φτιάχνονται ακριβώς με την ίδια ζεστασιά και φροντίδα. Ιδιαίτερη μνεία στον μουσακά που σερβίρεται στο παραδοσιακό πήλινο και ξετρελαίνει με την πλούσια γεύση του.

potamos1.jpg

Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΤΣΑΣ (ΚΑΜΠΙ , ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ)
Κρυμμένο μέσα στο πράσινο της φύσης η ταβέρνα Ποταμός είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με τριάντα χρόνια εμπειρίας και αγάπης για τους ανθρώπους και το καλό φαγητό. Κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων και δίπλα από το γάργαρο ρυάκι, σερβίρει νόστιμους μεζέδες, καλοψημένα μαγειρευτά, όλα φρέσκα και διαλεχτά. Πολλά από τα υλικά μάλιστα που χρησιμοποιούν προέρχονται από το δικό τους αγρόκτημα ή από ντόπιους παραγωγούς.

old-simos-tavern.jpg

OLD SIMOS (ΣΩΤΗΡΑ, ΕΛ. ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)
Παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα σε ένα υπέροχο αρχοντικό με καμάρες, που θυμίζει παλιές καλές εποχές. Επιλεγμένες πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς, φρέσκο χωριάτικο ψωμί και εκλεκτοί μεζέδες με έμφαση σε συνταγές της περιοχής. Μία από τις πιο φημισμένες και όχι άδικα, ταβέρνες της περιοχής καθώς ξεχωρίζει τόσο για την ποιότητα, όσο και για τη φιλοξενία της.

petradaki.jpg

ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ (ΚΑΘΗΚΑΣ, ΕΠ. ΠΑΦΟΥ)
Σε ένα χώρο πολύ ιδιαίτερο και γεμάτο, απολαμβάνεις αυθεντική κυπριακή φιλοξενία και γευστικά πιάτα, όπως αυτά της γιαγιάς και της μαμάς. Κλασσικές γεύσεις, ελαφρώς πειραγμένες όπου χρειάζεται. Προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από το χωριό, γευστικές εναλλαγές, και ενδιαφέρουσες επιλογές για χορτοφάγους.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close