Cyprus Eating Awards , Τα highlights

Τα καλύτερα μεσογειακά πιάτα, σε 5 εστιατόρια του νησιού

Τα κορυφαία εστιατόρια για τη σεζόν 2022-2023 φιγουράρουν στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα των Cyprus Eating Awards 2023

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023

Τα Cyprus Eating Awards 2023 βρίσκονται ήδη σε τροχιά, ανακοινώνοντας τις 17 κατηγορίες και τα 89 φετινά υποψήφια εστιατόρια.

Ανάμεσα λοιπόν σ' αυτές τις 17 κατηγορίες, μία ξεχωριστή κατηγορία του θεσμού των Cyprus Eating Awards είναι αυτή για την Καλύτερη Μεσογειακή Κουζίνα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον.

Πρόκειται εξάλλου για εστιατόρια που έχουν καταξιωθεί στο μυαλό όλων μας, εστιατόρια που είναι σαν να ήταν από πάντα εκεί. Δεν έχει σημασία πόσα χρόνια ζωής μετράνε το καθένα, σημασία έχει το συναίσθημα της σταθερότητας που μας δημιουργούν.

Τα επιλέγουμε σταθερά γιατί είμαστε σίγουροι για την ποιότητα του φαγητού που θα δοκιμάσουμε. Είτε μιλάμε για κλασικές συνταγές είτε για πιάτα με πιο σύγχρονη ματιά, η έμφαση στην πρώτη ύλη και την ποιότητα είναι δεδομένες.

Ποιο θα είναι άραγε φέτος το εστιατόριο που σερβίρει την καλύτερη μεσογειακή κουζίνα;

Ψήφισε ΕΔΩ.

alley.jpg

ALLEY (ΛΕΜΕΣΟΣ)
Σ’ ένα από τα πλείστα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, βρίσκεται το Alley, ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί το οποίο σε υποδέχεται σε ένα φωτεινό αίθριο με πέτρινους τοίχους. Προσφέρει ένα μεσογειακό μενού με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπου οι πρωταγωνιστές είναι τα μοναδικά πιάτα, που πάντα βρίσκονται σε πλήρη σύμπνοια με την εποχικότητα και μια κάβα, που ικανοποιεί τις οινικές απαιτήσεις. Το concept είναι μικρά sharing πιάτα, ώστε να δοκιμάσεις λίγο από όλα!

bottega.jpg

BOTTEGA AMARO (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Δημοφιλές all day bar restaurant με εξαιρετική αισθητική, vibes και ωραίο κόσμο. Το μενού επικεντρώνεται στα φρέσκα υλικά εποχής, τα οποία συνδυάζονται άψογα αναδεικνύοντας το κάθε πιάτο με τον καλύτερο τρόπο. Επιλογές από την ιταλική κουζίνα, που περιλαμβάνουν pasta και πίτσες, που συνυπάρχουν άψογα με πιάτα όπως χταπόδι με πουρέ κολοκάσι, black angus burger, ταλιάτα βοδινού και εξαιρετικής ποιότητας steaks.

mpempa.jpg

ΜΠΕΜΠΑ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Ενσαρκώνοντας τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα, με έμφαση στην ελληνική και κυπριακή γαστρονομία, το εστιατόριο Μπέμπα αναδεικνύει γεύσεις που ξυπνούν μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια. Οι άριστες πρώτες ύλες υποβλητικά δουλεύονται με μεράκι, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι εξίσου εντυπωσιακό και οπτικά και γευστικά. Η ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια είναι εμφανής και στον χώρο του εστιατορίου. Ο γήινος χαρακτήρας του χώρου έχει καταστεί το ιδανικό μέρος συνάντησης για τους λάτρεις της καλής γαστρονομίας, εντός και εκτός πόλης.

nema.jpg

NEMA (ΠΑΦΟΣ)
Το Néma – Culinary Simplicity προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο μεσογειακό μενού που συνδυάζει τις απλές γεύσεις των ιταλικών πιάτων με διεθνείς επιρροές. Μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία με πιάτα που αναβαθμίζουν τις κλασικές γεύσεις. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα to share όπως σαλάτες, ζυμαρικά και πίτσες που ψήνονται στον ξυλόφουρνο. Ο χώρος αντανακλά τη φιλοσοφία του μαγαζιού με στοιχεία από ξύλο και μάρμαρο.

rous.jpg

ΡΟΥΣ (ΛΕΥΚΩΣΙΑ)
Έχει καθιερωθεί ως ένας προορισμός υψηλής γαστρονομίας, που βασίζεται εξ ολοκλήρου στην κυπριακή κουλτούρα και παράδοση. Σε κάθε μενού που δημιουργούν οι σεφ, υπάρχουν καθαρές αναφορές σε φρέσκα, ντόπια προϊόντα, με έντονο μεσογειακό προσανατολισμό. Επιπλέον, η συναρπαστική λίστα κρασιών που διαθέτει, είναι προσαρμοσμένη στα υψηλά πρότυπα των μενού. Το ΡΟΥΣ, δεν επενδύει μόνο σε δημιουργικά πιάτα, αλλά σε μία ολοκληρωμένη εμπειρία γευσιγνωσίας υψηλού επιπέδου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close