Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Το σαββατοκύριακο τρώμε ζεστό παλουζέ σε 4 φεστιβάλ στο χωριό

Μάθε ποια χωριά σε περιμένουν αυτό το σαββατοκύριακο με ζεστό παλουζέ

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2023

Σε πολλά χωριά του νησιού μας, εξακολουθούν να διοργανώνονται πανηγύρια και παραδοσιακές γιορτές με αφορμή κυρίως τον τρύγο, αλλά και την προβολή και προώθηση της παραδοσιακής κουλτούρα του τόπου μας.

Μάθε ποια χωριά σε περιμένουν αυτό το σαββατοκύριακο!

palouzes 1.jpg

Γιορτή του Παλουζέ στο Σούνι-Ζανατζιά
Πότε:
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 16.00.
Πού: Πλατεία κοινότητας Σουνιού-Ζανατζιά, επ. Λεμεσού.
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην πλατεία της κοινότητας Σουνιού-Ζανατζιά (επ. Λεμεσού), θα στηθεί μια όμορφη εκδήλωση γεμάτη παράδοση και γεύσεις! Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακό παλουζέ και όχι μόνο. Επίσης, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα αναλαμβάνει η Βασιλική Χατζηαδάμου.

Γιορτή του Παλουζέ
Ποτέ:
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 16.00.
Πού:
Λόφου, επ. Λεμεσού.
Το πιο όμορφο απόγευμα θα το ζήσουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της επαρχίας Λεμεσού. Στη Λόφου βέβαια και στον πιο "γλυκό" θεσμό! Πιο συγκεκριμένα, στην "33η Γιορτή του Παλουζέ στη Λόφου" που θα πραγματοποιηθεί την Kυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 16.00, στο πανέμορφο χωριό της Λεμεσού. Εκεί θα απολαύσουμε δωρεάν ζεστό παλουζέ και θα διασκεδάσουμε με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες.

Γιορτή του Παλουζέ στη Σαλαμιού
Πότε
: Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, 12.00.
Πού: πλατεία «Κυπάρισσος», Σαλαμιού, επ. Πάφου.
Στη Σαλαμιού της Πάφου, θα στηθεί και φέτος η Γιορτή του Παλουζέ, κλείνοντας έτσι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του χωριού με τον πιο όμορφο τρόπο. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στην πλατεία «Κυπάρισσος», όπου θα απολαύσουμε δωρεάν παλουζέ και θα πωλούνται τοπικά προϊόντα και εδέσματα.

NEA HMEΡΟΜΗΝΙΑ

Γιορτή του Παλουζέ στο Άρσος
Πότε:
Κυριακή 1η Οκτωβρίου
Πού:
Άρσος, επ. Λεμεσού.
Καθώς ο τρύγος πλησιάζει, εμείς δίνουμε ραντεβού στις πλατείες των κρασοχωριών, οι οποίες ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν με πολλές εκδηλώσεις και κυρίως άφθονο και ζεστό παλουζέ. Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής παλουζέ, να τον γευτείς, αλλά και να πάρεις προμήθειες για το σπίτι. Μπορείς ακόμα να τον δοκιμάσεις ζεστό και λαχταριστό. Εξάλλου, πρόκειται για ένα απόλυτα παραδοσιακό γλυκό, όπως και ο σουτζούκος, που τα συναντάς κυρίως στα χωριά μας, όπου παράγονται τα περίφημα γνωστά άσπρα σταφύλια. Πάντως, αν σου αρέσει ο παλουζές ή/και ο σιουτζιούκος, τότε πρέπει να βάλεις από τώρα στο πρόγραμμα την Γιορτή του Παλουζέ στο Άρσος της επαρχίας Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.

*Η Γιορτή ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 24 Σεπτεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω πένθους στο χωριό.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close