Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Αυτό είναι το line up του 2ου Φεστιβάλ “Μούφλον”

70 καλλιτέχνες, 13 μουσικές παραστάσεις, 2 stand up

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2023

Το τριήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου στο Προσκοπικό Κέντρο Σώματος Προσκόπων Κύπρου στον Κόρνο θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ Μούφλον!

Ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ γεμάτο μουσική, stand up, θεματικά εργαστήρια και άλλα, από/με/για τη νεολαία, και όχι μόνο!

Η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση νέων για νέους στην Κύπρο γιορτάζει φέτος τα 110 χρόνια Κυπριακού Προσκοπισμού. Με την ουσιαστική στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (μέσω του προγράμματος «Πρωτοβουλίες Νέων»), το Φεστιβάλ «Μούφλον» έρχεται για να μείνει..!

ΗΜΕΡΑ Ι:
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 18:40

ΗΜΕΡΑ ΙΙ:
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 20:00

ΗΜΕΡΑ ΙΙΙ:
Κυριακή 1 Οκτωβρίου

18:45-19:05 // Μουσική: Cyprus Beat Box

19:10-19:40 // Μουσική: Sisyphos

19:40-20:00 // Μουσική: Χορωδία «ΛΑΛΙΑ»

20:05-21:05 // Μουσική: Μουσικό Σχήμα «ΣΑΝΤΟΥΤΟ»

21:10-22:00 // Μουσική: Windcraft Band

22:05-23:05 // Μουσική: DJ Alejjos

Χρήσιμες πληροφορίες:

// Η είσοδος για τα θεματικά εργαστήρια ανοίγει στις 15:30 (συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου). Για τη συμμετοχή στα εργαστήρια απαιτείται δήλωση συμμετοχής εδώ, μέχρι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023.

// Είσοδος €15 ανά ημέρα / Προπώληση €12 μονοήμερο, €20 διήμερο, €30 τριήμερο εισιτήριο –

Σημεία προπώλησης: https://shop.tickethour.com/

// Για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

mouflon2.jpg

70 καλλιτέχνες, 13 μουσικές παραστάσεις, 2 stand up

29 Σεπτεμβρίου 2023 – Παρασκευή

18:40 [ΜΟΥΣΙΚΗ] Bob Yiannis, Mich Mich (15’)
Οι Bob Yiannis και Mich Mich είναι δύο καλοί φίλοι που μοιράζονται τις δικές τους ανησυχίες μέσα από μελωδίες. Με έναν ξεχωριστό τρόπο έκφρασης, αυθεντικό και πάνω απ’ όλα αληθινό.

19:00 [ΜΟΥΣΙΚΗ] Ζωή Δημοσθένους, Θανάσης Παμπακάς (40’)
Η Ζωή Δημοσθένους και ο Θανάσης Παμπακάς είναι για ακόμα μια χρονιά μαζί μας για να σας χαρίσουν ένα μουσικό πρόγραμμα γεμάτο μεράκι! Τραγούδια αγαπημένα, παλιά και καινούργια, σε μία jazz / swing διάθεση, από καλλιτέχνες όπως Μαρίζα Ρίζου, Gadjo Dilo, Κωστή Μαραβέγια, κλπ.  Υπόσχονται να χαρίσουν χαμόγελα, κέφι και χορό, γι' αυτό φορέστε τα χαμόγελά σας και ελάτε να γιορτάσουμε παρέα!

Συντελεστές:

Πιάνο, Φωνή: Ζωή Δημοσθένους

Κιθάρα, Φωνή: Θανάσης Παμπακάς

19:40 [STAND UP] Χαμπής(30’)
Είμαι ο Χαμπής, 26, τζιαι εσπούδασα θέατρο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύντομα στη ζωη μου εκατάλαβα ότι εν να ήθελα να ήμουν στη σκηνή τζιαι να δουλεύκω για ούλλη μου τη ζωή. Είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο ήξερα ότι εν να τα κατάφερνα. Πριν καν τελειώσω τις σπουδές μου ετράβησε με η κωμωδία. Έγραψα ένα κείμενο τζιαι επαρουσίασα το σε δικούς μου ανθρώπους. Μετά εβρεθήκαν τζιαι άλλοι, πολλοί, να μοιραστώ τούτη τη πελλάρα που το εκάμναν πριν που μένα. Εκάμαμε μια κοινότητα τζιαι τα υπόλοιπα εν να φανούν στο μέλλον. Αρέσκει μου να είμαι ο εαυτός μου τζιαι να λαλώ ιστορίες. Προσθέτω τζιαι αφαιρώ ό,τι θέλω τζιαι φκάλλω στη σκηνή τον Χαμπή. Πάνω κάτω τούτα.

20:15 [ΜΟΥΣΙΚΗ] Ars Notoria (45’)
Oι Ars Notoria είναι μια metal μπάντα με βάση τη Λευκωσία που συστάθηκε το 2020. Η μουσική τους περικλείει διάφορες αναμίξεις ειδών μουσικής, καθώς και ευρύ πειραματισμό φωνητικών τεχνικών με ελληνικό στίχο.

Συντελεστές:
Drums: Πάρης Άδης
Κιθάρα: Παναγιώτης Χριστοφή
Κιθάρα: Κυριάκος Χαραλάμπους
Μπάσο: Δημήτριος Κωνσταντίνου
Φωνή: Era

21:05 [ΜΟΥΣΙΚΗ] Prospectus μεΔημήτρηΜεσημέρη, ΦρειδερίκηΤομπάζου, ΣάββαΧρυσοστόμου(180’)
Ένα από τα πιο καταξιωμένα συγκροτήματα του τόπου που με αφοσίωση υπηρετούν την «κλασική» ροκ σκηνή στην Κύπρο θεωρώντας καθήκον να την κρατήσουν στην νυχτερινή ζωή και διασκέδαση, έτσι ώστε να ακούγονται οι συνθέτες και οι ποιητές που τους ανέθρεψαν κι έχουν ανάγκη να εκφράσουν. Με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο κοινό και στην μουσική που αντιπροσωπεύουν έχουν σαν ευρύτερη φιλοσοφία να κρατήσουν ζωντανή την καλή ελληνική μουσική και να προσφέρουν μια όαση πολιτισμού κόντρα στην ευτέλεια των καιρών.

Συντελεστές:
Τραγουδούν:
Δημήτρης Μεσημέρης, Φρειδερίκη Τομπάζου, Σάββας Χρυσοστόμου

Ηλεκτρική κιθάρα: Ρολάνδης Λαζίδης
Πλήκτρα: Άριστος Χριστοδούλου
Τύμπανα: Μύρος Ευαγγελίδης
Ηλεκτρικό μπάσο: Ανδρέας Παράσχος

30 Σεπτεμβρίου 2023 – Σάββατο

20:00 [ΜΟΥΣΙΚΗ] Μιχάλης Ττερλικκάς & Μουσικό Σχήμα «Μούσα» (90’)
Παραδοσιακή Μουσική της Κύπρου
Με τον Μιχάλη Ττερλικκά και τη μουσική του παρέα «Μούσα»
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου, επιλεγμένα με τρόπο που να καλύπτει όλο το φάσμα της παραδοσιακής μας μουσικής καθώς και τραγούδια καταξιωμένων κυπρίων συνθετών και ποιητών.

Συντελεστές:
Μιχάλης Ττερλικκάς - Βασικός τραγουδιστής και υπεύθυνος της ομάδας

Παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από: βιολί, λαούτο και ταμπουτσιά. (οι μουσικοί συμμετέχουν επίσης στο τραγούδι)

21:30[STANDUP] Γιώργος Κυριάκου (30’)
Ο Γιώργος Κυριάκου είναι ηθοποιός τζαι κάμνει Stand Up που το άχτινγκ του. Ως κωμικός, ξεμπροστιάζει τις αγκυλώσεις της Κυπριακής κοινωνίας γιατί νομίζει ότι κάποιος ενει. Μιλά χωρίς φόβο και ντροπή για θέματα ταμπού τζαι το κοινό ακούει τον τζαι σκέφτεται «Τάμπου λέει τώρα τούτος.» Αλλά εν τον κόφτει γιατί ο Κυπραίος εν ότι χορεύκω παίζε μου. Επροσπάθησε να μάθει ταμπουρλέκι να τους παίζει αλλά μόνο να φιλοσοφεί εν καλός, οπότε αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την σαλάτα την ταμπούλε. Έτσι τζαι αλλιώς εν σαλάτα που τα κάμνει. Πάλε καλά γιατί νηστικό αρκούδι δεν χορεύκει. Ο Γιώργος όμως χορεύκει τζαι δρώνει, πολλά. Στους γάμους πάει με 4 πουκάμισα. Αλλάζει παραπάνω φορές που την νύφη. Βέβαια πληρώνει την νύφη τζαι τον γαμπρό οπότε νιώθει ότι το σύμπαν εξισορροπείται.

Κάπως έτσι.

22:05 [ΜΟΥΣΙΚΗ]Ταφ Λακ (90’)
Η μπάντα Ταφ Λακ έχει δημιουργηθεί το καλοκαίρι του 2020, κάνοντας τη πρώτη τους εμφάνιση το 2021 στο Savino Live Venue στη Λάρνακα. Είναι μια εναλλακτική Μπάντα η οποία ερμηνεύει τραγούδια από την Ροκ και Ποπ μουσική σκηνή, αγαπημένα κομμάτια από το Ελληνικό πεντάγραμμο όπως επίσης και το Αγγλικό. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, τον Μάρτιο του 2023 έχουν παρουσιάσει σε ζωντανή εμφάνιση με επιτυχία το πρώτο δικό τους τραγούδι, «Τρέχω». Στην παρούσα φάση, οι Ταφ Λακ συνθέτουν τη μουσική τους και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν σύντομα τα επόμενα τους αυθεντικά τραγούδια.

Συντελεστές:
Front Woman, Vocalist: Encanrita Io

Front Man, Vocalist, Guitarist: Ανδρέας Γεωργίου

Violinist, Vocalist: Λουκία Λαζάρου

Keyboardist, Vocalist: Σταύρος Λοϊζιάς

Bassist: Αλέξανδρος Κωμοδρόμος

Drummer: Δημήτρης Ιωάννου

23:35 [ΜΟΥΣΙΚΗ] Dj Mich Mich (30’)
Get up and dance
1 hour dj set
“Playing the eternal dance hits to move you, inside out”
Artwork: Mr Babies
Μιχάλης Χατζηαντωνίου

1 Οκτωβρίου 2023 Κυριακή

18:45[ΜΟΥΣΙΚΗ] Cyprus Beat Box (20’)
O Στέφανος Βάρδας, ιδρυτής του Cyprus Beatbox, μετά τη θεαματική περσινή του εφάνιση, επανέρχεται και φέτος..! Το πάθος του για το Beatbox εμφανίστηκε σε ηλικία 13 χρονών, αρχίζοντας πειραματικά να ανακαλύπτει και να δημιουργεί ήχους/beats μέσω της φωνής. Απο την ίδρυση του Cyprus Beatbox, κατάφερε να φέρει κοντά άτομα διαφόρων ηλικιών που έχουν το ίδιο ταλέντο και πάθος με αυτόν. Θα μας ταξιδέψει και φέτος στον μαγικό κόσμο του Beat Box.

19:10[ΜΟΥΣΙΚΗ] SISYPHOS (30’)
Το συγκρότημα Sisyphos αντλεί έμπνευση από τον αρχαίο ελληνικό μύθο με το ίδιο όνομα, ενσωματώνοντας στη μουσική τους θέματα επιμονής και υπαρξιακού προβληματισμού. Οι ισχυροί στίχοι τους και οι δυναμικές μελωδίες τους αναδεικνύουν τον αγώνα και την ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζουν την αιώνια αποστολή του μυθικού Σισύφου. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Θανάση Κολώνια στη φωνή, Αλεξ Στυλιανίδη κιθάρα φωνή, Nine κιθάρα και keyboard, Αλέξανδρο Στυλιανίδη μπάσο φωνή, Ανδριανό Ζαχαρίου drums.

19:40[ΧΟΡΩΔΙΑ] ΛΑΛΙΑ (20’)
Η χορωδία παραδοσιακής μουσικής “Λαλιά”, δημιουργήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου τον Οκτώβριο του 2019 από την Κωνσταντίνα Ξενοφώντος. Η ομάδα αυτή, μελετά την παραδοσιακή μουσική μέσα από το τραγούδι και τη συνεχή έρευνα. Σκοπός της ομάδας αυτής είναι, μέσα από τη βαθιά μελέτη και τριβή, να δημιουργείται μια αισθητική γραμμή, που να πατά γερά στα θεμέλια της παραδοσιακής μουσικής, έχοντας παράλληλα και το στίγμα της σημερινής εποχής, δημιουργώντας έτσι μια φυσική συνέχεια.

20:05[ΜΟΥΣΙΚΗ] ΣΑΝΤΟΥΤΟ (60’)
Το μουσικό σχήμα “ΣΑΝΤΟΥΤΟ” δημιουργήθηκε το 2015 μέσα από την κοινή αγάπη προς την παραδοσιακή μουσική και την ανάγκη για δημιουργική έκφραση και επικοινωνία μέσα από αυτή, αρχικά απο τους Βερόνικα Αλωνεύτου (σαντούρι), Χαράλαμπο Παντελή (λαούτο), Κωνσταντίνα Ξενοφώντος (τραγούδι) και Χρίστο Χριστοδούλου (Ηχοληψία). Από το 2016 εμπλουτίζει το σχήμα και ο Γιώργος Λάμπρου (βιολί). Το σχήμα συμπράττει κατά καιρούς με καταξιωμένους καλλιτέχνες για την πραγματοποίηση θεματικών συναυλιών και παρουσιάσεων.

‘Ηξερες: Το όνομα “ΣΑΝΤΟΥΤΟ” προέρχεται από τα πρώτα γράμματα των λέξεων σαντ-ούρι και λα-ούτο. Παράλληλα, παραπέμπει στον σύνδεσμο / πρόθεση σαν και την δεικτική αντωνυμία τοῦτο (οὗτος, αὕτη, τοῦτο).

Το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και οργανικούς σκοπούς από τις τοπικές μουσικές παραδόσεις της Κύπρου, νησιών του Αιγαίου, Μικράς Ασίας και παραλίων, αστικών κέντρων Κωνσταντινούπολης - Σμύρνης, περιοχές Θράκης, Μακεδονίας κ.ά. Πραγματοποιούμε και λαμβάνουμε μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις στην Κύπρο και στο Εξωτερικό, όπως μουσικά και χορευτικά φεστιβάλ, χορευτικά γλέντια, γάμους, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές, θεματικές συναυλίες και παρουσιάσεις.

Συντελεστές:
Σαντούρι: Βερόνικα Αλωνεύτου
Λαούτο: Χαράλαμπος Παντελή
Φωνή: Κωνσταντίνα Ξενοφώντος
Βιολί: Γιώργος Λάμπρου
Ηχολήπτης: Χρίστος Χριστοδούλου

21:10[ΜΟΥΣΙΚΗ] WINDCRAFTBAND (50’)
Περίπου είκοσι ενθουσιώδεις μουσικοί από διάφορα μέρη του κόσμου αποτελούν το Windcraft Band. Η πολυπολιτισμική αυτή ομάδα γεμίζει τις πλατείες των πόλεων και των χωριών με τον δυναμικό ήχο των πνευστών και μεταδίδει τη μουσική της ενέργεια σε μικρούς και μεγάλους. Στο φεστιβάλ Μούφλον θα ερμηνεύσουν μερικές από τις αγαπημένες μελωδίες των μελών της μπάντας από τις δεκαετίες του '80 και του '90, καθώς και διάφορες κλασικές ροκ, ποπ και funky επιτυχίες διασκευασμένες για μπάντα πνευστών.
Συντελεστές:
Artistic Director: Έλλη Μιχαήλ
20μελής μπάντα πνευστών

22:05 [ΜΟΥΣΙΚΗ] DJ ALEJJOS (60’)
Alejjos is an out-of-the-ordinary Cypriot born producer and percussionist that classifies his music into an unfitting genre. His live performance incorporates vital looping elements, humorous, intergenre beats and addictive rhythms that deeply connect and transcend the soul. His profound bond with his roots and traditional music is what made him go TikTok viral by remixing trending records and videos from the Cypriot and Greek culture. The young artist’s breakthrough debut single ‘Kafkás’ was released in 2023 featuring one of the leading Traditional Cypriot Singers on the island Stephanos Pelekanis. Alongside his progressive symphonies, Alejjos is continually unravelling, developing, and composing music relatable to his audience.

Για συνεχή ενημέρωση επισκεφθείτε τη σελίδα του Φεστιβάλ στο Instagram.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΦΛΟΝ / 2023
Αφήνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο από ό,τι τον βρήκα..!
29 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023
Θα σε δω στον Κόρνο!..

Μέγας Χορηγός: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

800x538mouflon.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close