Cinema: Τα Καλύτερα

Mavka: The Forest Song

Ταινία κινουμένων σχεδίων που αντλεί έμπνευση από την ουκρανική και σλαβική λαϊκή μυθολογία

Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2023

Από αμνημονεύτων χρόνων, τα αχανή δάση της Ουκρανίας κρύβουν αμέτρητα μυστικά και ανεξιχνίαστα μυστήρια. Αποτελούν το σπίτι μυθικών πλασμάτων που κατοικούν ανάμεσα σε αρχαία δέντρα, φυλάσσοντας πιστά το ιερό τους βασίλειο.

Η Mavka είναι μια Ψυχή του Δάσους και η πρόσφατα επιλεγμένη Φύλακάς του. Η κύρια αποστολή της είναι να προστατεύσει το Δάσος και την ιερή Καρδιά του - την ίδια την Πηγή της Ζωής - από οποιαδήποτε επίθεση ή εισβολή, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Ο Lucas είναι ένα γνήσιο χωριατόπαιδο, με μεγάλη αγάπη για τη μουσική που διοχετεύει το ταλέντο του στο ξύλινο φλάουτό του ενώ ονειρεύεται να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το πάθος. Και η μουσική του δημιουργεί κάτι μοναδικό: η Mavka και ο Lucas συναντιούνται και ερωτεύονται.

Από την αρχή, η σχέση τους αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά τα εμπόδια γίνονται ακόμη μεγαλύτερα όταν η φιλήδονη Kylina καταφτάνει, ισχυριζόμενη ότι είναι κληρονόμος ενός παλιού πριονιστηρίου στην άκρη του Δάσους και υπόσχεται στους χωρικούς όλα τα πλούτη της βιομηχανικής προόδου που φέρνει από το εξωτερικό.

Αυτό δεν είναι παρά μια πρόφαση για να κρύψει τον πραγματικό της σκοπό: να αποκτήσει την Καρδιά του Δάσους (ευελπιστώντας εγωιστικά να μείνει για πάντα νέα και όμορφη) — που δεν είναι άλλη από την ίδια τη Mavka, η οποία είναι ήδη ευάλωτη λόγω των συναισθημάτων της για τον Lucas. Για να φτάσει στη Mavka, η Kylina κρατά τον Lucas ως όπλο της και σκορπίζει θυμό και φόβο στις καρδιές των χωρικών.

Θα καταφέρει η Mavka να σώσει το δάσος; Θα μπορέσει η μουσική του Lucas να κάνει θαύματα και να σώσει την αγάπη; Θα μπορέσουν οι δύο κόσμοι τους να ενωθούν ενάντια στο κακό;

Ουκρανική ταινία κινουμένων σχεδίων που συνδυάζει την φαντασία, την κωμωδία και ορισμένα δραματικά στοιχεία. Είναι παραγωγή του 2023, σε σκηνοθεσία Oleh Malamuzh και Oleksandra Ruban. Το σενάριο είναι βασισμένο στο έργο του 1918 "The Forest Song" της ποιήτριας Lesya Ukrainka και η ταινία αντλεί έμπνευση από την ουκρανική και σλαβική λαϊκή μυθολογία.

Η προβολή θα γίνει τόσο στα αγγλικά, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Διάρκεια: 115'.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close