Εκδρομές να πας , Guide , Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Όλα όσα μπορείς να κάνεις σε ένα μοντέρνο μελισσοκομείο στο χωριό!

Ζήσε μια μοναδική εμπειρία στο μελισσοκομείο του Όρους Μαχαιρά!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Οκτωβρίου 2023

Επί τέσσερις δεκαετίες, το κυπριακό μέλι «Όρος Μαχαιρά» χτίζει βήμα βήμα την οικογενειακή του παράδοση και σας προσφέρει τον πλούτο της κυπριακής φύσης με γνώση, υπομονή, αγάπη και φροντίδα. Όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές και να κερδίσει μια θέση στο τραπέζι και στην καρδιά τους.

Το "Όρος Μαχαιρά" παράγει προϊόντα μέλισσας υψηλής ποιότητας, μεταξύ των οποίων κηρήθρα, καλλυντικά με βάση το κερί μέλισσας, πρόπολη, μελισσοκέρι και βασιλικό πολτό, καθώς και το γνωστό κυπριακό μέλι «Όρος Μαχαιρά», το οποίο έχει αποσπάσει βραβεία ποιότητας σε διεθνείς διαγωνισμούς στους οποίους έχει συμμετάσχει.

honey_bottles_oros_maxaira-1.webp

Το Όρος Μαχαιρά σε περιμένει για... περιπέτειες!
Το «Όρος Μαχαιρά», μία οικογενειακή επιχείρηση με παράδοση που ξεκινά το 1983, διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα μελισσοκομεία του τόπου μας, κοντά στο χωριό Μελίνη στην επαρχία Λάρνακας. Το μελισσκομείο είναι επισκέψιμο και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μία σειρά από δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους, περνώντας τη μέρα τους όμορφα, μαθαίνοντας της ίδια στιγμή πολλά για τη μέλισσα και το μέλι. Μπορεί επίσης να επισκεφτεί τις κυψέλες και να γνωρίσει την κοινωνία της μέλισσας από κοντά, να ΜΠΕΙ ακόμη και μέσα στην κυψέλη με τη βοήθεια της εικονικής πραγματικότητας και να δει πώς ζούν οι μέλισσες! Τέλος, μπορεί να κάνει και μελισσοθεραπεία!

Ας δούμε με λεπτομέρεια τι μπορείς να κάνεις στο μελισσκομείο:

xenagisi2.webp

Ξενάγηση: Γνώριζω τη μέλισσα
Όσοι εκτιμούν τη γνώση μέσω εμπειριών, θα ενθουσιαστούν μόλις αντικρίσουν αυτό τον χώρο. Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με τρόπο τέτοιο ώστε ο επισκέπτης ερχόμενος στο μελισσοκομείο να μάθει για τη μελισσοθεραπεία μέσα από το ειδικά διαμορφωμένο ξύλινο σπιτάκι που δημιουργήθηκε για αυτήν, να δει τις μέλισσες και να μάθει για τους ρόλους τους μέσα στην κυψέλη μέσα από τις ήδη υπάρχουσες κυψέλες που χρησιμοποιούνται για την εν λόγω θεραπεία. Ταυτόχρονα θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να εντοπίσει τα υπόλοιπα προϊόντα μιας κυψέλης και να μάθει σε τι χρησιμεύει το καθετί. Ακολούθως, ο επισκέπτης θα μεταφερθεί σε ένα χώρο όπου θα μάθει εν συντομία την ιστορία της οικογενειακής επιχείρησης μέσω βίντεο, θα παίξει ένα διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων για να εμπλουτίσει τις γνώσεις του αναφορικά με το μέλι και τις μέλισσες και ακολούθως θα μεταφερθεί στο δωμάτιο εμφιάλωσης όπου θα παρακολουθήσει ζωντανά εμφιάλωση μελιού απευθείας από τα βαρέλια ηρεμίας. Μετά από αυτή την ξενάγηση των 45 περίπου λεπτών -και εδώ είναι το καλύτερο!-, ο κάθενας θα μπορεί να γευτεί τα είδη μελιών που διατίθενται στην αγορά και να εκπαιδευτεί στο να μαντεύει σωστά τι είναι το καθετί που δοκιμάζει.
Κόστος Μελένιας Εμπειρίας: Ενήλικοι €5 και παιδικά 6- 18 χρονών €3 (κάτω των 6 χρονών Δωρεάν είσοδος).
>> Για διευθέτηση ραντεβού, επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99130092 (Μαρία).

anatomia.webp

Βιωματικά Εργαστήρια
Η εξόρμηση στη φύση σε συνδυασμό με δημιουργικές δραστηριότητες είναι η καλύτερη λύση στην πιεστική καθημερινότητα του κάθε σύγχρονου πολίτη. Στο μελισσοκομείο του Όρους Μαχαιρά, με την υποστήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού, τόσο τα σαββατοκύριακα όσο και τις αργίες, διοργανώνονται βιωματικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά αλλά και μεγάλους, που στόχο έχουν να δώσουν την ευκαιρία στην κάθε οικογένεια να περάσει δημιουργικές στιγμές μαζί!

Πιο κάτω τα εργαστήρια που προσφέρονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου:

Εργαστήρι 1: Εργαστήρι «κατασκευής μελισσολαμπάδων»
Σε αυτό το εργαστήρι θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να μάθετε για τη μέλισσα και να φτιάξετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες για το Πάσχα. Θα έχετε την ευκαιρία να τυλίξετε το φυτίλι με τη βάση της κηρήθρας (από κερί). Ακολούθως, θα σας δοθούν διάφορα πασχαλινά διακοσμητικά για να διακοσμήσετε τις δικές σας μελισσολαμπάδες όπως εσείς θέλετε.

Εργαστήρι 2: Κατασκευή περιτυλίγματος φαγητού με κερί μέλισσας
Εντάξτε την κυκλική οικονομία στην καθημερινότητά σας με έξυπνο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο! Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα μάθουμε τον τρόπο που μπορούμε εύκολα να μειώσουμε τις πλαστικές μεμβράνες που τυλίγουμε τα τρόφιμά μας (sandwich παιδιών στο σχολείο, απομεινάρια φαγητών, αλλαντικά, φρούτα κ.λπ.) και να τις αντικαταστήσουμε με περιτυλίγματα που έχουν ως κύριο υλικό το κερί μέλισσας. Αυτό που θα χρειαστούμε είναι κερί μέλισσας και ένα παλιό βαμβακερό ύφασμα (π.χ. παλιά μπλούζα). Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε στο εργαστήριο!

Εργαστήρι 3: Κέρινες δημιουργίες
Μια δημιουργική δραστηριότητα για να περάσετε εποικοδομητικό χρόνο μαζί με την οικογένεια σας ή τους φίλους σας είναι βεβαίως η κατασκευή των δικών σας πολύχρωμων μελισσο-κεριών. Σε αυτό το εργαστήρι θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε, να μάθετε για τη μέλισσα και να φτιάξετε τα δικά σας μελισσο-κεριά σε χρώματα της δικής σας επιλογής. Θα έχετε την ευκαιρία να τυλίξετε το φυτίλι με τη βάση της κηρήθρας (από κερί), έπειτα να διακοσμήσετε το κερί σας με διάφορες κορδέλες που θα υπάρχουν στο χώρο και με το τέλος του εργαστηρίου θα μπορείτε να πάρετε αυτό που έχετε φτιάξει στο σπίτι σας για να το στολίσετε! Το εργαστήρι είναι κατάλληλο για άτομα κάθε ηλικίας.

  • Αριθμός εργαστηρίων είναι δωρεάν. Παρακαλώ όπως καλέσετε στο 25622305 για περισσότερες πληροφορίες.

kypseli.webp

Περιπέτειες στις κυψέλες
Μια βιωματική εμπειρία, κατάλληλη και για παιδιά και για ενήλικες, στην οποία ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ντυθεί με τη στολή του μελισσοκόμου και να επισκεφθεί τις κυψέλες. Εκεί, μαζί με τη βοήθεια του έμπειρου προσωπικού, θα ανοίξουν την κυψέλη για να παρατηρήσουν από κοντά την κοινωνία των μελισσών και να λάβουν απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα όπως: πώς ξεχωρίζουμε τις μέλισσες μεταξύ τους, ποιες εποχές εργάζονται οι μέλισσες, με τι τρέφονται, και άλλα πολλά!

Η εμπειρία αυτή πραγματοποιείται μόνο συγκεκριμένες ώρες και ημέρες και ως επί το πλείστον Κυριακές. Έτσι είναι απαραίτητη η δήλωση ενδιαφέροντος, εδώ.

spitaki.webp

Μελισσοθεραπεία
Πρώτοι ανακάλυψαν και εφάρμοσαν τη Μελισσοθεραπεία η αρχαίοι Αιγύπτιοι. Η Μελισσοθεραπεία είναι μία εκτενής θεραπευτική πρακτική η οποία ανήκει στην εναλλακτική ιατρική και χρησιμοποιεί τα παράγωγα της κυψέλης (μέλι, βασιλικό πολτό, γύρη, δηλητήριο μέλισσας, πρόπολη) σε διάφορες θεραπευτικές εφαρμογές. Η Μελισσοθεραπεία, με φυσικό τρόπο, είναι εξαιρετική για παιδιά, αθλητές αλλά και ηλικιωμένους και μας βοηθά να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα υγείας όπως: Βρογχίτιδα, άσθμα, χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων, ευαισθησία στις λοιμώξεις, αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, χρόνιοι πονοκέφαλοι, ημικρανίες, στρες και κατάθλιψη. Είναι πολύ σημαντικό βεβαίως να τονίσουμε ότι τα παράγωγα της μέλισσας όπως επίσης και η εισπνοή του αέρα της κυψέλης δεν είναι φάρμακα, ούτε υποκαθιστούν τα ειδικά φάρμακα της κλασικής ή της ομοιοπαθητικής ιατρικής. Λειτουργούν παράλληλα με αυτά και η ορθολογική χρήση τους μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και να περιορίσει ενδεχόμενες παρενέργειές τους.
Όσον αφορά τη μελισσοθεραπεία, αυτή εφαρμόζεται από τον Απρίλη-Οκτώβρη για διάστημα τριών εβδομάδων κάθε δεύτερη ημέρα για 20 λεπτά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να δει αισθητά αποτελέσματα. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τακτική επίσκεψη για θεραπεία, μπορείτε απλά να κλείσετε ραντεβού για όσες φορές θέλετε και πάλι όμως μεταξύ των μηνών που προαναφέρθηκαν.
>> Κάνε κράτηση, εδώ.

Μάθε περισσότερα για τις δραστηριότητες στο μελισσοκομείο, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://orosmaxaira.com/drastiriotites/

Εάν είστε λοιπόν κι εσείς λάτρης του κόσμου της μέλισσας, δεν πρέπει να παραλείψετε μία επίσκεψη στο Μελισσοκομείο Όρος Μαχαιρά.

Μελισσοκομείο Όρος Μαχαιρά, Μελίνη, επ. Λάρνακας.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 25622305 και 99130092 (Μαρία)
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δ-Παρ 08.00-16.00 και σαββατοκύριακα (κατόπιν κράτησης).
Website: www.orosmaxaira.com
Facebook: Όρος Μαχαιρά
Instagram: Όρος Μαχαιρά

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close