Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τις Κυριακές τρώμε έξω, σε 5+1 υπέροχα μέρη

6 εστιατόρια για lunch τις Κυριακές στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023

Η Κυριακή είναι αυτή η μέρα της εβδομάδας που το φαγητό έξω και οι βόλτες έχουν την τιμητική τους. Τι πιο ωραίο, λοιπόν, από το να τα συνδυάσεις και τα δύο;

Ποια εστιατόρια είναι ιδανικά για φαγητό την Κυριακή μεσημέρι στη Λευκωσία; Από το κομψό Ρους, στο διαχρονικό Rokoko στην καρδιά του κέντρου της πόλης μέχρι νόστιμο Tocayo, και το Ιστορικόν στον Άγιο Δομέτιο, τις Κυριακές τρώμε έξω.

IMG_4895.PNG

Tocayo
Το Tocayo είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά projects της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια, όπου οι δημιουργίες της ομάδας των σεφ του παντρεύουν τη νοτιοανατολική Ασία με τη Λατινική Αμερική. Η κουζίνα του ακολουθεί τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις, με τα πιάτα του να προέρχονται από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν πιάτα όπως το Tuna Tartar με φρέσκο σορμπέ καρύδας, τα Nduja Hotate Scallops, τα Crispy duck cigars που κλέβουν την καρδιά όλων όσοι τα δοκιμάζουν, τα Corn Ribs, το ζουμερό και τρυφερό Αkamado flap steak κ.ά. Ωστόσο αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις είναι τα καινούρια παγωτίνια lemon popsicles, που έγιναν ήδη instagramable trend! Το καλύτερο όμως σου το αφήσαμε για το τέλος! Από τις 30 Σεπτεμβρίου το Tocayo θα ανοίγει και τα μεσημέρια του σαββατοκύριακου (όπως και τις δημόσιες αργίες), προτείνοντάς σου ένα special lunch menu με τα πιο γευστικά πιάτα που ξεχώρισαν και κέρδισαν την προσοχή μας κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που λειτουργεί, ανάμεσά τους το beef carpacciso και το crisy pork bao. Ετοιμάσου λοιπόν να τα απολαύσεις ξανά!
(7008 8089 & 94040594) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Το Tocayo είναι ανοικτό τις καθημερινές για δείπνο και τα σαββατοκύριακα και τις αργίες και για lunch.

istorikon5.width-800.jpg

Ταβερνείο Το Ιστορικόν
Πρόκειται για μία από τις πιο αγαπημένες ταβέρνες της Λευκωσίας, με τον κόσμο να την προτιμά χωρίς δεύτερη σκέψη χάρη στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της και, φυσικά, το νόστιμο φαγητό, τη σταθερότητα και τη συνέπεια στην ποιότητα, την άριστη εξυπηρέτηση και τις φιλικές τιμές της, στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στη φιλοσοφία του Ιστορικού. Αν σου έλειψε, λοιπόν, το φαγητό των οικογενειακών κυριακάτικων τραπεζιών, μάθε ότι από την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή από τις 12.30-15.30, θα το βρίσκεις στο Ιστορικόν, το οποίο στρώνει ξανά το κυριακάτικο τραπέζι, σερβίροντας φαγητά κλασικά κι αγαπημένα. Σούβλα αρνί, κότσι, μακαρόνια του φούρνου, μουσακά, κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια και πολλά άλλα καινούρια πιάτα, θα πλαισιώνουν το κανονικό μενού της ταβέρνας, το οποίο επίσης θα προσφέρεται και τα κυριακάτικα μεσημέρια. Και επειδή κανένα κυριακάτικο γεύμα δεν κλείνει χωρίς γλυκό, στο ζαχαροπλαστείο του Ιστορικού, το Αϊβαλιώτικο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από μερικές μέρες ακριβώς δίπλα, έχεις δύο επιλογές: να πάρεις τα γλυκά σου πακέτο για το σπίτι ή να τα παραγγείλεις για να έρθουν στο τραπέζι σου, απολαμβάνοντας μερικά από τα καλύτερα σιροπιαστά της πόλης.
(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος, 2369 Λευκωσία. Κάνε κράτηση τηλεφωνικώς ή διαδικτυακά, μέσω της ιστοσελίδας (κλικ εδώ).

d-l_-101.jpg

Rokoko
Από το 2015, το Rokoko στην οδό Χριστόδουλου Σώσου στην καρδιά της Λευκωσίας, αποτελεί το ιδανικό στέκι για casual dinning στην πόλη και οι πιστοί του οπαδοί το αποδεικνύουν. Στον φινετσάτο και elegant, industrial και ατμοσφαιρικό χώρο του, που παραπέμπει σε μαγαζιά της Νέας Υόρκης, θα δοκιμάσεις αυθεντική ιταλική πίτσα, ενώ θα γευτείς και φρέσκα ζυμαρικά φτιαγμένα αποκλειστικά για το εστιατόριο αλλά και κυρίως πιάτα και ορεκτικά για όλα τα γούστα, με φρέσκα και ποιοτικά εποχικά υλικά. Από τις πίτσες σίγουρα αξίζει να δοκιμάσεις την truffle bacon pizza και από τα κυρίως βάλε στη λίστα σου οπωσδήποτε το duck ragu. Κι επειδή το Rokoko Kitchen & Bar γνωρίζει όλους τους τρόπους να σε κρατήσει κοντά του, μάθε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου σε περιμένει για lunch, επαναφέροντας τα αγαπημένα σου μεσημεριανά τα σαββατοκύριακα αλλά και όλες τις αργίες, προτείνοντάς σου μάλιστα γεύσεις από το ανανεωμένο μενού που θα σε ενθουσιάσουν!
(22254525) Χριστόδουλου Σώζου 21, Λευκωσία.

r-020.jpg

Rous Restaurant
Το εστιατόριο Rous, το εξαιρετικό εστιατόριο της Λευκωσίας, που βρίσκεται κρυμμένο στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, από την 1η Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή ια σε περιμένει για lunch τα μεσημέρια! Το Ρους προτείνει στους επισκέπτες του εκλεκτές γεύσεις, μέσα από τα a la carte πιάτα του, τον δημιουργικό μεζέ του, Mezze a la Rous, καθώς και επίσης και μέσα από ένα Degustation μενού, το «Chapter XII», το οποίο περιλαμβάνει 9 στάδια, τα οποία σερβίρονται τόσο για μεσημεριανό γεύμα τις Κυριακές, όπως και τα βράδια, από Δευτέρα έως Σάββατο.
(22760720) Κυριάκου Μάτση 16, Λευκωσία. Κάνε κράτηση online, μέσω του https://rous.com.cy/rous-reservations.

kritamo.jpg

Κρίταμο Μεζεδοτεχνείο
Με το πολλά υποσχόμενο όνομα, από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, το Κρίταμο μάς μύησε στην τέχνη της κυπριακής και ελληνικής κουζίνας αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τις εξαιρετικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί. Εστιατόριο ελληνικής και κυπριακής κουζίνας, με το μενού να είναι χωρισμένο στα δύο. Ξεχωρίζουν η φάβα με πορτοκάλι και κρίταμο, το βραστό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας, οι τραχανοκεφτέδες με πιπεριά φλωρίνης και μαρμελάδα ντομάτας, το κριθαρότο με σάλτσα ντομάτας και βοδινά μάγουλα και το μοσχαράκι γάλακτος με γκρεμολάτα μαϊντανού. Το Κρίταμο, τις Κυριακές τα μεσημέρια, με έναρξη την 1η Οκτωβρίου, σε περιμένει για μεζεδάκια, μετά μουσικής (live).
(22 497539) Kωνσταντίνου Παλαιολόγου, Στρόβολος.

palia.jpg

Παλαιά Ελιά
Την Παλαιά Ελιά θα την βρεις στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου του «Κεραυνού» στον Στρόβολο και αποτελεί ήδη το απόλυτο στέκι των πρωτευουσιάνων. Πρόκειται άλλωστε για ένα εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα με τουίστ, αλλά με μία ιδιαίτερη προτίμηση στις γεύσεις και επιρροές της Κύπρου και της Ελλάδας. Ένα εστιατόριο urban αισθητικής με ξεχωριστούς χώρους για καφέ, για ποτό και φαγητό, οι οποίοι όλοι συνδέονται και λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους, ενώ διαθέτει και ειδικό stage για μοναδικές βραδιές με ανεβαστικά live. Πέρα από το εσωτερικό, η Παλαιά Ελιά διαθέτει κι έναν υπέροχο -καταπράσινο- εξωτερικό χώρο, ο οποίος τα μεσημέρια Κυριακής σε περιμένει για lunch με φίλους ή την οικογένεια (από τις 12.30-15.30). Must try το κοτόπουλο του Κάμπου (μηρός χωρίς κόκαλο), το Χαλούμι Μπακλαβάς (χαλούμι τυλιγμένο σε τραγανό φύλλο με σάλτσα από μέλι, σύκο και μαυρόκοκο), και οι Χοιρινές Δακτυλιές (ζουμερά, χοιρινά, καθαρισμένα παϊδάκια στα κάρβουνα). Η υποδειγματική εξυπηρέτηση, η ποιότητα του εξαιρετικά δελεαστικού μενού, τα καλοφτιαγμένα ποτά, η πολύ καλή μουσική, η καταπράσινη αυλή και γενικότερα ο φιλόξενος χώρος αλλά και όλα όσα προγραμματίζονται κατά καιρούς στην Παλαιά Ελιά την καθιστούν το απόλυτο place-to-be για κάθε στιγμή.
(22 252600) Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close