Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

15 φεστιβάλ στην ατζέντα του σαββατοκύριακου

Το σαββατοκύριακο πάμε φεστιβάλ!

Δημοσιεύτηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023

To σαββατοκύριακο έφτασε και φέρνει μαζί του 15 υπέροχα φεστιβάλ που θα δώσουν μια διαφορετική νότα στις εξόδους μας.

Αν ψάχνεις κάτι διαφορετικό για να εμπλουτίσεις το σαββατοκύριακό σου, τότε δες τα πιο κάτω!

Φεστιβάλ Αγρότισσας
Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αρεδιού, το Τμήμα Αγροτισσών της Ένωσης Κυπρίων Αγροτών και τα Οργανωμένα Σύνολα της κοινότητάς μας, διοργανώνουν και φέτος το Φεστιβάλ Αγρότισσας. Ένα Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται για εντέκατη φορά και έχει καταστεί θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της κοινότητάς μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι όπως το Φεστιβάλ, παρουσιαστεί αναβαθμισμένο και εμπλουτισμένο. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, στο οποίο, πέραν από τον ίδιο θα τραγουδούν η Άντρη Καραντώνη και η Στέλλα Στυλιανού. Θα περιλαμβάνει επίσης, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς, από το χορευτικό συγκρότημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρεδιού. Πέραν τούτου, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν διάφορα περίπτερα με παραδοσιακά επαγγέλματα, αλλά και να γευτούν διάφορα παραδοσιακά και άλλα εδέσματα. Επίσης, μικρές βιομηχανίες και εταιρείες θα εκθέτουν κυπριακά παραδοσιακά προϊόντα.Στον χώρο θα διατίθεται παραδοσιακό οφτό και παραδοσιακά Κυπριακά εδέσματα
>> Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Αρεδιού, 19.00. Είσοδος €5 (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν).

kolokasi_qYSET6n.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

4η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού
Ο Δήμος Σωτήρας διοργανώνει για άλλη μια χρονιά τη μεγαλύτερη γιορτή της κυπριακής γαστρονομίας. Ο λόγος για την 4η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού 2023, η οποία ανακοίνωσε ημερομηνία. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές αλλά και νέες γκουρμέ συνταγές με βάση το τοπικό προϊόν της Σωτήρας το οποίο είναι το πρώτο κυπριακό προϊόν το οποίο έχει κατοχυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Προϊόν με Ονομασία Προέλευσης και όχι μόνο!
>> Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στο προαύλιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρας, 19.30.

fistikia.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Χορός του Φιστικιού
Η 22η Χοροεσπερίδα Φιστικιού έρχεται στα Μανδριά, σε ένα χωριό που πραγματικά αξίζει να ανακαλύψεις! Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι το Φεστιβάλ Φιστικιού έχει πια καθιερωθεί, προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι επισκέπτες μέσω του Φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αγροτικές περιοχές της Κύπρου, να έρθουν σε επαφή με τις παραδοσιακές ασχολίες των κατοίκων της υπαίθρου και να γευθούν τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, ενέργειες που συμβάλλουν στην αναζωογόνηση και τη διατήρηση της ζωής στην ύπαιθρο. Εξ ου λοιπόν κι εμείς την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 8:00μ.μ πάμε στο Γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μανδριών για να απολαύσουμε διάφορα εδέσματα και ποτά, ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς από το πολιτιστικό όμιλο "Ιεροί Κήποι".
>> Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, Γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μανδριών, 20.00. Είσοδος ελεύθερη.

pites--d.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


«Στο Παλαιομέτοχο… του χθες και του σήμερα»
Το Παλαιομέτοχο είναι ένα μεγάλο αμιγές κυπριακό χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Είναι κτισμένο στα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας και απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από αυτήν. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ρυακιού Μερικά, παραπόταμου του ποταμού Σερράχη, σε μέσο υψόμετρο 270 μέτρων. Εκεί λοιπόν την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 19.00 θα στηθεί το 1ο Ετήσιο Φεστιβάλ Παλαιομετόχου, με τίτλο «Στο Παλαιομέτοχο… του χθες και του σήμερα». Το φεστιβάλ διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Παλαιομετόχου μαζί με τα οργανωμένα σύνολα της κοινότητας και σε αυτό θα απολαύσουμε πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και δωρεάν κεράσματα παραδοσιακών προϊόντων.
>> Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας Οδηγήτριας, 19.00.

beer_NUX937M.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


FOAM Festival
Για πρώτη φορα στην Κύπρο, 8 τοπικές microbreweries ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα φεστιβάλ! Τα Crossline Brewing, Golem Brewhouse, Humor Beer, Octopus Beer, Bar L, CYCRAFT, Radical Way Brewing και Πίβο Microbrewery, παρουσιάζουν το FOAM Festival. Στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, από τις 16:00 μέχρι τις 23:00, πάμε στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας για δύο μέρες αφιερωμένες στα microbreweries και στις τοπικές, χειροποίητες μπίρες. Αν είσαι λάτρης της παγωμένης μπίρας και σ' αρέσει να δοκιμάζεις κάτι νέο, ραντεβού στον κήπο!
>> Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, 16.00.

ontour2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


«Ραντεβού στην Πλατεία» Rock Fest
Φτιαγμένο από τις καλύτερες ροκ, πανκ και hip hop μπάντες της Ελλάδας και με όραμα να γίνει ένα σταθερό μουσικό συναπάντημα που θα εγκατασταθεί σε μια τοπική πλατεία, αναδεικνύοντας τη δύναμη της μουσικής και την αλληλεγγύη, το «Ραντεβού στην Πλατεία» Music Fest επιστρέφει στις 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2023! Όραμα των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο ροκ φεστιβάλ, το οποίο θα γίνεται ετήσια, σε ανοιχτούς χώρους/πλατείες, με κύρια συστατικά την αγάπη για την μουσική, την συνεργασία σημαντικών ονομάτων από την ελληνόφωνη ροκ, πανκ και χιπ χοπ σκηνή και νέων Κύπριων δημιουργών και σχημάτων.
>> Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Πλατεία Πρόοδος Καϊμακλίου, Λευκωσία, 19.00. Πρόγραμμα εδώ.

pexels-pixabay-33260.2e16d0ba.fil.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg


Φεστιβάλ Μελιού
Το 3ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Μελιού επιστρέφει από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην Πλατεία Παλιού Λιμανιού Λεμεσού. Το φεστιβάλ θα είναι τριήμερο και θα περιλαμβάνει περίπτερα στα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει, να ενημερωθεί και να αγοράσει προϊόντα κυψελης (μέλι , γύρη , πρόπολη, βασιλικό πολτό , κερί μέλισσας) όπως και καλλυντικά από προϊόντα μέλισσας.
>> Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου - Κυριακή 1η Οκτωβρίου, πλατεία Παλιού Λιμανιού Λεμεσού. Πρόγραμμα εδώ.

56981-sitesdefaultfilesleyteris_n.2e16d0ba.fill-1375x729_RfTsqYW.jpg

Φεστιβάλ Αιγοπρόβειων Προϊόντων
Το 1ο Φεστιβάλ Αιγοπρόβειων Προϊόντων είναι γεγονός και μας παίρνει σε ένα όμορφο χωριό της Λεμεσού. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στο Κοινοτικό Γήπεδο Κυβίδων στην επ. Λεμεσού, θα στηθεί ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα αιγοπρόβεια προϊόντα, ενώ τη μουσική διασκέδαση αναλαμβάνει ο Λευτέρης Πανταζής με στόχο να μας ”βασανίσει” με τις επιτυχίες του. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης θα μας περιμένει στο χωριό, όπου θα ερμηνεύσει αγαπημένα κλασικά τραγούδια… που όλοι αγαπήσαμε! Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχουν περίπτερα με ποτά, φαγητά, γλυκά, αιγοπρόβεια προϊόντα κ.ά. Θα προσφέρονται δωρεάν τραχανάς και χαλούμι.
>> Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, Κοινοτικό Γήπεδο Κυβίδων, επ. Λεμεσού, 17.00. Είσοδος: €10 / Παιδιά κάτω των 10 ετών δωρεάν. Πληρ. 99418721.

315531319_166751395991122_4280267.2e16d0ba.fill-1375x729_0RjbcWS.jpg

Γιορτή Μανιταριού
Η Kyriakides Mushrooms, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου και η ορεινή κοινότητα Σπηλιών παρουσιάζουν την 5η ετήσια Γιορτή Μανιταριού 2023, και σας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία γεμάτη χαμόγελα, υπέροχες γεύσεις και πολλή πολλή αγάπη! Στην περσινή Γιορτή Μανιταριού 2022 πήραμε ένα τεράστιο τηγάνι με διάμετρο 4 μέτρα και σπάσαμε το Παγκόσμιο Ρεκόρ για τη μεγαλύτερη τηγανιά μανιταριών, με ένα απίστευτο συνολικό βάρος των 1210 κιλών! Η φετινή Γιορτή έχει μια διαφορετική και ακόμα πιο σημαντική αποστολή. Μια αποστολή αγάπης προς τους συνανθρώπους μας. Γι᾽αυτό στη φετινή Γιορτή πρωταγωνιστεί και πάλι το τεράστιο τηγάνι μας, για να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο κριθαρότο και όλα τα έσοδα από αυτό το γιγάντιο πιάτο θα μοιραστούν στο Σύνδεσμο «Μοναδικά Χαμόγελα» και στο Ίδρυμα Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου». Ελάτε όλοι το Σάββατο 30/09 από τις 12:00 – 20:00 & την Κυριακή 01/10 από τις 11:00-19:00 στο χωριό Σπήλια, να γιορτάσουμε μαζί με πολυάριθμες εκδηλώσεις, live link, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, παιδική γωνία με ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργικά, DJ και άλλα πολλά!
>> Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Σπήλια, επ. Λευκωσίας. Πρόγραμμα εδώ.

FB_IMG_1662276241222.2e16d0ba.fil.2e16d0ba.fill-1375x729 (1).jpg

Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας
Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας επιστρέφει δυναμικά και διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας. Το 18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου και μας πάει στο χωριό Αναφωτία της επαρχίας Λάρνακας. Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ προγραμματίζονται: πάτημα σταφυλιών, απόσταξη ζιβανίας, βούτηγμα σουτζούκου, φούρνισμα, βιωματικά εργαστήρια, γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων και περίπτερα πώλησης. Σημείωσε ότι ο σεφ Χρήστος Χριστοδούλου και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου θα μας παρουσιάσουν συνταγές με θέμα τα παράγωγα σταφυλιού. Μουσική και τραγούδι από τα Αιγαιοπελαγίτικα και τη Βάσω Νικολή.
>> Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Αναφωτία, επ. Λάρνακας, 15.00.

Άρσος
Καθώς ο τρύγος πλησιάζει, εμείς δίνουμε ραντεβού στις πλατείες των κρασοχωριών, οι οποίες ετοιμάζονται να μας υποδεχθούν με πολλές εκδηλώσεις και κυρίως άφθονο και ζεστό παλουζέ. Εκεί μπορείς να παρακολουθήσεις από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής παλουζέ, να τον γευτείς, αλλά και να πάρεις προμήθειες για το σπίτι. Μπορείς ακόμα να τον δοκιμάσεις ζεστό και λαχταριστό. Εξάλλου, πρόκειται για ένα απόλυτα παραδοσιακό γλυκό, όπως και ο σουτζούκος, που τα συναντάς κυρίως στα χωριά μας, όπου παράγονται τα περίφημα γνωστά άσπρα σταφύλια. Πάντως, αν σου αρέσει ο παλουζές ή/και ο σιουτζιούκος, τότε πρέπει να βάλεις από τώρα στο πρόγραμμα την Γιορτή του Παλουζέ στο Άρσος της επαρχίας Λεμεσού, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Οκτωβρίου.
>> Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Άρσος, επ. Λεμεσού.

37346-sitesdefaultfilesmoystaleyr.2e16d0ba.fill-1375x729_EGdHbzd.jpg


Φεστιβάλ με άρωμα σταφυλιού
Η Αρμίνου είναι ένα μικρό γραφικό χωριό της Πάφου και είναι χτισμένη σε μια πλαγιά. Στην Αρμίνου ο επισκέπτης θα απολαύσεις το πράσινο και την ομορφιά της φύσης. Περιδιαβαίνοντας το χωριό, συναντά κανείς λιθόκτιστα σπίτια λαϊκής αρχιτεκτονικής, στενά, ελικοειδή δρομάκια, μία αναπαλαιωμένη βρύση, αλλά και το φράγμα, ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του χωριού. Επίσης, μπορεί να δει εκτάσεις με άγρια βλάστηση, ελιές και μικρά περιβόλια με λαχανικά και φρουτόδεντρα, όπως μηλιές. Ειδικά όμως, αν επιλέξεις να επισκεφθείς το χωριό την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, οπότε και διοργανώνεται το 2ο Φεστιβάλ Σταφυλιού και Παράγωγα Αρμίνου, θα απολαύσουν ακόμα περισσότερα: Παραδοσιακό πάτημα σταφυλιών, απόσταξη ζιβανίας με καζάνι, κέρασμα παλουζέ, ζιβανίας, παραδοσιακών προϊόντων και κουλλουρούθκια με το έψημα, μουσική, χορός από το χορευτικό σχήμα Ιεροί Κήποι. Επίσης στον χώρο θα πωλούνται χάμπουργκερ, σάντουιτς και χοτ ντογκ.
>> Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Αρμίνου, επ. Πάφου, 15.00.

jonas-renner-LOdAL10JejI-unsplash.2e16d0ba.fill-1375x729_PeXxFRV.jpg

Φεστιβάλ Ροδιού
Το ρόδι εκτιμάται από πολλούς λαούς, από τα αρχαία κιόλας χρόνια για τη νοστιμιά του, αλλά και για τη σημαντική του συμβολή στην υγεία. Από την κοινότητα Ορμήδειας όμως, όπως φαίνεται, εκτιμάται ακόμα περισσότερο, καθώς η κοινότητα διοργανώνει και φέτος το Φεστιβάλ Ροδιού! Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ορμήδειας «ΤΟ ΡΟΔΙ» ανακοίνωσε ημερομηνία για το 18ο Φεστιβάλ του Ροδιού. Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού στο Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας, για μια βραδιά γεμάτη ρόδι, γευσιγνωσία και διασκέδαση. Μαζί μας: Κούλης Θεοδώρου, Δημήτρης Μεσημέρης και Φρειδερίκη Τομπάζου!
>> Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Κοινοτικό Πάρκο Ορμήδειας, επ. Λάρνακας, 20.00.

«Πίσω στα παλιά»
Η Φλάσου, ένα μικρό χωριό της περιοχής της Σολιάς στην επαρχία Λευκωσίας τον Οκτώβριο μάς πάει «πίσω στην παράδοση», μέσα από ένα μοναδικό φεστιβάλ! Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 1η Οκτωβρίου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Φλάσου-Λινού, στις 16.00. Το ψυχαγωγικό κομμάτι περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική με το Μουσικό Σχήμα του Μιχάλη Χ ''Μιχαήλ. Πάμε να περάσουμε ένα αλλιώτικο απόγευμα, κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή στην παράδοση για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι. Στον χώρο θα προσφέρονται δωρεάν παραδοσιακά εδέσματα και θα διατίθενται προς πώληση φαγητό και ποτό.
>> Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Φλάσου, επ. Λευκωσίας, 16.00. Είσοδος ελεύθερη.

23749-sitesdefaultfilesfikardou_0.2e16d0ba.fill-1375x729_cg1Crad.jpg


Φεστιβάλ Παράδοσης στο Φικάρδου
Το Φεστιβάλ Παράδοσης στο Φικάρδου έγινε πλέον θεσμός μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια. Εξ ου λοιπόν και επιστρέφει και φέτος με σκοπό να μας "Ταξιδέψει στα Μονοπάτια της Παράδοσης"! Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, θα πάμε στο χωριό Φικάρδου όπου θα ταξιδέψουμε μαζί χρόνια πίσω. Και φέτος "Θα κλείσεις τα μάτια κι όταν τα ανοίξεις θα βρεθείς σε μια άλλη εποχή, σ' έναν άλλο αιώνα, σε μια Κύπρο πιο αγνή, πιο ζεστή, πιο φιλική". Το Φικάρδου θα μας περιμένει στα παραδοσιακά στενά του χωριού που ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν για μια ολοήμερη γιορτή γεμάτη με παραδοσιακές τέχνες και γεύσεις της Κύπρου με: παραδοσιακά εδέσματα, κρασί, ζιβανία, μουσική και χορό.
>> Κυριακή 1η Οκτωβρίου, Φικάρδου, επ. Λευκωσίας, 11.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close